ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νίνη-μάνια στην Αργεντινή!

Νίνη-μάνια στην Αργεντινή!
Νινης, Παπαδοπουλος, Λεοντιου

Η εφημερίδα ''Ole'' φιλοξενεί αφιέρωμα για τον Σωτήρη Νίνη και τον συγκρίνει με τον Μέσι. Σενάριο για Μπόβιο

Ο Σωτήρης Νίνης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα κόντρα στο Αιγάλεω, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου και απο τότε ζει ένα όνειρο που δεν λέει να σταματήσει. Έχει παραλάβει βραβεία, έχει γίνει το αγαπημένο παιδί των οπαδών του Παναθηναϊκού, έχει δει εφημερίδες εντός και εκτός συνόρων να του αφιερώνουν σελίδες και τώρα ήρθε ένα δημοσίευμα απο την Λατινική Αμερική να προστεθεί σε όλα αυτά που έχει ζήσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ο νεαρός μέσος του ''τριφυλλιού''.
Η ''Ole'' είναι η τελευταία εφημερίδα που φιλοξενεί στις σελίδες της αφιέρωμα για τον Σωτήρη Νίνη και τον συγκρίνει με τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα. ''Ήρθε κι έφερε τον πανικό'', είναι ο τίτλος του αφιερώματος στο παιδί-θαύμα του Παναθηναϊκού, ενώ μέσα στο βασικό κομμάτι αναφέρει: ''Ένα παιδί 16 ετών κάνει ντεμπούτο στον Παναθηναϊκό. Ο Σωτήρης Νίνης είναι η μεγάλη υπόσχεση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην Ευρώπη ήδη τον συγκρίνουν με τον Μέσι. Το χαμόγελο του προδίδει τη ζωντάνια της εφηβείας. Ωστόσο, αυτός άφησε το σχολείο πριν από λίγο καιρό και είναι επαγγελματίας''.

Δε θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στα σημαντικά για την ηλικία του κατορθώματα έως τώρα: ''Κατέρριψε το ρεκόρ του νεότερου παίκτη που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο μικρός πήγε πριν δύο χρόνια στην ελληνική ομάδα από τις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης. Επιπλέον κλήθηκε στην Εθνική Εφήβων της Ελλάδας και στις 25 του μήνα θα παίξει κόντρα στην Τουρκία. Το επίσημο ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου, όταν τον επέλεξαν ως κορυφαίο παίκτη της αγωνιστικής μετά τη νίκη επί του Αιγάλεω (1-0). Ο νεαρός επιθετικός έχει πετύχει ήδη δύο γκολ και έχει κάνει μία ασίστ σε επτά παιχνίδια, στα οποία η ομάδα του είχε 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα''.

Όσο για τον άνθρωπο που έδειξε εμπιστοσύνη στον Νίνη και του έδωσε φανέλα βασικού στο ''τριφύλλι'', η ''Ole'' αναφέρεται στον προπονητή του Παναθηναϊκού Βίκτορ Μουνιόθ: ''Προπονητής του είναι ο Ισπανός Βίκτορ Μουνιόθ, άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα και πρώην τεχνικός της Σαραγόσα. Η καταλανική εφημερίδα El Mundo Deportivo τον παρομοίασε ήδη με τον Λιονέλ Μέσι. Το βέβαιο είναι ότι η Ρόμα τον παρακολουθεί ήδη. Θα έχει την εξέλιξη του Μέσι ή θα μείνει στάσιμος;''.

Ρομέρο: ''Σκοτώνει στο ένας εναντίον ενός''
Για τον μικρό μίλησε στην εφημερίδα ο Αργεντινός άσος των ''πράσινων'', Σεμπαστιάν Ρομέρο, ο οποίος ''στάζει μέλι'' για τον μικρό: ''Η αλήθεια είναι ότι ο Νίνης πηγαίνει πολύ καλά και φαίνεται ότι έχει τεράστιο μέλλον. Είναι παιδί ακόμα, αλλά παίζει σαν να είναι πολλά χρόνια στην πρώτη ομάδα. Τα δυνατά του σημεία είναι η ταχύτητα αλλά και το άλμα του. Ο Σωτήρης είναι πολύ γρήγορος και ικανός. Στο ένας εναντίον ενός σε σκοτώνει.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας ιδιαίτερος ποδοσφαιριστής. Είναι αλήθεια ότι παίζει σαν δεξί εξτρέμ όπως ο Μέσι, όμως οι συγκρίσεις τού κάνουν κακό και είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε για το πώς θα εξελιχθεί η καριέρα του. Η πραγματικότητα δείχνει ότι είναι πολύ καλός, όμως πρέπει να περιμένουμε. Όλα εξαρτώνται από αυτόν. Εμείς σαν συμπαίκτες του τον στηρίζουμε και ευχόμαστε ότι όλα θα του πάνε καλά. Ευτυχώς, ο Βίκτορ Μουνιόθ τον προστατεύει και τον συμβουλεύει αρκετά''.

Ευνοϊκό σενάριο για Μπόβιο

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωση της απόκτησης του Ρικάρντο Μπόβιο και τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ένα σενάριο που μπορεί να είναι ευνοϊκό για τους ''πράσινους'' αν ισχύει. Όπως αναφέρεται, σε περίπτωση υποβιβασμού της Μάλαγα στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, ο Βραζιλιάνος έχει όρο στο συμβόλαιό του που τον αφήνει ελεύθερο.

Αυτή την στιγμή η Μάλαγα είναι ένα βαθμό απο την επικίνδυνη ζώνη και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, οπότε αν υπάρχει όντως αυτός ο όρος, ο Βραζιλιάνος μέσος μπορεί να μείνει στην Παιανία χωρίς να χρειαστεί οι ''πράσινοι'' να πληρώσουν απολύτως τίποτα.

Το μπέρδεμα στην υπόθεση είναι οτι ο Ρικάρντο Μπόβιο δεν γνωρίζει για τον συγκεκριμένο όρο στο συμβόλαιο του, οπότε εδώ είναι που περιπλέκεται η υπόθεση, καθώς δεν είναι δυνατόν ο μέσος του Παναθηαϊκού να μην γνωρίζει τι έχει υπογράψει με την Μάλαγα.















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ