ΝΕΪΜΑΡ

Νεϊμάρ: Δεκτή η έφεση, γλίτωσε το πρόστιμο-μαμούθ για την κατασκευή της τεχνητής λίμνης στη βίλα του χωρίς άδεια

Ο Νεϊμάρ κατά την επίσημη παρουσίασή του από την Αλ Χιλάλ | 19 Αυγούστου 2023
Ο Νεϊμάρ κατά την επίσημη παρουσίασή του από την Αλ Χιλάλ | 19 Αυγούστου 2023 AP PHOTO

Το δικαστήριο της Μανγκαρατίμπα έκανε δεκτή την έφεση του Νεϊμάρ για το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί λόγω των περιβαλλοντικών παραβάσεων για την κατασκευή μίας τεχνικής λίμνης στην έπαυλη του, χωρίς να υπάρχουν σχετικές άδειες.

Η κατασκευή μίας έπαυλης τεραστίων διαστάσεων στην Μανγκαρατίμπα, στην Κόστα Βέρντε του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη διάρκεια του καλοκαιριού έβαλε σε μπελάδες τον Νεϊμάρ. Στην έπαυλη κατασκεύασε μία τεχνητή λίμνη 1.000 τετραγωνικών, χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει ειδική άδεια.

Όπως ήταν αναμενόμενο επιβλήθηκαν τέσσερα πρόστιμα στον πρώτο σκόρερ της ιστορίας της Εθνικής Βραζιλίας για "περιβαλλοντικές παραβιάσεις στην κατασκευή τεχνητής λίμνης", καθώς για την δημιουργία της χρειάστηκε να αφαιρεθεί ένας βράχος από το σημείο και να αποψιλωθεί μέρος της βλάστησης, ενώ έγινε και εκτροπή σε ένα ποτάμι. Δεν ήταν ο μόνος που αντιμετώπισε θέματα με την δικαιοσύνη, ο πατέρας του επίσης, συνελήφθη για τις παραβάσεις.

Το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει ανερχόταν στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής άσκησε έφεση κατά των κυρώσεων, η οποία μάλιστα έγινε και δεχτή από το δικαστήριο. Αυτή η απόφαση λήφθηκε από τον δικαστή Ρίτσαρντ Ρόμπερτ Φέρκλοου, που ανήκει στο Ενιαίο Περιφερειακό Δικαστήριο της Μανγκαρατίμπα, ο οποίος εξέτασε και το αίτημα του Νεϊμάρ.

TAGS ΝΕΪΜΑΡ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ