ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν: Καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μέσω των social media ο Ουπαμεκανό

Bayern's Dayot Upamecano receives a red card by referee Francois Letexier during a Champions League round of 16 first leg soccer match between Lazio and Bayern Munich, at Rome's Olympic Stadium, Wednesday, Feb. 14, 2024. (AP Photo/Andrew Medichini)
Bayern's Dayot Upamecano receives a red card by referee Francois Letexier during a Champions League round of 16 first leg soccer match between Lazio and Bayern Munich, at Rome's Olympic Stadium, Wednesday, Feb. 14, 2024. (AP Photo/Andrew Medichini) @2024 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Ο Νταγιότ Ουπαμεκανό έγινε στόχος ρατσιστικής επίθεσης στα social media μετά από την άτυχη στιγμή που είχε στο ματς με την Λάτσιο και η Μπάγερν άνοιξε ομπρέλα προστασίας για τον Γάλλο στόπερ μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Ο αγώνας κόντρα στην Λάτσιο το βράδυ της Τετάρτης (14/02) αποδείχτηκε εφιαλτικός για τον Νταγιότ Ουπαμεκανό καθώς στο 67ο λεπτό έκανε πέναλτι στον Ίσακσεν και αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, γεγονός που επέτρεψε στους Ιταλούς να πάρουν τη νίκη με την εκτέλεση του Ιμόμπιλε στο 69' (1-0) και να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης στους "8" του Champions League.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πέρα ωστόσο από την απογοήτευση που βίωσε για την αποβολή του, ο Γάλλος διεθνής στόπερ είχε να διαχειριστεί και ένα ποτάμι ρατσιστικών μηνυμάτων εις βάρος του που κατέκλυσαν τα social media μετά το φινάλε του αγώνα στο "Ολίμπικο", με τη διοίκηση της Μπάγερν να μην μένει απαθής και να σπεύδει να τον προστατεύσει:

"Τα ρατσιστικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα κατά του Νταγιό Ουπαμεκανό είναι απολύτως απεχθή. Η Μπάγερν τα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Όποιος κάνει τέτοιου είδους σχόλια δεν είναι οπαδός του συλλόγου μας. Σε στηρίζουμε, Ούπα!", ήταν το μήνυμα των Βαυαρών στον λογαριασμό τους στο Twitter, με τον Ουπαμεκανό να γίνεται στόχος διαδικτυακής ρατσιστικής επίθεσης για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, αφού είχε προηγηθεί εκείνη που είχε βιώσει τον περασμένο Απρίλιο μετά από τον αποκλεισμό από την Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League.

Αξίζει να σημειωθεί πως μήνυμα στήριξης στον Νταγιότ Ουπαμεκανό και στην Μπάγερν έστειλε και η Μίλαν μέσω Twitter, με τους ροσονέρι να έχουν πρόσφατα εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση με τη ρατσιστική επίθεση που έγινε στον Μάικ Μενιάν στον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Ουντινέζε.

"Είμαστε στο πλευρό σου Νταγιότ. Δεν υπάρχει χώρος για τον ρατσισμό", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο των ροσονέρι.

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ