PREMIER LEAGUE

Μπενίτεθ: "Μην συγκρίνετε τη δική μου Λίβερπουλ με αυτή του Κλοπ, είχα μπάτζετ μόνο 20 εκατ.λιρών"

Ο Ράφα Μπενίτεθ δίνει οδηγίες στους παίκτες της Έβερτον κατά τη διάρκεια αγώνα του FA Cup απέναντι στην Χαλ | 8 Ιανουαρίου 2022
Ο Ράφα Μπενίτεθ δίνει οδηγίες στους παίκτες της Έβερτον κατά τη διάρκεια αγώνα του FA Cup απέναντι στην Χαλ | 8 Ιανουαρίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Ο Ράφα Μπενίτεθ εκθείασε την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ όμως ξεκαθάρισε πως είναι άδικο να τη συγκρίνουν με τους ρεντς της δικής του εποχής λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων που είχε τότε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ.

Η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα είχε τη σφραγίδα του Ράφα Μπενίτεθ στην Λίβερπουλ, με τον Ισπανό προπονητή να κάνει τους ρεντς άκρως ανταγωνιστικούς από το 2004 μέχρι το 2010 και να τους οδηγεί σε δύο τελικούς Champions League, μεταξύ των οποίων εκείνον του 2005 που πανηγύρισε την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου με τον άθλο στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγα χρόνια αργότερα βρέθηκε κάποιος άλλος προπονητής για να επισκιάσει εκείνα τα κατορθώματα και αυτός είναι ο Γιούργκεν Κλοπ, με τον Γερμανό να είναι απόλυτα πετυχημένος στο Άνφιλντ έχοντας κατακτήσει Champions League, Premier League, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, FA Cup και League Cup.

Στις 28 Μαΐου μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 2ο τρόπαιο Champions League στην προπονητική καριέρα του, από τη στιγμή που οι ρεντς έχουν κλείσει θέση για τον τελικό της 28ης Μαΐου απέναντι στην Ρεάλ, με τον Ράφα Μπενίτεθ να παραχωρεί συνέντευξη στην "As" ενόψει της μεγάλης μάχης και να μη διστάζει να αναφερθεί στη σύγκριση που γίνεται μεταξύ της δικής του Λίβερπουλ και εκείνης που έχει χτίσει ο Κλοπ.

"Ο κόσμος θυμάται την ομάδα μου, όμως την συγκρίνουν με μία Λίβερπουλ που έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα και η οποία έχει παίκτες αξίας 40 εκατομμυρίων λιρών στον πάγκο.

Για αυτό το λόγο δεν μπορείτε να συγκρίνετε τη δική μου Λίβερπουλ με εκείνη του Κλοπ, επειδή θα πρέπει να κοιτάζετε τις λεπτομέρειες.

Εγώ είχα μπάτζετ 20 εκατομμυρίων λιρών, 20! Πείτε μου τώρα με 20 εκατομμύρια λίρες τι μπορεί να αγοράσει η Λίβερπουλ. Τίποτα αν αναλογιστεί κάποιος ότι έχει παίκτες που κοστίζουν 40 εκατομμύρια και κάθονται στον πάγκο της", τόνισε ο Μπενίτεθ, έχοντας προφανώς στο μυαλό του παίκτες που δεν είναι οι λεγόμενοι βασικοί και στοίχισαν ακριβά στους ρεντς για να τους αποκτήσουν (Κονατέ, Κεϊτά, Φιρμίνο, Ζότα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν).

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνέντεξη που έδωσε στο μαδριλένικο μέσο, ο Μπενίτεθ αναφέρθηκε και στην εξάμηνη παρουσία του στην Έβερτον τη φετινή σεζόν, με τον Ισπανό να δηλώνει πως δεν μετάνιωσε ούτε λεπτό που πήγε στη μεγάλη αντίπαλο της Λίβερπουλ και να ξεκαθαρίζει πως αυτό που κόστισε στα ζαχαρωτά ήταν οι τραυματισμοί και οι ατυχίες.

"Είχαμε να ξοδέψουμε μόλις 1,7 εκατομμύρια λίρες το περασμένο καλοκαίρι. Ακόμα και έτσι, δουλέψαμε με τα χρήματα που είχαμε στη διάθεσή μας και τα πηγαίναμε καλά, μέχρι που ήρθαν οι τραυματισμοί και οι ατυχίες, με τέσσερις που τραυματίστηκαν και έναν που έπεσε ένα έπιπλο πάνω στο δάχτυλό του.

Όταν έφυγα, αφήσαμε την ομάδα έξι πόντους πίσω από την 10η θέση, με δύο παιχνίδια λιγότερα και έξι πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Με το που φύγαμε, η Έβερτον πήρε πέντε παίκτες, επέστρεψαν οι τραυματίες και είχαν νέο προπονητή (σ.σ. Φρανκ Λάμπαρντ), που πρέπει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του".

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΒΕΡΤΟΝ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ