ΝΑΠΟΛΙ

Νάπολι: Το συγκινητικό αντίο του Κουλιμπαλί στους παρτενοπέι

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί κοντρολάρει την μπάλα στο Ριέκα - Νάπολι
Ο Καλιντού Κουλιμπαλί κοντρολάρει την μπάλα στο Ριέκα - Νάπολι 2020 AP PHOTO/DARKO BANDIC

Λίγο πριν φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα της Τσέλσι ο Καλιντού Κουλιμπαλί θέλησε να πει το δικό του ξεχωριστό αντίο στην Νάπολι και στους οπαδούς της, μέσω συγκινητικής ανάρτησης που δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

Μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στην Νάπολι ο Καλιντού Κουλιμπαλί πήρε την απόφαση να γυρίσει κεφάλαιο στην καριέρα του, με τον Σενεγαλέζο στόπερ να περνάει από ιατρικά τεστ για λογαριασμό της Τσέλσι μετά από τη συμφωνία των δύο ομάδων και να ετοιμάζεται να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ όπου πραγματοποιούν οι Λονδρέζοι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Ωστόσο, λίγο πριν ενταχθεί στον κόσμο της Premier League (μένει μόνο η ανακοίνωση της μεταγραφής από πλευράς των μπλε) ο Κουλιμπαλί θέλησε να πει ένα ξεχωριστό αντίο στην ομάδα που ήταν η οικογένειά του από το 2014 και μετά, με τον παίκτη να δημοσιεύει ένα video με όμορφες στιγμές του από τους παρτενοπέι και να απευθύνεται στον κόσμο της ομάδας του ιταλικού Νότου γράφοντας τα εξής:

"1 Ιουνίου 2014, μια αξέχαστη ημερομηνία: η άφιξή μου στη Νάπολη, η αρχή μιας ιστορίας αγνής αγάπης. Ήμουν ένα ντροπαλό αγόρι, αλλά με μεγάλη επιθυμία να δείξω στον κόσμο τι μπορούσα να το κάνω!

Νίκες, ήττες, χαρές, απογοητεύσεις. Πάρα πολλά συναισθήματα έζησαν μαζί: αδύνατο να τα συνοψίσω. Αλλά κρατάω τα πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μου.

Στην Νάπολη γεννήθηκαν τα δύο παιδιά μου. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που θα είναι για πάντα κομμάτι της ζωής μου και που έκαναν εμένα και την οικογένειά μου να νιώθουμε σαν στο σπίτι μου: από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Χάρη σε σένα, Νάπολι, έγινα ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Ευχαριστώ τον σύλλογο, τον Πρόεδρο, τους προπονητές, όλους τους συμπαίκτες μου και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους είχα τη χαρά να συνεργαστώ όλα αυτά τα χρόνια.

Σας ευχαριστώ, Νάπολη και Ναπολιτάνοι, για όλη την αγάπη που δώσαμε ο ένας στον άλλον.

Είμαι υπερήφανος που σε τίμησα με όλο μου το είναι και θα συνεχίσω, επ'αόριστον, να σε κουβαλάω στην καρδιά μου και να τρέφω ένα από τα πιο σημαντικά συναισθήματα για μένα: τον σεβασμό.

Ήσουν για μένα τα πάντα. Τώρα αισθάνομαι ότι πρέπει να φύγω και να ξαναμπώ στο παιχνίδι: ήρθε η ώρα για μια νέα περιπέτεια".

Σημειώνεται πως ο Κουλιμπαλί, ο οποίος έχει υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Τσέλσι, αφήνει την Νάπολι έχοντας φορέσει 317 φορές τη φανέλα της και κατακτώντας μαζί της το ιταλικό Super Cup το 2014 και το Κύπελλο Ιταλίας το 2020.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΤΣΕΛΣΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ