ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ζήτησε την παραίτηση του Τέμπας μέσω δυναμικής ανακοίνωσης

Ο Τζουάν Λαπόρτα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα | 6 Αυγούστου 2021
Ο Τζουάν Λαπόρτα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα | 6 Αυγούστου 2021 @2021 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Το σκάνδαλο Νεγκρέιρα στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η Μπαρτσελόνα την έχει φέρει σε μετωπική σύγκρουση με τον Χαβιέρ Τέμπας, με τους μπλαουγκράνα να αξιώνουν την Δευτέρα (3/4) την παραίτηση του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας.

Ο Ισπανός πρώην διαιτητής και μέλος της επιτροπής διαιτησίας της Ισπανίας, Ενρίκες Νεγκρέιρα, φέρεται να έλαβε σχεδόν 7.000.000 ευρώ από το 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2018 από την Μπαρτσελόνα, με τους μπλαουγκράνα να ισχυρίζονται πως τα χρήματα αυτά δόθηκαν για να τους παρέχει συμβουλευτικό ρόλο για θέματα διαιτησίας αλλά να βρίσκονται πλέον υπό καθεστώς ελέγχου.

Και αυτό γιατί υπάρχουν κατηγορίες πως ο Νεγκρέιρα χρησιμοποιούσε τα χρήματα αυτά για να κάνει μεταξύ άλλων δώρα σε διαιτητές και να εξασφαλίζει ευνοϊκή μεταχείριση απέναντι στην καταλανική ομάδα, με τον πρόεδρο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Χαβιέρ Τέμπας να έχει πάρει θέση κατά της "Μπάρτσα" όλο αυτό το διάστημα και την κόντρα των δύο πλευρών να έχει φουντώσει

Μάλιστα, την Δευτέρα (3/4) υπήρξε δυναμική μακροσκελής ανακοίνωσης της Μπαρτσελόνα, όπου ορμώμενη από δημοσίευμα της "Vanguardia" πως ο πρόεδρος της Λίγκας πρόσφερε ψευδείς αποδείξεις στη σχετική έρευνα, τον κάλεσε να παραιτηθεί από το πόστο του.

"Μόνο γι΄ αυτό το γεγονός, αυτό της απόδοσης λειτουργιών που δεν του αναλογούν, από αξιοπρέπεια και σεβασμό για την προεδρία της La Liga, ο κ. Τέμπας θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του.

Μια χούφτα ΜΜΕ και διαμορφωτές της κοινής γνώμης συμμετείχαν σε αυτή την παρενόχληση με κακές προθέσεις, και με τη LaLiga στο παρασκήνιο να πυροδοτεί τη φωτιά κατά του συλλόγου μας, με τις συνεισφορές του προέδρου της που έχουν μόνο μια κατεύθυνση: προσπαθούν να μας καταδικάσουν ενώπιον της κοινής γνώμης πριν κριθούν τα γεγονότα.

Ωστόσο, έχοντας επίγνωση της εμμονής του να διώκει την Μπαρτσελόνα και δείχνοντας συνεχώς την απέχθεια και την έκδηλη αντιπάθειά του προς τον σύλλογό μας, καταλαβαίνουμε ότι ο σημερινός πρόεδρος της LaLiga θα επιμείνει στη συμπεριφορά του να συνεχίσει να βλάπτει τον σύλλογό μας", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, με τον Τέμπας από την πλευρά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του μέσω επίσημης τοποθέτησής του στο Twitter.

"Ο τίτλος της La Vanguardia είναι ψευδής. Δεν έχουμε κατηγορήσει κανέναν. Το επιβεβαιώνει και η ίδια η σύνταξη τονίζοντας τα όσα αναφέρει η επιστολή προς την εισαγγελία. Η επιστολή αυτή δεν υπονοεί επίσης καμία συγκεκριμένη κατηγορία εναντίον κανενό.

Κύριε Χαβιέρ Γκόντο (σ.σ. εκδότης της εφημερίδας Vanguardia), παρακολουθήστε πιο προσεκτικά τους συκοφάντες δημοσιογράφους σας", τόνισε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της ισπανικής Λίγκας, ρίχνοντας και άλλο νερό στο μύλο της σκληρής αντιπαράθεσής του με τους διοικούντες την Μπαρτσελόνα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ