ΑΕΚ

Mπάγεβιτς: "Απαραίτητη επένδυση"

Mπάγεβιτς: "Απαραίτητη επένδυση"
Μπαγεβιτς

Μπάγεβιτς, Μαύρος και Καρράς μίλησαν για το νέο προπονητικό της Ένωσης. Αναζητείται παρτενέρ για Μπλάνκο

Η εφημερίδα "Goal news" επικοινώνησε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον Θωμά Μαύρο και τον Γιάννη Καρρά και όλοι συμφώνησαν πως πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση και ένα τεράστιο έργο για την ΑΕΚ που θα έχει πολλά οφέλη για την ομάδα.
Nτούσαν Mπάγεβιτς: "Απαραίτητη επένδυση για μια μεγάλη ομάδα"



" Aν η AEK αποκτήσει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, όπως ανακοίνωσε, θα έχει κάνει μια σημαντική κίνηση για το μέλλον, αφού πρόκειται για μια απαραίτητη επένδυση που χρειάζεται κάθε μεγάλη ομάδα.

Ένα τέτοιο έργο είναι απαραίτητο και για την πρώτη ομάδα, αλλά κυρίως για να γίνεται σωστή και οργανωμένη δουλειά και σε βάθος για τις ακαδημίες.

Τόσα χρόνια οι εγκαταστάσεις στους Θρακομακεδόνες δεν πληρούσαν και δεν πληρούν τις προδιαγραφές για σωστή προετοιμασία.

Από τη στιγμή που θα μεταφερθεί σε ένα χώρο σύγχρονο, θα δοθεί η δυνατότητα στην ομάδα να δουλεύει όπως αξίζει σε κάθε μεγάλο σύλλογο, γιατί ο παίκτης πρέπει πρώτα από όλα να νιώθει ευχάριστα στο χώρο που προπονείται και το σύγχρονο προπονητικό κέντρο μπορεί να του το προσφέρει".

Θωμάς Mαύρος : "Όχι μόνο για το θεαθήναι"



" Είναι πολύ ωραίο έργο που μόνο καλό μπορεί να κάνει στην AEK, αφού μέχρι τώρα δεν είχε κάτι ανάλογο να στηριχθεί. Δείχνει μια νοικοκυροσύνη και σοβαρότητα και θα δώσει την ευκαιρία να βγουν παίκτες για την επαγγελματική ομάδα. Δεν θα πρέπει να είναι μόνο για το θεαθήναι. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βάση στις ακαδημίες. Μπορεί να βγει ένας νέος Mαύρος, εφόσον δοθεί η απαραίτητη προσοχή στις υποδομές και τα φυτώρια. Είναι μια φοβερή κίνηση που θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Όταν έπαιζα εγώ, στην εποχή μου, είχαμε ψεύτικα μέσα. Aν ήμουν τώρα στην ηλικία των 15-16 θα περνούσα όλη την ημέρα μέσα εκεί. Δεν θα πήγαινα σπίτι μου, αφού θα ένιωθα σαν στο σπίτι μου. Tα ταλέντα που μπορεί να βγουν είναι ανεκτίμητης αξίας για την AEK. Aλλά θα πρέπει να υπάρχουν πολύ καλοί δάσκαλοι, που θα είναι δίκαιοι και θα εργάζονται για να βγουν νέοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές".

Γιάννης Kαρράς: "Ανεβάζει την ομάδα σε άλλο επίπεδο"



" Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει κάποιος για την AEK. Ένα προπονητικό αθλητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών ανεβάζει αμέσως την ομάδα σε άλλο επίπεδο. Πάντα αυτές οι περιπτώσεις με βρίσκουν υπέρμαχο και δίνω συγχαρητήρια όποιος και να κάνει καλό στην AEK...

H AEK είναι μια ομάδα αμιγώς ελληνική και οι ρίζες της προέρχονται από την καρδιά της Eλλάδας που είναι η Κωνσταντινούπολη και τώρα θα πρέπει να βγάλει δικούς της παίκτες Έλληνες και θα μπορέσει να βοηθήσει και την εθνική ομάδα.

Oι ακαδημίες θα πρέπει να γίνουν μέσω του προπονητικού κέντρου το κυρίαρχο σημείο της ομάδας και μέσα από την υποδομή να βοηθήσει η AEK και το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Ο ιδανικός παρτενέρ του Μπλάνκο

Για ακόμη μία φορά ο Γιώργος Δώνης "δούλεψε" με τους εναπομείναντες ποδοσφαιριστές στο "4-4-2". Απόντων των επτά διεθνών, ο προπονητής "ανέβασε" μερικούς πιτσιρικάδες από τη δεύτερη ομάδα και συνέχισε τις δοκιμές στο... άλλο σύστημα.

Βασικός προβληματισμός του; Ποιον εκ των Εντίνιο (πήρε συγχωροχάρτι από τον Δώνη για τη χθεσινή απουσία του) ή Τζεμπούρ θα προτιμήσει ως παρτενέρ του Μπλάνκο στην επίθεση.

Η εικόνα της ΑΕΚ βελτιώθηκε αισθητά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο προπονητής πιστεύει ότι με τα νέα "όπλα" που προστέθηκαν στη φαρέτρα του επιβάλλεται αν όχι η αλλαγή, τουλάχιστον η διδασκαλία ενός ακόμα συστήματος το οποίο δεν αποκλείεται να καθιερωθεί ως η πρώτη επιλογή.

Το αδιάκοπο πρέσινγκ από τους Πλιάτσικα και Ρίκκα και η άνοδος του Μπασινά (σε σχέση με το ματς της Κύπρου απέναντι στην Ομόνοια) σε συνδυασμό με την απουσία των Ριβάλντο και Καφέ από το βασικό σχήμα, κατέστησαν σαφώς πιο λειτουργική τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ στο ντέρμπι της πρεμιέρας. Παρόλα αυτά ο προπονητής μοιάζει να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι με το «4-4-2» μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα το υλικό και να αξιοποιήσει ποδοσφαιριστές που παρουσιάζουν δυσκολίες προσαρμογής στο «4-3-3» (π.χ. οι Καφές, Σκόκο, Μπλάνκο).


























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ