EURO 2020

Μπόρις Τζόνσον: "Δεν προσευχόμαστε απλά, πιστεύουμε σε σένα Γκάρεθ και στην εκπληκτική ομάδα σου"

Ο Άγγλος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρακολουθεί μαζί με τη σύζυγό του, Κάρι, τον ημιτελικό του Euro 2020 Αγγλία - Δανία από τις εξέδρες του Γουέμπλεϊ | 7 Ιουλίου 2021
Ο Άγγλος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρακολουθεί μαζί με τη σύζυγό του, Κάρι, τον ημιτελικό του Euro 2020 Αγγλία - Δανία από τις εξέδρες του Γουέμπλεϊ | 7 Ιουλίου 2021 @ 2021 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Ο Μπόρις Τζόνσον θέλησε να δείξει τη στήριξή του στην εθνική Αγγλίας ενόψει του τελικού με την Ιταλία, στέλνοντας επιστολή στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και στους ποδοσφαιριστές του, ενώ εμψυχωτικό μήνυμα στα λιοντάρια έστειλε και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Ο Μπόρις Τζόνσον προσπάθησε και πέτυχε τελικά να αυξήσει σε 60.000 τη μάξιμουμ χωρητικότητα του "Γουέμπλεϊ" για τους ημιτελικούς και τον τελικό του Euro 2020 και κατά έναν τρόπο δικαιώθηκε, αφού η Αγγλία έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι στην Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Πριν λίγα 24ωρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός παρακολούθησε από τις εξέδρες, μαζί με τη σύζυγό του Κάρι, τον αγώνα των λιονταριών απέναντι στην Δανία στο πλαίσιο του δεύτερου ημιτελικού ενώ λίγο πριν τον μεγάλο τελικό φρόντισε να δηλώσει παρών για μία ακόμα φορά, μέσω ανοιχτής επιστολής που έστειλε στα μέλη της εθνικής Αγγλίας.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσένα και τους παίκτες σου για τις εκπληκτικές εμφανίσεις σας και τα αποτελέσματα σε αυτό το Euro 2020. Έχεις ήδη γράψει ιστορία φέρνοντας την Αγγλία στον τελικό μίας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης.

Για την πλειονότητα των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα, είναι η πρώτη φορά που το βλέπουν στη ζωή τους. Δημιούργησες ένα γκρουπ από αδέρφια, των οποίων η ενέργεια, η ομαδική δουλειά και το ταλέντο λάμπουν σε ό,τι κάνεις.

Το γράμμα του Μπόρις Τζόνσον στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και στους παίκτες της Αγγλίας πριν τον τελικό του Euro 2020
Το γράμμα του Μπόρις Τζόνσον στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και στους παίκτες της Αγγλίας πριν τον τελικό του Euro 2020 @ 2021 10 DOWNING STREET VIA AP IMAGES

Ανέβασες το ηθικό σε μία ολόκληρη χώρα και ξέρουμε ότι μπορείς να σηκώσεις και το τρόπαιο. Δεν ελπίζουμε απλά ή προσευχόμαστε.

Πιστεύουμε σε σένα, Γκάρεθ, και στην εκπληκτική ομάδα σου. Εν ονόματι ενός ολόκληρου έθνους, καλή τύχη, καλό παιχνίδι και φέρε σπίτι το τρόπαιο!", ήταν το μήνυμα του Τζόνσον με αποδέκτη τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Αγγλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη συμπαράστασή του στην ομάδα του στην εθνική Αγγλίας έδειξε και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος αναφέρει μέσω video-μηνύματος:

"Εύχομαι στον Γκάρεθ και στους παίκτες του καλή τύχη για το ματς της Κυριακής. Σας εύχομαι την μεγαλύτερη δυνατή τύχη, όλο το έθνος είναι μαζί σας. Φέρτε το τρόπαιο σπίτι".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ