ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν: Τα τραγικά ποσοστά του Τούχελ και η "κατάρα" των Γερμανών προπονητών την τελευταία πενταετία

Ο Τόμας Τούχελ στην αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Λάτσιο
Ο Τόμας Τούχελ στην αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Λάτσιο © 2024 ANDREW MEDICHINI / AP IMAGES

Ο Τόμας Τούχελ στο φινάλε της σεζόν θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου. Τα τραγικά ποσοστά που δικαιολογούν την απόφαση των Βαυαρών και η "ηλεκτρική καρέκλα" για τους Γερμανούς προπονητές την τελευταία πενταετία.

Η Μπάγερν Μονάχου το πρωί της Τετάρτης (21/02) μέσω ανακοίνωσης επισημοποίησε το προδιαγεγραμμένο καλοκαιρινό διαζύγιο με τον Τόμας Τούχελ, μια σχέση που από την αρχή φαινόταν προβληματική και εξελίχθηκε σε επιζήμια για αμφότερες τις πλευρές.

Οι μεν Βαυαροί είναι οκτώ βαθμούς πίσω από τη Λεβερκούζεν στη Bundesliga και βλέπουν τη "σαλατιέρα" να απομακρύνεται επικίνδυνα από το Μόναχο μετά από 11 σερί κατακτήσεις.

Την ίδια ώρα η Μπάγερν αποκλείστηκε από την άσημη Ζααρμπρίκεν στο Κύπελλο Γερμανίας, ενώ στο Champions League βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς στο πρώτο ματς με τη Λάτσιο για τη φάση των "16" υπέστη ήττα με 1-0. Την πρώτη για τον γερμανικό σύλλογο στον εν λόγω γύρο μετά από 11 σεζόν.

Ο δε Τόμας Τούχελ απομακρύνεται από τρίτη σερί ομάδα που αναλαμβάνει, μετά την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι. Θα φύγει με πληγωμένο ηθικό και -πιθανώς- την ταμπέλα του πιο αποτυχημένου τεχνικού που έχει καθίσει στον πάγκο των Βαυαρών την τελευταία δεκαετία.

Τα ποσοστά που οδήγησαν στο διαζύγιο κι η "κατάρα" των Γερμανών

Ο Τόμας Τούχελ διαδέχθηκε τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν τον Μάρτιο του 2023. Έκτοτε ο 50χρονος μετράει 44 ματς ως προπονητής της γερμανικής ομάδας, με απολογισμό 28 νίκες (64%), πέντε ισοπαλίες (11%) και 11 ήττες (25%).

Ήδη μία παραπάνω από τον Νάγκελσμαν, ο οποίος σε 84 αγώνες στον πάγκο της Μπάγερν πανηγύρισε 60 φορές το τρίποντο (71,5%), έχασε σε 10 αναμετρήσεις (16,5%) , ενώ είδε 14 ματς της ομάδας του να λήγουν ισόπαλα (12%).

Παράλληλα, στο διάστημα των σχεδόν δύο σεζόν που αποτέλεσε τεχνικό των Βαυαρών, πριν μάθει από τα social media την απόλυσή του(!), κατάφερε να οδηγήσει την Μπάγερν στην κατάκτηση τριών τίτλων (μίας Bundesliga και δύο Super Cup Γερμανίας).

Ο μακράν πιο επιτυχημένος από όλους τους προπονητές που ανέλαβαν τα ηνία του γερμανικού συλλόγου την τελευταία πενταετία ήταν ο Χάνσι Φλικ, με την κατάληξη, ωστόσο, να είναι ίδια.

Ο Γερμανός επέλεξε να αφήσει στα "κρύα του λουτρού" την Μπάγερν στο τέλος του δεύτερου έτους συνεργασίας τους και να αναζητήσει την τύχη του στην εθνική Γερμανίας.

Μια απόφαση που βάσει αποτελεσμάτων δεν ήταν η ενδεδειγμένη, αφού ο Φλικ απολύθηκε από τον πάγκο της "Νάσιοναλμανσαφτ", έναν χρόνο πριν το Euro 2024 στα γήπεδα της πατρίδας του.

Ο Φλικ ανέλαβε τις τύχες την Μπάγερν τον Νοέμβριο του 2019 και υπό τις οδηγίες του οι Βαυαροί έπαιξαν για 1,5 χρόνο την καλύτερη μπάλα στην Ευρώπη, ενώ τους οδήγησε και στην κατάκτηση του έκτου τους Champions League εν μέσω κορονοϊού.

Συνολικά κοούτσαρε τη Μπάγερν σε 86 ματς, με απολογισμό 70 νίκες (81,4%), οκτώ ισοπαλίες (9,3%) και ισάριθμες ήττες (9,3%).

Τσάμπι Αλόνσο και Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκονται ψηλά στη λίστα της βαυαρικής διοίκησης για τη διάδοχη κατάσταση, με τη γερμανική "κατάρα" να φαίνεται πώς φτάνει στο τέλος της.

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ