CHAMPIONS LEAGUE

Νίκες για Μάντσεστερ και Σπόρτινγκ

Νίκες για Μάντσεστερ και Σπόρτινγκ
ρομα μαντσεστερ

Η Ρόμα έχανε τις ευκαιρίες όμως η Μάντσεστερ πήρε τελικά την νίκη με 1-0. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 για την Σπόρτινγκ κόντρα στην Ντιναμό

Σ' ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και καλό θέαμα η Μάντσεστερ κατάφερε να πάρει την νίκη με 1-0 κόντρα στην εντυπωσίακή Ρόμα, χάρη στο γκολ του Ρούνεϊ στο 70ο λεπτό και έκανε το 2 στα 2 σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας του έκτου ομίλου.
Οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν καθώς η άμυνα της Ρόμα ήταν διαβασμένη και μπόρεσε να εξουδετερώσει τα επιθετικά ατού της Μάντσεστερ.

Οι Άγγλοι προσπαθούσαν να απειλήσουν κυριώς απο τα πλάγια, όμως δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους. Απο την άλλη πλευρά οι τζαλορόσι έδωσαν μεγάλη προσοχή στα μετόπισθεν και έκανε αισθητή τη παρουσία της στα καρέ της Μάντσεστερ κυρίως με τον "εκρηκτικό" Μαντσίνι και σουτ του Φραντζέσκο Τότι.

Συγκεκριμένα στο 8ο λεπτό ο αρχηγός των "Ρωμαίων" εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ έξω απο την μεγάλη περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κούτζιακ. Απο εκεί και πέρα οι "κόκκινοι διάβολοι" ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας, κάτι που όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν καθώς έβρισκαν κλειστούς τους διαδρόμους απο την Ρόμα.

Στο 30' οι "Ρωμαίοι" κέρδισαν ένα φαουλ σε ευνοϊκη θέση, την εκτέλεση ανέλαβε ο "σπεσιαλίστας" Τότι, όμως ο Κιούτζακ κατάφερε με υπερένταση να αποκρούσει. Η απάντηση ήρθε άμεσα απο τους πάικτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, καθώς στο 32ο λεπτό όταν ο Νάνι με εκπληκτική ατομική ενέργεια πέρασε δύο αμυντικούς της Ρόμα, έκανε την σέντρα απο τα αριστερά, όμως το σουτ στην κίνηση του Ρούνεϊ πέρασε πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Κούρτσι.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το εύθραυστο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα άλλαξαν καθώς οι "τζαλορόσι" μπήκαν πολύ δυνατά και έχασαν δύο μοναδικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό ο Ακουιλάνι επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα απο τις κόντρες κατέληξε στον Ζιουλί που απο τα δεξιά της μεγάλης περιοχής έδωσε πάσα στον Τότι, ο Ιταλός όμως απο πολύ κοντά δεν καταφέρε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα λεπτό αργότερα (50') οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Τότι σε ρόλο δημιουργού αυτήν την φορά έστρωσε την μπάλα στον Ακουιλάνι που έκανε ένα τεχνικό σουτ αρκετά μέτρα έξω απο την μεγάλη περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Κάπου εκεί ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και στο 65' ο Ρούνεϊ έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, όταν με όμορφη ενέργεια ξέφυγε απο τον Μεξές, έκανε ένα δυνατό συρτό σουτ απο τα δεξιά λίγο έξω απο την μεγάλη περιοχή και ανάγκασε τον Κούρτσι να διώξει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα (67') οι Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν σωστά για πέναλτι, όταν Μαντσίνι με ντρίμπλες μπήκε στην μεγάλη περιοχή, ο Κάρικ τον απώθησε όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι. Και ενώ η Ρόμα έχανε ευκαιρίες, η Μάντσεστερ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Νάνι έκανε όμορφη κάθετη πάσα, με αποδέκτη τον Ρούνεϊ που μπήκε στην μεγάλη περιοχή εξαπέλυσε δυνατό σουτ απο πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κούρτσι.

Όμορφη ενέργεια απο τον Τέβεζ που περνάει τον Ντε Ρόσι κάνει το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα απο το δεξί παραθυράκι του Κούρτσι. Στο 75' οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Τέβεζ να περνάει σαν σταματημένο τον Ντε Ρόσι, να κάνει το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα απο το δεξί παραθυράκι του Κούρτσι.

Οι "Ρωμαίοι" βγήκαν μπροστά προκειμένου να πετύχουν την ισοφάριση και στο 76' έφτασαν πολύ κοντά, όταν ύστερα απο σύγχυση στην άμυνα της Μάντσεστερ, η μπάλα κατέληξε στον Περότα που απο πολύ κοντινή απόσταση δεν προλαβε να κάνει το σουτ καθώς ο Φέρντιναρντ έδιωξε με προβολή.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για την Ρόμα και τέσσερα λεπτά πριν απο την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα (86'), ο Τότι βρήκε με τακουνάκι τον Ντε Ρόσι, εκείνος έδωσε την πάσα στον Εσπόζιτο, όμως το σουτ του τελευταίο κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του αγώνα με την Μάντσεστερ να κατακτά την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια και να μένει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας του έκτου ομίλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κιούζακ, Ο'Σέι, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Κ.Ρονάλντο, Κάρικ, Σκόουλς, Νάνι (80΄ Γκιγκς), Σαχά (66΄ Τέβεζ), Ρούνι (85΄ Άντερσον)

Ρόμα: Κούρτσι, Σισίνιο, Ζουάν, Μεζέ, Τονέτο, Ντε Ρόσι, Ακουιλάνι (62΄ Πιζάρο), Ζιουλί (80΄ Εσπόζιτο), Περότα, Μαντσίνι (74΄ Βούτσινιτς), Τότι

Σημαντικό τρίποντο για τα "λιοντάρια"
Με μοιραίο παίκτη τον τερματοφύλα της Ντιναμό, Σοβκόβσκι, η Σπόρτινγκ πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-1 στο Κίεβο.

Τα "λιοντάρια" της Λισαββώνας ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 14ο λεπτό όταν ο αμυντικός Τούνελ εκμεταλλεύτηκε την λάθος έξοδο του Σοβκόβσκι και έβαλε μπροστά την Σπόρτινγκ με 1-0.

Η Ντιναμό προσπάθησε να αντιδράσει και τελικά τα κατάφερε, καθώς στο 28' ο Βάστσουκ ισοφάρισε για τους Ουκρανούς σε 1-1.

Στο 38' ο Σοβκόβσκι έκανε άλλο ένα λάθος και ο Πόλγκα σε ρόλο επιθετικού κατάφερε με σουτ να βάλει και πάλι μπροστά τους πράσινους της Λισσαβώνας με 2-1.

Το 2-1 για την Σπόρτινγκ έμεινε μέχρι και το τέλος του αγώνα και πλεόν οι πορτογάλοι μ' αυτήν την νίκη συγκατοικούν στην δεύτερη θέση του έκτου ομίλου με την Ρόμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ντιναμό Κιέβου: Σοβκόφσκι, Βάστσουκ, Γκιοάνε (56΄ Γκούσεφ), Μίχαλικ, Γκάβρανσιτς, Έλ Καντουρί, Γιουσούφ, Κορέα, Ρινκόν, Σάτσκι, Μιλέφσκι (58΄ Κλέμπερ).

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας: Στόϊκοβιτς, Αμπελ, Τόνελ, Πόλγκα, Ρόνι, Βελόσο, Βούκσεβιτς (68΄ Ιζμαϊλοφ), Μουτίνιο, Ρομανιόλι (77΄ Παρέδες), Ντιάλο (+90΄ Γκλάντστοουν), Λίντσον















































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ