EURO 2020

Euro 2020: Το ξεχωριστό μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ στην εθνική Αγγλίας

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' παραδίδει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλου στον αρχηγό της εθνικής Αγγλίας, Μπόμπι Μουρ
Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' παραδίδει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλου στον αρχηγό της εθνικής Αγγλίας, Μπόμπι Μουρ @ 1966 AP IMAGES/FILE

Η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, θέλησε να στείλει ένα πολύ ιδιαίτερο μήνυμα στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και στους παίκτες του ενόψει του τελικού του Euro 2020, γυρίζοντας το χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο των τριών λιονταριών στο μακρινό 1966.

Η Αγγλία φιλοδοξεί μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της και το Euro και μία ημέρα πριν τον μεγάλο τελικό με την Ιταλία, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και ο παίκτες του έλαβαν ένα ξεχωριστό μήνυμα.

Αποστολέας η βασίλισσα Ελισάβετ, που πριν από 55 χρόνια είχε παραδώσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ στον τότε αρχηγό των τριών λιονταριών, Μπόμπι Μουρ, μετά το 4-2 επί της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό του "Γουέμπλεϊ", με την βασίλισσα να δίνει τις ευχές της για επιτυχία στον τελικό απέναντι στην Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

"Κύριε Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Πριν από 55 χρόνια ήμουν η τυχερή να παραδώσω το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον Μπόμπι Μουρ και είδα τι σήμαινε για τους παίκτες, τους προπονητές και τους φιλάθλους να φτάσουν και να νικήσουν σε έναν τελικό μίας σημαντικής διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου, όπως και όλης της οικογένειάς μου, για το ότι φτάσατε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και να στείλω τις καλύτερες ευχές μου για τον αυριανό τελικό, με την ελπίδα ότι η ιστορία θα καταγράψει όχι μόνο την επιτυχία σας αλλά επίσης το πνεύμα, την αφοσίωση αλλά και την υπερηφάνεια που βγάλατε στο χορτάρι", αναφέρει η σχετική επιστολή.

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ