ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ινιέστα ένωσε Μπάρτσα και Εσπανιόλ!

Ο Ινιέστα ένωσε Μπάρτσα και Εσπανιόλ!

Είναι ποτέ δυνατόν ένας τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου να φέρει πιο κοντά δύο συλλόγους που η έχθρα των οπαδών τους είναι ξακουστή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης;

Και όμως είναι... Απόδειξη το γκολ του Αντρές Ινιέστα κόντρα στην Ολλανδία που χάρισε τον πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία, με τον άσο της Μπαρτσελόνα να βγάζει στον πανηγυρισμό τη φανέλα της "φούρια ρόχα" και να δείχνει ένα μπλουζάκι όπου είχε γράψει αφιέρωση για τον αδικοχαμένο παίκτη της Εσπανιόλ Ντάνιελ Ζάρκε ( "Ντάνι Ζάρκε, για πάντα μαζί μας").

"Του το χρωστούσα. Μέχρι τώρα δεν είχα την ευκαιρία να του αποδώσω φόρο τιμής και το άξιζε. Ήθελα να μοιραστώ αυτή την τεράστια ευτυχία μαζί με εκείνον, την οικογένειά του, τον κόσμο του, με όλους.

Για αυτό το λόγο, πριν την έναρξη του αγώνα φόρεσα τη φανέλα", τόνισε το "Νο 8" των "μπλαουγκράνα" με δηλώσεις του στο "Periodico de Catalunya", με την κίνησή του αυτή να έχει προκαλέσει τεράστια συγκίνηση τόσο στην οικογένεια του Ζάρκε όσο και στην ποδοσφαιρική οικογένεια της Εσπανιόλ.

Μέχρι και σήμερα (13/7), η επίσημη ιστοσελίδα της Εσπανιόλ ανοίγει με την φωτογραφία του Ινιέστα και την αφιέρωσή του στον πρώην αρχηγό των κυανόλευκων της Βαρκελώνης, ενώ υπάρχει και σχετικό κείμενο που εξυμνεί τον παίκτη της Μπαρτσελόνα για την κίνησή του.

"Η φανέλα με το μήνυμα προς τον Ντάνι είναι μία αξέχαστη ανάμνηση. Η υγιής ποδοσφαιρική αντιπαλότητα θάφτηκε από μία μεγάλη χειρονομία που μας θυμίζει ότι το ποδόσφαιρο αποτελείται από αυθεντικά συναισθήματα", αναφέρει μεταξύ άλλων το εγκωμιαστικό κείμενο προς τιμήν του Ινιέστα.

Η κίνηση αυτή δεν βρήκε πάντως απήχηση μόνο στον σύλλογο αλλά και στους ίδιους τους οπαδούς της Εσπανιόλ. "Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που ένας culé (σ.σ έτσι αποκαλούνται οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα) με κάνει να κλάψω", έγραψε ένας οπαδός της Εσπανιόλ σε ένα φόρουμ οπαδών, όπου βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερο πάτημα η ιδέα για ένα standing ovation προς τον Ινιέστα στο ερχόμενο καταλανικό ντέρμπι.

Φυσικά, ο άνθρωπος που σημείωσε το σημαντικότερο γκολ στην ιστορία της Εθνικής Ισπανίας δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει συγκίνηση με την χειρονομία του και σε συναδέλφους του, παίκτες της Εσπανιόλ, που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα την "πρώτη" ενόψει της νέας σεζόν.

"Ήξερα ότι οι Αντρές και Ντάνι ήταν φίλοι όμως δεν περίμενα ένα τέτοιο πράγμα. Ήδη συγκινήθηκα για το γκολ, όταν είδα τη φανέλα άρχισα να κλαίω και δεν σταμάτησα μέχρι το τέλος του αγώνα. Ήταν μία υπέροχη κίνηση, μία πολύ όμορφη έκπληξη", τόνισε ο Κορομίνας, ενώ από την πλευρά του ο Χουρτάδο είπε:

"Είναι ιδιαίτερη τιμή σε μία τέτοια στιγμή να θυμάται με αυτό τον τρόπο τον Ντάνι... Μας έκανε όλους να συγκινηθούμε. Μετά από τη χαρά, την ευφορία για το γκολ της εθνικής σου ομάδας, ένα τέτοιο μήνυμα σε κάνει να επιστρέφεις στη γη. Μία αξεπέραστη χειρονομία".

Να σημειωθεί πως οι Ινιέστα και Ζάρκε είχαν γνωριστεί για πρώτη φορά στις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας, με τον αμυντικό της Εσπανιόλ να είναι κατά 16 μήνες μεγαλύτερος.

Ως γνωστόν η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον αρχηγό των "μπλε" της Καταλωνίας καθώς πέθανε από καρδιακό επεισόδιο στις 8 Αυγούστου 2009 στο Κοβερτσιάνο, όπου βρισκόταν εκεί η αποστολή για ένα φιλικό με τη Φιορεντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ