LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Έλτσε 3-2: Λύτρωση στο 85' ο Γκονσάλες

Ο Γκάβι πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Έλτσε σε ματς της La Liga | 18 Δεκεμβρίου
Ο Γκάβι πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Έλτσε σε ματς της La Liga | 18 Δεκεμβρίου @2021 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε με τη φωτιά καθώς απώλεσε αβαντάζ δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά από την Έλτσε, με τον Νίκο Γκονσάλες να έρχεται πάντως να λυτρώσει την ομάδα του Τσάβι χαρίζοντάς της το τρίποντο στο 85ο λεπτό.

Αν και ζορίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και έφτασε στο σημείο να φλερτάρει με μία ακόμα γκέλα, η Μπαρτσελόνα έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των δύο αγώνων πρωταθλήματων χωρίς νίκη (0-1 εντός από Μπέτις και 2-2 εκτός με Οσασούνα), απέναντι στην Έλτσε για την 18η αγωνιστική στην La Liga.

Οι μπλαουγκράνα προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο 20λεπτο και εκεί που πίστευαν πως είχαν καθαρίσει, δέχτηκαν δύο γκολ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών στο δεύτερο μέρος (62' 63') για να έρθει ως από μηχανής Θεός ο Νίκο Γκονσάλες και να τους χαρίσει ένα σπουδαίο τρίποντο τόσο από βαθμόλογική όσο και από ψυχολογική πλευρά, βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα στο 85'.

Το ματς είχε ουσιαστικά δύο πρόσωπα, με τους μπλαουγκράνα του Τσάβι να είναι αρκετά κάλοί στο πρώτο μέρος και να ανταμείβονται με δύο γκολ από την "πιτσιρικαρία" τους, με τον Τζούτγκλα να ανοίγει το σκορ στο 16' και τον Γκάβι να κάνει δύο τα γκολ της ομάδας του στο 19'.

Ωστόσο, ακόμα και με το 2-0 υπέρ της και όλα υπό έλεγχο, η "Μπάρτσα" εμφανίστηκε με διάθεση αυτοχειρίας, με την Έλτσε που δεν είχε πετύχει γκολ στο Καμπ Νόου για 43 χρόνια να παραβιάζει δις την εστία του Τερ Στέγκεν, μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών (62' 63') και να μοιάζει ικανή να αποδράσει με θετικό αποτέλεσμα.

Το ευτυχές για τους Καταλανούς ήταν πως έπαιξαν με τη φωτιά αλλά δεν κάηκαν, αφού στο 85' ήρθε η λύτρωση, με τον Γκάβι να βγάζει την ασίστ και τον Νίκο Γκονσάλες να χρίζεται σκόρερ, για να υπογράψει το 3-2 και να ανεβάσει την ομάδα του στην 7η θέση, κοντά στην προνομιούχο πρώτη 4άδα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Γκαρσία, Λανγκλέ, Άλμπα, Φρένκι ντε Γιονγκ (76' Πουτζ), Μπουσκέτς, Γκάβι, Αμπντέ (89' Μπαλντέ), Ντεμπελέ, Τζούτγκλα (72' Γκονσάλες)

ΕΛΤΣΕ: Μπαδία, Παλάσιος, Ρόκο, Γκονθάλεθ, Μοχίκα (82' Χοσέμα), Χοσάν (46' Μορέντε), Μαρκόνε (46' Γκουμπάου), Μασκαρέλ (60' Γκούτι), Τσάβες (59' Μίλα), Πέρεθ, Μπογέ

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της La Liga:

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ