EURO 2020

Σάουθγκεϊτ: "Είναι η στιγμή μας, θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι με το τρόπαιο"

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ χειροκροτεί τους φιλάθλους της Αγγλίας μετά την πρόκριση των τριών λιονταριών στον τελικό του Euro 2020 | 7 Ιουλίου 2021
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ χειροκροτεί τους φιλάθλους της Αγγλίας μετά την πρόκριση των τριών λιονταριών στον τελικό του Euro 2020 | 7 Ιουλίου 2021 @ 2021 CATHERINE IVILL/POOL PHOTO VIA AP IMAGES

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δήλωσε πως η Ιταλία διαθέτει έναν έμπειρο προπονητή και ποιοτικούς παίκτες, ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι Άγγλοι διεθνείς είναι απόλυτα προετοιμασμένοι και έτοιμοι να σηκώσουν το τρόπαιο στο φινάλε του τελικού του Euro 2020.

Πέρασαν 55 χρόνια από τότε που η Αγγλία ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και τώρα φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τα τρία λιοντάρια να έχουν ένα τελευταίο εμπόδιο να ξεπεράσουν, αυτό της Ιταλίας το βράδυ της Κυριακής.

Μεγάλο όπλο στην προσπάθειά τους αυτή είναι φυσικά το γεγονός πως θα παίξουν εντός έδρας, στο ιστορικό "Γουέμπλεϊ", έχοντας την υποστήριξη του μεγαλύτερου κομματιού της εξέδρας, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να στέλνει μήνυμα πίστης για το τρόπαιο στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου.

"Είμαστε στον τελικό και είμαστε εδώ για να πάρουμε τη νίκη, θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι με το τρόπαιο στα χέρια μας. Είμαστε έτοιμοι, προετοιμασμένοι στο κομμάτι της τακτικής. Οι παίκτες μου έχουν συνηθίσει να παίζουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Θέλουμε να κάνουμε κάτι το σημαντικό, κάτι το μοναδικό. Αυτή είναι η στιγμή μας, αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν δεν έχουν σημασία. Σεβόμαστε το παρελθόν αλλά τώρα μετράει μόνο το παρόν", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των τριών λιονταριών, για να προσθέσει πως θεωρεί σημάδι μεγάλης αναγνώρισης πως έλαβε γράμματα υποστήριξης τόσο από την βασίλισα Ελισάβετ όσο και από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί ο Σάουθγκεϊτ, αφού κληθείς να στείλει ένα μήνυμα στους χιλιάδες υποστηρικτές της Αγγλίας που θα βρεθούν στο "Γουέμπλεϊ", ζήτησε να υπάρξει σεβασμός την ώρα της ανάκρουσης του ύμνου της Ιταλίας:

"Θα είναι πολύ σημαντιικό να μην αποδοκιμαστεί ο ύμνος, θα είναι έλλειψη σεβασμού ενώ δεν θα βοηθήσει μία τέτοια κίνηση για να φοβηθεί ο αντίπαλος. Συχνά, όταν αποδοκιμάζουν τον δικό μας εθνικό ύμνο εκτός έδρας, αυτό μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο".

Όσον αφορά για την εικόνα του ματς, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Θα πρέπει να ποντάρουμε στα δικά μας πλεονεκτήματα και στις δικές τους αδυναμίες.

Έχουν έναν έμπειρο τεχνικό, ποιοτικούς παίκτες και ένα τρελό αήττητο ρεκόρ. Το ξέρουμε αλλά οι παίκτες μας έχουν αντιμετωπίσει ήδη τον Μόντριτς, τον Κρόος... Και το έχουμε κάνει με σωστό τρόπο".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ