ΕΒΕΡΤΟΝ

Μπενίτεθ: "Είχα μόνο 2 εκατομμύρια λίρες να ξοδέψω στην Έβερτον"

Ο Ράφα Μπενίτεθ δίνει οδηγίες στους παίκτες της Έβερτον κατά τη διάρκεια αγώνα του FA Cup απέναντι στην Χαλ | 8 Ιανουαρίου 2022
Ο Ράφα Μπενίτεθ δίνει οδηγίες στους παίκτες της Έβερτον κατά τη διάρκεια αγώνα του FA Cup απέναντι στην Χαλ | 8 Ιανουαρίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Ο Ράφα Μπενίτεθ εξομολογήθηκε πως όταν υπέγραψε στην Έβερτον είχε πάρει υποσχέσεις για ένα σημαντικό μπάτζετ, για να αντιληφθεί όμως λίγο αργότερα πως ήταν ελάχιστα τα χρήματα που είχε στη διάθεσή του για την ενίσχυση των ζαχαρωτών.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Ράφα Μπενίτεθ έπαιρνε την -δύσκολη- απόφαση να αναλάβει την Έβερτον, έχοντας πίσω του μία βαριά και πετυχημένη ιστορία ως προπονητής της Λίβερπουλ (2004-2010) ελάχιστοι πίστευαν πως θα έδενε το γλυκό και θα στέριωνε η συγκεκριμένη συνεργασία.

Όπερ και εγένετο, με τους οπαδούς των μπλε του Λίβερπουλ να τον αμφισβητούν από την πρώτη στιγμή και τον ίδιο να μην αντέχει πάνω από έξι μήνες, με τη διοίκηση του συλλόγου να αποφασίσει να του δείξει την πόρτα της εξόδου τον περασμένο Ιανουάριο και να καταλήξει στη λυση του Φρανκ Λάμπαρντ για να σωθεί η χρονιά με την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τι είναι αυτό που έφταιξε για τον Ισπανό; Όχι πάντως ο κόσμος, με τον έμπειρο προπονητή να εξομολογείται σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Athletic και στον Άλαν Σίρερ πως ενώ είχε πάρει υποσχέσεις για σημαντικές επενδύσεις από την πλευρά της διοίκησης, βρέθηκε να είναι εγκλωβισμένος, με την Έβερτον να έχει σχεδόν μηδενικό ποσό να ξοδέψει.

"Δεν ήξερα τι θα συνέβαινε. Όχι, όχι, όχι, όχι, όχι, Στην αρχή ήταν ένα τεράστιο σχέδιο με την προοπτική να ξοδέψουμε κάποια χρήματα. Αυτό άλλαξε από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να πουλήσουμε παίκτες.

Είναι δύσκολο όταν παίκτες έχουν μεγάλα συμβόλαια και δεν υπάρχει διάθεση από κάποιον να τους αγοράσει, οπότε δεν είχαμε επιλογές.

Υπογράψαμε πέντε παίκτες με λιγότερα από 2 εκατομμύρια λίρες και δουλέψαμε με ό,τι είχαμε στη διάθεσή μας", τόνισε ο Μπενίτεθ, ο οποίος ερωτηθείς για το αν πικράθηκε από την εχθρότητα που γνώρισε από τους φανς της Έβερτον, είπε:

"Στο τέλος ναι. Στην αρχή ήμουν χαρούμενος με την υποστήριξη, αλλά στο τέλος πικράθηκα επειδή δίναμε τα πάντα. Δεν μπορώ όμως να ελέγξω τα συναισθήματα των ανθρώπων.

Το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να στείλω μήνυμα ότι κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, ήμασταν άτυχοι με τους τραυματισμούς και δεν είχαμε αρκετή οικονομική υποστήριξη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Βλέπετε τους αριθμούς και ότι όλες οι ομάδες γύρω μας ξόδευαν πολλά χρήματα".

TAGS ΕΒΕΡΤΟΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ