EUROPA LEAGUE

Μπόλτον-Άρης 1-1

Μπόλτον-Άρης 1-1
Κάλβο-Άρης-Μπόλτον

Ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το "Ρίμποκ", με τον Κάλβο να τον βάζει μπροστά στο σκορ στο 44' αλλά τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να κάνει το 1-1 στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων

Ο λόγος για τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, ο οποίος μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκάθρι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και σε μία από τις απέλπιδες προσπάθειες των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν, βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, σταμάτησε ωραία τη μπάλα με το στήθος και με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Κώστα Χαλκιά για να φέρει το ματς στα ίσια.
Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για τη Μπόλτον στους ισάριθμους αγώνες που έχει δώσει στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA (είχαν προηγηθεί και αυτές με Μπράγκα και Μπάγερν Μονάχου), με τον Άρη ωστόσο να είναι ο μεγάλος κερδισμένος καθώς έφτασε τους 4 πόντους μετά από δύο παιχνίδια, και έχει την "χρυσή" ευκαιρία να πάρει τη νίκη με τη Μπράγκα την ερχόμενη αγωνιστική για να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Πολύ καλή εμφάνιση από τους "κίτρινους", οι οποίοι δεν άφησαν σε κανένα σημείο τη Μπόλτον να επιβάλλει το ρυθμό της, και τον Μέγκσον να αναγκάζεται να ρίξει στο ματς στο 65' τους Ανελκά και Ντιούφ, στην προσπάθειά του να αλλάξει την εικόνα του αγώνα και να αποτρέψει την ήττα που ερχόταν...

Χωρίς Ανελκά, αλλά με... Stelios η Μπόλτον
Ο Γκάρι Μέγκσον, στο δεύτερο ευρωπαϊκό του παιχνίδι στον πάγκο της Μπόλτον (ντεμπούτο με την Μπάγερν Μονάχου στο "Αλιάντς Αρίνα"), παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-5-1. Κάτω από την εστία ο Γιασκελάινεν, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Χαντ, Ο'Μπράιεν, Μεϊτέ και Σιντ.

Οι πέντε παίκτες τους οποίους εμπιστεύτηκε για το χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν οι Γιαννακόπουλος, Γκάθρι, Νόλαν, ΜακΚάν και Βίλεμσον, με μοναδικό καθαρό προωθημένο τον Ντέιβις.

Σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε τέσσερις αλλαγές, με τη σημαντικότερη να είναι την παραμονή του Νικολά Ανελκά στον πάγκο.

Εμπιστοσύνη στο 4-3-3 από τον Μπάγεβιτς
Στον αντίποδα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατέβασε την ομάδα του Άρη με σύστημα 4-3-3. Ο Χαλκιάς πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, στα δύο άκρα της άμυνας οι Νέτο (δεξιά) και Καράμπελας (αριστερά), με τους Παπαδόπουλο και Ρονάλντο να συνθέτουν το κεντρικό δίδυμο.

Στη μεσαία γραμμή, η τριάδα των Πρίττα, Γκαρσία και Νεμπεγλέρα, με τους Κάλβο και Σιστόν να παίρνουν θέση στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, επιφορτισμένοι να "υποστηρίζουν" τον Κοκέ που είχε το ρόλο του φουνταριστού επιθετικού.

Η Μπόλτον προσπάθησε να μπει πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά και είχε ένα σουτ με τον Γιαννακόπουλο που έφυγε αρκετά άουτ στο 4', με τον Άρη να είναι όμως η ομάδα που είχε την πρώτη καλη στιγμή στο ματς.

"Δράστης" ο Κόκε που πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ και τους "κίτρινους" να στέλνουν στην Μπόλτον το μήνυμα ότι δεν θα ήταν καθόλου εύκολη λεία.

Σιγά σιγά ο έλεγχος στον Άρη
Μόλις στο 13' ο Γκάρι Μέγκσον πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, με τον Αλόνσο να παίρνει τη θέση του ΜακΚαν , ενώ το τέλος του πρώτου 20λεπτου βρήκε τον Άρη να ελέγχει το ματς, με τον Κώστα Χαλκιά να μην έχει χρειαστεί να κάνει κάποια επέμβαση και τους Θεσσαλονικείς να κρατούν τους γηπεδούχους μακριά από την μεγάλη περιοχή τους.

Στο 23' μάλιστα δημιούργησαν και δεύτερη καλή στιγμή στα καρέ της Μπόλτον, με τον Κόκε να τροφοδοτεί τον Σιστόν, αυτόν να κάνει σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Γιασκελάινεν.

Η πρώτη "υποψία φάσης για τους "τρότερς" ήρθε στο 28, με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να είναι ο δημιουργός της. Ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός έβγαλε μετά από ωραία ατομική ενέργεια σέντρα στην περιοχή του Άρη, με τον Νέτο να προλαβαίνει στο... τσακ τον Ντέιβις, γυρίζοντας τη μπάλα στον Χαλκιά.

Στο 33' ο Άρης απείλησε και πάλι, με τον Γιασκελάινεν να αποκρούει το σουτ του Κόκε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Αλόνσο δεν βρήκε στόχο.

Ο Σιστόν έβαλε φωτιά στο ματς...
Οι δύο ομάδες φαίνονταν συμβιβασμένες με το 0-0 οδεύοντας προς το 45λεπτο, όμως την ώρα που ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει σημαντικά, ο Άρης φρόντισε να βάλει... φωτιά στο βρεγμένο τερέν του "Ρίμποκ" (μετά το 30' ξεκινήσε να βρέχει)!

Ο Καράμπελας κινήθηκε ωραία από τα αριστερά πάνω στη γραμμή του πλαγίου άουτ, έβγαλε εξαιρετική σέντρα με το αριστερό, ο Μεϊτέ απέκρουσε με με γυριστή κεφαλιά, με τη μπάλα να φτάνει στον επερχόμενο ως "τρέιλερ" Σιστόν, που με δεξιό μονοκόμματο διαγώνιο σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Γιασκελάινεν για να κάνει το 0-1 στο 44'.

Η φάση όμως αυτή δεν ήταν και η τελευταία για το πρώτο μέρος, με τους Άγγλους να χάνουν ουσιαστικά την πρώτη κλασική τους ευκαιρία σε όλο το 45λεπτο στην εκπνοή του.

Σύμμαχος του Χαλκιά το οριζόντιο δοκάρι
Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, οι γηπεδούχοι έπιασαν την πρώτη κεφαλιά, με τον Ο'Μπράιεν να πιάνει τη δεύτερη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι και το 0-1 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης κύλησε χωρίς μεγάλες δυσκολίες για τον Άρη, με τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς να έχουν σωστή αμυντική διάταξη και να διαφυλάσουν το υπέρ τους 1-0 χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα.

Εξαίρεση σε αυτό το δεκάλεπτο η φάση του 52', όπου η Μπόλτον πολιόρκησε την περιοχή του Άρη, με τον Χαλκιά να μπλοκάρει όμως την κοντινή προβολή του Ντέιβις.

Στο 54' ο Άρης προσπάθησε να βγάλει αντεπίθεση, με το διαγώνιο σουτ του Νεμπεγλέρα να φεύγει άουτ, ενώ στο 62' ο Μπάγεβιτς πραγματοποίησε και την πρώτη αλλαγή, με τον Χαβίτο να παίρνει τη θέση του Κάλβο.

Όλα για όλα από Μέγκσον στο τελευταίο ημίωρο
Στο 64' ο Νόλαν δεν μπόρεσε να πιάσει όπως θα ήθελε το σουτ από το ύψος του πέναλτι (μετά από ωραίο στρώσιμο της μπάλας που του έκανε ο Γιαννακόπουλος) στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 65' ο Μέγκσον έριξε στο ματς τα "βαριά όπλα", Ανελκά και Ντιούφ, που πήραν τη θέση των Ντέιβις και Βίλεμσον αντίστοιχα.

Στο 68', η Μπόλτον είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει από στημένη φάση, με την κεφαλιά του Μεϊτέ μετά από εκτέλεση κόρνερ να φεύγει άουτ, με τον Άρη όμως να ελέγχει το τέμπο της αναμέτρησης στη συνέχεια, με τους παίκτες του να κλείνουν έξυπνα τους χώρους και τον Χαλκιά να είναι ο κυρίαρχος στον αέρα, όσες φορές οι παίκτες της Μπόλτον επιχειρούσαν να μεταφέρουν τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με σέντρες.

Αποτέλεσμα ήταν η Μπόλτον να έχει την επόμενη καλή στιγμή της στο 79', με τον Ανελκά να στρώνει τη μπάλα για το Νόλαν, ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.

Δεν έγινε το 0-2 στο 83'...
Στον αντίποδα, ο Άρης φρόντιζε να "υπενθυμίζει στους "τρότερς" ότι δεν πρέπει να αφήνουν τα νώτα τους εκτεθειμένα, χάνοντας στο 83' μία τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-0, να "καθαρίσει" το παιχνίδι και να αγκαλιάσει από τον δεύτερο κιόλας αγώνα του στη φάση των ομίλων του UEFA την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ήταν στο 83', που ο Γκαρσία είδε είδε τον Γιασκελάινεν εκτός θέσης, επιχείρησε να τον "κρεμάσει" με εκπληκτικό σουτ λίγο πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή, με τον Φινλανδό να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ και να αποτρέπει ένα γκολ χάρμα ειδέσθαι...

Στα επόμενα λεπτά, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θέλησε να δώσει ανάσες στην ομάδα του, παιρνόντας στο ματς τους Κυριάκο και Γόγολο στη θέση των Κόκε και Γκαρσία, με το ματς να φτάνει στο 90' και τον Ισπανό διαιτητή Γκονζάλεθ να δείχνει τρία λεπτά καθυστερήσεων.

Έγινε όμως το 1-1 από τον Stelios στο 93'
Στο 93' όμως, και ενώ οι περίπου 1700 οπαδοί του Άρη ήταν έτοιμοι να πανηγυρίζουν τη δεύτερη σερί νίκη της ομάδας τους στους ομίλους μετά το 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα, ήρθε η "ψυχρολουσία".

Από εκτέλεση φάουλ του Γκάθρι αρκετά έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στον Γιαννακόπουλο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ με το δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Χαλκιά για να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπόλτον: Γιασκελάινεν, Χαντ, Ο'Μπράιεν, Μεϊτέ, Σιντ, Γιαννακόπουλος, Γκάθρι, Νόλαν, ΜακΚαν (13' Αλόνσο), Βίλεμσον (65' Ντιούφ), Ντέιβις (65' Ανελκά)

Άρης: Χαλκιάς, Νέτο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Καράμπελας, Πρίτας, Γκαρσία (83' Γόγολος), Νεμπεγλέρας, Κάλβο (61' Χαβίτο), Σιστόν, Κόκε (87' Κυριάκος)

Διαιτητής: Εδουάρντο Ιτουράλντε Γκονζάλεθ

Κίτρινες: Μεϊτέ, Χαντ, Γιαννακόπουλος, (Μπόλτον), Παπαδόπουλος, Γόγολος (Άρης)

Θεατές: 10.229

* Με το γκολ που πέτυχε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος (δεύτερη του εμφάνιση ως βασικός τη φετινή σεζόν), απέτρεψε την πρώτη εντός έδρας ήττα της Μπόλτον στην ευρωπαϊκή ιστορία της, με το αήττητο σερί της να φτάνει τα 7 ματς.

* Στο άλλο ματς της βραδιάς για τον 6ο όμιλο, Μπράγκα και Μπάγερν Μονάχου αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τους Βαυαρούς να προηγούνται στο 47' με τον Κλόζε και τους Πορτογάλους να ισοφαρίζουν στο 67' με τον Λιντζ.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1.

Μπάγερν Μονάχου 5 (3 αγ.)
2. Άρης 4 (2 αγ.)
3. Μπόλτον 3 (3 αγ.)
4. Μπράγκα 2 (2 αγ.)
5. Ερυθρός Αστέρας 0 (2 αγ.)

4η αγωνιστική (6/12)



Άρης-Μπράγκα
Ερυθρός Αστέρας-Μπόλτον
Ρεπό: Μπάγερν Μονάχου

5η αγωνιστική (19/12)

Μπράγκα-Ερυθρός Αστέρας
Μπάγερν-Άρης
Ρεπό: Μπόλτον






























































































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ