ΝΕΪΜΑΡ

Νεϊμάρ: Πρόστιμο 2,7 εκατ. ευρώ λόγω κατασκευής τεχνητής λίμνης στη βίλα του χωρίς άδεια

Ο Νεϊμάρ στην αναμέτρηση της Παρί με τη Νις
Ο Νεϊμάρ στην αναμέτρηση της Παρί με τη Νις © 2022 AURELIEN MORISSARD / AP IMAGES

Ο Νεϊμάρ τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 2,7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή τεχνητής λίμνης στην έπαυλη που χτίζει στη Βραζιλία, καθώς δεν είχε εξασφαλίσει την ειδική άδεια. Έχει 20 ημέρες στη διάθεσή του να ασκήσει έφεση κατά της κύρωσης.

Ο Νεϊμάρ κατασκευάζει μία τεραστίων διαστάσεων έπαυλη στην Μανγκαρατίμπα, στην Κόστα Βέρντε του Ρίο ντε Τζανέιρο, κάτι που όμως τον έβαλε σε μπελάδες.

Ο λόγος είναι ότι η έπαυλη περιλαμβάνει μία τεχνητή λίμνη 1.000 τετραγωνικών, χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει ειδική άδεια. Η κατασκευή της οποίας έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς για την δημιουργία της χρειάστηκε να αφαιρεθεί ένας βράχος από το σημείο και να αποψιλωθεί μέρος της βλάστησης, ενώ έγινε και εκτροπή σε ένα ποτάμι.

Τη Δευτέρα (3/7) το δημοτικό συμβούλιο της Μανγκαρατίμπα επέβαλε τέσσερα πρόστιμα στον Βραζιλιάνο σταρ για "περιβαλλοντικές παραβιάσεις στην κατασκευή τεχνητής λίμνης", με το ποσό που καλείται να πληρώσει να ανέρχεται στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της κύρωσης που του επιβλήθηκε εντός των επόμενων 20 ημερών, κάτι που προφανώς και θα κάνει.

Θυμίζουμε μάλιστα, ότι ο πατέρας του συνελήφθη πρόσφατα με την κατηγορία των περιβαλλοντικών παραβιάσεων.

TAGS ΝΕΪΜΑΡ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ