ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ

Μπάγερν - Γκλάντμπαχ: Ο Ζόμερ έσπασε τα κοντέρ με 19 επεμβάσεις

Ο Γιαν Ζόμερ της Γκλάντμπαχ σε στιγμιότυπο κόντρα στην Μπάγερν για την Bundesliga 2022-2023 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Σάββατο 27 Αυγούστου 2022
Ο Γιαν Ζόμερ της Γκλάντμπαχ σε στιγμιότυπο κόντρα στην Μπάγερν για την Bundesliga 2022-2023 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 © 2022 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Ο Γιαν Ζόμερ έκανε 19 επεμβάσεις απέναντι στην Μπάγερν, συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ Bundesliga και έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην Γκλάντμπαχ.

Η Μπάγερν έχασε το απόλυτο των νικών σε ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν περίμενε να λήξει 1-1. Η Γκλάντμπαχ είχε δεχθεί τρία γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές και με τη φετινή εκκίνηση των Βαυαρών, όλα έδειχναν έναν υγιεινό περίπατο. Μέχρι που ο Γιαν Ζόμερ αποφάσισε να πάρει τα μέτρα του και να σταματήσει σχεδόν κάθε τι που δοκίμαζαν οι παίκτες των πρωταθλητών Γερμανίας.

Ο Ελβετός τερματοφύλακας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 19 επεμβάσεις, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην Bundesliga από τη στιγμή που άρχισε την κάλυψή της η Opta. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν του Αλεξάντερ Σβόλοβ της Χέρτα από τον φετινό Ιανουάριο με 14.

Ο Ζόμερ έκανε πέντε επεμβάσεις στο 1ο ημίχρονο, όταν απέτυχε δύο φορές να σταματήσει τον Σαντιό Μανέ, αλλά ο Σενεγαλέζος εν τέλει δεν σκόραρε αφού τα γκολ δεν μέτρησαν λόγω VAR.

Στο 2ο ημίχρονο έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις, μεταξύ των οποίων μία διπλή με τα πόδια σε προσπάθειες του Μανέ από τη μικρή περιοχή. Νικήθηκε μόνο από τον Λιρόι Σανέ στο 83ο λεπτό και στη συνέχεια επέστρεψε στις εντυπωσιακές επεμβάσεις σε τετ α τετ και δύσκολα σουτ, κρατώντας το βαθμό της ισοπαλίας για τα "πουλάρια".

Χάρη σε αυτήν την επίδοση του Ζόμερ, η Γκλάντμπαχ παρέμεινε αήττητη απέναντι στην Μπάγερν για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι. Την περσινή σεζόν έκανε δύο νίκες στο πρωτάθλημα και τη διέλυσε με 5-0 στο κύπελλο.

TAGS ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ