SERIE A

Νέα γκέλα για Μίλαν, η Γιούβε το ντέρμπι (vds)!

Νέα γκέλα για Μίλαν, η Γιούβε το ντέρμπι (vds)!
Τρεζεγκέ-Γιουβέντους

Βόμβα μεγατόνων στην 6η αγωνιστική του Καμπιονάτο, καθώς η Μίλαν υποχρέωθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Κατάνια. Mε εκπληκτικό γκολ του Τρεζεγκέ στο 93' η Γιουβέντους νίκησε 1-0 την Τορίνο, στο μεγάλο ντέρμπι του Πιεμόντε

Την τέταρτη ισοπαλία της σε έξι αγώνες πρωταθλήματος έφερε η Λάτσιο, με 1-1 στην Καλαβρία κόντρα στη Ρετζίνα, λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Ολίμπικο" για το Τσάμπιονς Λιγκ, "ξέσπασε" η Σαμπντόρια πάνω στην Αταλάντα (3-0), πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη μετά την πρεμιέρα.
Ανώμαλη προσγείωση για την Παλέρμο, η οποία μετά την μεγάλη νίκη επί της Μίλαν μεσοβδόμαδα, ηττήθηκε με 3-1 στο "Καστελάνι" από την Έμπολι, η οποία πανηγύρισε την πρώτη της επιτυχία στη φετινή Serie A.

Mε γκολ του Ζαπάτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ουντινέζε έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Πάρμα, νίκη και για την Κάλιαρι με 1-0 κόντρα στη Σιένα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Νίκη στο παρά... ένα για τη Τζένοα επί της Νάπολι με 2-1 στο άδειο λόγω τιμωρίας ενώ στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της αγωνιστικής, η Γιουβέντους πήρε τη νίκη στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι με την Τορίνο, χάρη σε ένα φανταστικό σε εκτέλεση γκολ του Νταβίντ Τρεζεγκέ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

H κρίση στη Μίλαν συνεχίζεται...
Το ένα αρνητικό σερί μετά το άλλο σπάει στο ξεκίνημα του φετινού Καμπιονάτο η Μίλαν. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν μπόρεσε να νικήσει στο "Σαν Σίρο" ούτε την Κατάνια, καθώς υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1, με τον Κακά να χαρίζει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι βρέθηκαν να χάνουν στο πρώτο μέρος με το γκολ του Μαρτίνεζ.

Οι "ροσονέρι" έμειναν για πέμπτο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη, με απολογισμό 4 ισοπαλίες-1 ήττα (η τελευταία επιτυχία ήταν στον αγώνα της πρεμιέρας με την νεοφώτιστη Τζένοα στις 26 Αυγούστου!), έφεραν την τρίτη ισοπαλία στο "Σαν Σίρο" σε ισάριθμους αγώνες με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-1), ενώ κατρακύλησαν στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 7 πόντους, τους μισούς δηλαδή από όσους έχει η πρωτοπόρος και συμπολίτισσα Μίλαν.

Από την πλευρά της η Κατάνια, "τσίμπησε" έναν βαθμό-χρυσάφι στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, παίρνοντας μόλις την 3η ισοπαλία στις 11 επισκέψεις της στην έδρα των Μιλανέζων. Η Μίλαν ξεκίνησε μουδιασμένα την αναμέτρηση και οι Σικελοί την τιμώρησαν στο 26ο λεπτό, με τη σέντρα του Σπινέζι να βρίσκει στο δεύτερο δοκάρι τον Μαρτίνεζ και αυτός με κοντινή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ.

Δύο λεπτά αργότερα, η Μίλαν πέτυχε την ισοφάριση, με το γκολ όμως να ακυρώνεται. Η εκτέλεση φάουλ του Πίρλο σημάδεψε το δοκάρι του Πολίτο, με τον Ιντσάγκι να στέλνει στην εξέλιξη της φάσης τη μπάλα στα δίχτυα, με τον σκόρερ να έχει τροφοδοτηθεί όμως από τον Καλάτζε που είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι.

Με το κοινό των "ροσονέρι" να αποδοκιμάζει στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Αντσελότι έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές με το ξεκίνημα της επανάληψης, περνώντας στο ματς τους Τζιλαρντίνο και Όντο, με τους γηπεδούχους να φέρνουν το ματς στα ίσια στο 48ο λεπτό.

Ο Εντουσέι σταμάτησε ανόητα τη μπάλα με το χέρι μετά από σέντρα του Φαβάλι, με τον Κακά να αναλαμβάνει την ευθύνη και να κάνει το 1-1. Το γκολ αυτό όμως δεν έδωσε το έναυσμα στους Μιλανέζους να πραγματοποιήσουν την ανατροπή, με τους Σικελούς να είναι άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και να φεύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας από το "Σαν Σίρο".

Το ντέρμπι βάφτηκε "μπιανκονέρο"
Το ντέρμπι του "Ολίμπικο" ανάμεσα σε Τορίνο και Γιουβέντους δεν είχε προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους των δύο ομάδων που κατέκλυσαν το γήπεδο στην κανονική του διάρκεια, όμως όλα τα... λεφτά ήταν τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, με την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι να παίρνει το "τρίποντο" χάρη σε ένα ασύλληπτο σουτ του Νταβίντ Τρεζεγκέ στο 93' και να εκτοξεύεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έναν μόλις πόντο πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ.

Το αποτέλεσμα αυτό αδικεί σαφώς την Τορίνο, η οποία ήταν αξιόμαχη σε όλο το ματς και εδικαιούτο το βαθμό της ισοπαλίας έχοντας καταφέρνει να "εξουδετερώσει" όλα τα επιθετικά όπλα των "μπιανκονέρι", με την "γκρανάτα" να μένει στους 4 βαθμούς, αγνοώντας ακόμα την πρώτη νίκη της στο Καμπιονάτο μετά από έξι ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη σύγκρουση μεταξύ των δύο συμπολιτών μετά από 4 χρόνια, ενώ η τελευταία νίκη για την Τορίνο επί της "άσπονδης εχθρού" σημειώθηκε το 1995.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήρθε στα πρώτα 55'', με τον Σερένι να βγάζει σε κόρνερ το σουτ του Τρεζεγκέ, ενώ στο 32ο λεπτό έγινε σύγχυση στην περιοχή της Γιουβέντους, με τον Μπουφόν να προλαβαίνει τον Ρεκόμπα και να διώχνει σε κόρνερ.

Η κεφαλιά του Βέντολα στο πρώτο μέρος δεν ανησύχησε τον Μπουφόν καθώς η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στην επανάληψη η μία ομάδα εξουδετέρωσε την άλλη, με αποτέλεσμα να λείπουν οι μεγάλες φάσεις και το ματς να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια προς την ισοπαλία.

Στο 85' οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ματς, με το σουτ του Νέντβεντ μέσα από την περιοχή να φεύγει άουτ, με το ματς να κρίνεται τελικά από την ποδοσφαιρική ιδιοφυία του Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Μετά από βαθιά μπαλιά που έγινε προς την άμυνα της Τορίνο, ο Ντελαφιόρε πήρε την κεφαλιά, με το "βαρύ πυροβολικό" της Γιουβέντους να ακολουθεί την πορεία της μπάλας και με ένα θεαματικό μονοκόμματο βολέ από τα 13 μέτρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σερένι, και τους οπαδούς των "μπιανκονέρι" στον έβδομο ουρανό.

Αυτό ήταν το 7ο γκολ του "Τρεζεγκόλ" στο φετινό πρωτάθλημα, φτάνοντας έτσι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς τον Ιμπραΐμοβιτς της Ίντερ.

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια μεγάλης έκτασης ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, με τις αστυνομικές δυνάμεις να παρεμβαίνουν για να επιβάλλουν την τάξη, προχωρώντας μάλιστα σε 15 συλλήψεις.

Aνώμαλη προσγείωση για Παλέρμο και Νάπολι
Τέσσερις μόλις ημέρες μετά την μεγάλη επιτυχία της επί της Μίλαν (2-1), η Παλέρμο γνώρισε απρόσμενη ήττα με 3-1 από την Έμπολι στο "Καστελάνι", με το αήττητο σερί των Σικελών να λαμβάνει τέλος μετά από τέσσερα ματς και την ομάδα της Τοσκάνης να πανηγυρίζει το πρώτο της "τρίποντο" στο Καμπιονάτο.

Οι "ροζανέρι" άνοιξαν το σκορ στο 39ο λεπτό, με τον Καβάνο να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του γκολκίπερ των γηπεδούχων Μπάλι, όμως το σκηνικό ανατράπηκε πλήρως στην επανάληψη. Ο Πότζι με κεφαλιά στο 48ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσια (πρώτο ματς της Έμπολι φέτος στο "Καστελάνι"), ενώ η αποβολή του Καζέρτα στο 75ο λεπτό για την Παλέρμο με δεύτερη κίτρινη κάρτα έπαιξε το ρόλο της στα τελευταία 15 λεπτά.

Ο Τζοβίνκο έκανε το 2-1 στο 82ο λεπτό, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα στη Serie A, ενώ το τελικό 3-1 έγραψε ο Βανούκι από την άσπρη βούλα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ανάλογα πικρά συναισθήματα με τους παίκτες της Παλέρμο θα πρέπει να είχαν και οι συνάδελφοί τους, της Νάπολι (αμφότερες οι ομάδες καταλάμβαναν την 2η θέση του πίνακα πριν την έναρξη της αγωνιστικής), με την ομάδα του Ρέζα να γνωρίζει και αυτή την πρώτη της ήττα μετό από ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων.

"Δράστης" η επίσης νεοφώτιστη Τζένοα, η οποία ευνοήθηκε από το γεγονός του άδειου "Σαν Πάολο" (τιμωρία μίας αγωνιστικής στη Νάπολι για επεισοδιακή συμπεριφορά των οπαδών της στο ματς με τη Λιβόρνο μεσοβδόμαδα), παίρνοντας μία σπουδαία νίκη με 2-1 στο 89ο λεπτό.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους Γενοβέζους, χωρίς μάλιστα να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα ο Μάσιμο Μποριέλο, ο οποίος ήταν ο μοναδικός σκόρερ της ομάδας, με 4 τέρματα μετά τις 5 πρώτες αγωνιστικές.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 12ο λεπτό με το αυτογκόλ του Καναβάρο (πρώτο γκολ που δέχτηκαν οι "παρτενοπέι" σε πρωτάθλημα και Κόπα Ιτάλια μετά από 410 λεπτά), η ισοφάριση για τη Νάπολι ήρθε στο 52ο λεπτό με το πέναλτι του Λαβέτζι, ενώ το "τρίποντο" στη Τζένοα χάρισε στο 89ο λεπτό ο Σκούλι, με κεφαλιά ύστερα από σέντρα-ασίστ του Μποριέλο.

Πρώτο γκολ για Κασάνο, Χ-αμένη η Λάτσιο...
Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από την Καλαβρία η Λάτσιο, με την ομάδα της "αιώνιας πόλης" να έρχεται 1-1 με την ουραγό της βαθμολογίας, Ρετζίνα, φτάνοντας τις τέσσερις ισοπαλίες στα έξι πρώτα ματς πρωταθλήματος.

Το προβάδισμα στους γηπεδούχους έδωσε μόλις στο 8ο λεπτό ο Κότσα με δεξί γωνιακό σουτ που νίκησε τον Μουσλέρα, με τον Ουρουγουανό γκολκίπερ να κρατά το ματς στα επίπεδα του 1-0, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μπαρέτο λίγο αργότερα.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (την Τετάρτη υποδέχεται τη Ρεάλ στο "Ολίμπικο" για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ), ήταν ανύπαρκτη επιθετικά, όμως παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει τον βαθμό χάρη σε ένα εκπληκτικό σουτ-κεραυνό του Κολάροφ από απόσταση 30 μέτρων, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καμπανιόλο.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αποβλήθηκε από πλευράς Ρετζίνα ο Μοντέστο, ενώ το δυσάρεστο για τη Λάτσιο είναι ότι τραυματίστηκε στο 75ο λεπτό το μεγάλο αστέρι της στην επίθεση, Τομάσο Ρόκι (τη θέση του πήρε ο Τάρε), γεγονός που ίσως του στερήσει τη συμμετοχή στο μεγάλο ματς με τους Μαδριλένους.

"Εξιλέωση" για τη Σαμπντόρια το απόγευμα της Κυριακής στο "Μαράσι" καθώς λίγες ημέρες μετά την ήττα με "κάτω τα χέρια" από την πρωταθλήτρια Ίντερ στο Μιλάνο, φιλοδώρησε με τρία τέρματα την Αταλάντα, υποχρεώνοντας έτσι την ομάδα του Λουίτζι Ντελ Νέρι στην πρώτη φετινή της ήττα στο Καμπιονάτο.

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους "ντοριάνι μετά το ματς της πρεμιέρας με την Σιένα, η πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, με την ομάδα της Γένοβας να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από τέσσερα ματς επιθετικής αφλογιστίας και το μεγάλο μετεγγραφικό απόκτημα της ομάδας, Αντόνιο Κασάνο, να πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα με τη μπλε φανέλα.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, με τον Μπελούτσι να δέχεται πανέξυπνη μπαλιά-τρύπα του Μοντέλα για να ανοίξει το σκορ με κοντινό πλασέ.

Το 2-0 έγινε στο 57ο λεπτό από τον Σαμάρκο (είχε περάσει ως αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους στη θέση του Γκασταλντέλο) με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ το πρώτο γκολ του Κασάνο με τη φανέλα της Σαμπντόρια ήρθε οκτώ λεπτά πριν τη λήξη, με τον πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης να κατεβάζει όμορφα με το στήθος τη μπάλα από σέντρα του Βόλπι, και να μη δυσκολεύεται να νικήσει τον Κόπολα.

Ήττα για "Ελέ", νίκη-θρίλερ για Ουντινέζε
Από την πρεμιέρα είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα η Κάλιαρι (2-0 εκτός έδρας την Νάπολι), με τους Σαρδηνούς να επανέρχονται στο δρόμο των επιτυχιών στην 6η αγωνιστική, επικρατώντας με 1-0 της Σιένα στο "Σεντ'Ελία" και πανηγυρίζοντας τους πρώτους τρεις βαθμούς εντός έδρας (είχαν προηγηθεί οι ήττες από Γιουβέντους και Νάπολι).

Στο αντίποδα, η Σιένα γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, με αποτέλεσμα να σπάσει και το αήττητο που είχε μέχρι τώρα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Μπούκι να πιάνει τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, και τον Φότζα να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της Ουντινέζε, με την ομάδα του Πασκουάλε Μαρίνο να επικρατεί με 2-1 της Πάρμα στο "Φρίουλι" χάρη στο γκολ του Ζαπάτα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, φτάνοντας έτσι τις τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς του Καμπιονάτο.

Στον αντίποδα, η Πάρμα γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τρεις αγώνες, με τους "παρμέντσι" να παραμένουν λίγο πιο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Πάρμα πήρε κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Κοράντι (είχε προηγηθεί ωραία συνεργασία ανάμεσα σε Καστελίνι και Ματείνι) στο 72ο λεπτό, όμως η Ουντινέζε ισοφάρισε στο 79ο λεπτό, με το πρώτο γκολ του Κουαλιαρέλα με την ασπρόμαυρη φανέλα στη Serie A, και πήρε τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων με το γκολ του Ζαπάτα, ο οποίος χάρισε στην ομάδα του το "τρίποντο" στα 21α γενέθλιά του.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Ρόμα-Ίντερ 1-4 (53' Περότα / 29' Ιμπραΐμοβιτς, 57' Κρέσπο, 60' Κρουζ, 67' Κόρντομπα)
Λιβόρνο-Φιορεντίνα 0-3 (45', 67' Οσβάλντο, 69' Σαντάνα)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Κάλιαρι-Σιένα 1-0 (7' (πεν.) Φότζα)
Έμπολι-Παλέρμο 3-1 (47' Ρότζι, 83' Τζοβίνκο, 92' (πεν.) Βανούκι / 39' Καβάνο)
Μίλαν-Κατάνια 1-1 (48' Κακά / 25' Μαρτίνεζ)
Νάπολι-Τζένοα 1-2 (52'(πεν.) Ντομίτζι / 12' (αυτ.) Καναβάρο, 89' Σκουλί)
Ρετζίνα-Λάτσιο 1-1(7' Κότσα / 73' Κολάροφ)
Σαμπντόρια-Αταλάντα 3-0 (3' Μπελούτσι, 57' Σαμάρκο, 83' Κασάνο)
Ουντινέζε-Πάρμα 2-1 (79' Κουαλιαρέλα, 93' Ζαπάτα / 72' Κοράντι)
Τορίνο-Γιουβέντους 0-1 (93' Τρεζεγκέ)

Απολαύστε το εκπληκτικό γκολ του Νταβίντ Τρεζεγκέ κόντρα στην Τορίνο:



Δείτε το γκολ με το οποίο η Κατάνια άνοιξε το σκορ στο "Σαν Σίρο" κόντρα στη Μίλαν:



Δείτε το γκολ του Ιντσάγκι που ακυρώθηκε στο πρώτο μέρος:



Δείτε το γκολ της ισοφάρισης, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κακά:



Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Ρετζίνα-Λάτσιο:



Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Νάπολι-Τζένοα:

























































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ