ΡΟΜΑ

Μουρίνιο: "Παίζουμε δύο τελικούς σε 4 ημέρες, θέλουμε να γράψουμε την ιστορία της Ρόμα"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο με δηλώσεις του στα μίντια ενόψει του τελικού του Conference League μεταξύ της Ρόμα και της Φέγενορντ | 24 Μαΐου 2022
Ο Ζοζέ Μουρίνιο με δηλώσεις του στα μίντια ενόψει του τελικού του Conference League μεταξύ της Ρόμα και της Φέγενορντ | 24 Μαΐου 2022 @2022 FRANC ZHURDA/AP IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ξεκαθάρισε πως οι παίκτες του πρέπει να τα δώσουν όλα για να κλείσουν με ευρωπαϊκό τίτλο τη σεζόν νικώντας την Φέγενορντ, ενώ τόνισε πως η μεγάλη εμπειρία του από τελικούς δεν αποτελεί αβαντάζ για τους τζαλορόσι.

Η Ρόμα επιβλήθηκε με 3-0 της Τορίνο στο τελευταίο φετινό ματς της Serie A και έκλεισε θέση στο νέο Europa League, ωστόσο το ματς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό για το αν η σεζόν της θα έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο είναι αυτό της Τετάρτης (25/5, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD, ΕΡΤ1, LIVE από SPORT24).

Αντίπαλος θα είναι η Φέγενορντ στην "Αρένα Κομπετάρε" των Τιράνων, με τους τζαλορόσι να διεκδικούν τον πρώτο τους τίτλο μετά από το 2008 και τον Ζοζέ Μουρίνιο να στέλνει κρυστάλλινο μήνυμα στους παίκτες του μέσω της συνέντευξης Τύπου της Τρίτης (24/5) στα Τίρανα, πως θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να κλείσουν με τίτλο τη χρονιά.

"Φτάσαμε στο τέλος της σεζόν έχοντας να δώσουμε δύο τελικούς μέσα σε τέσσερις ημέρες. Ο πρώτος μάς έδωσε αυτό που δικαιούμασταν, που είναι η παρουσία μας στο Europa League.

Καταφέραμε και κερδίσαμε αυτόν τον τελικό και έχουμε έναν ακόμα στόχο να φτάσουμε. Για την Ρόμα είναι φυσιολογικό να έχει θέση στην Ευρώπη, δεν κάναμε κάτι για να γράψουμε ιστορία", τόνισε χαρακτηριστικά ο 59χρονος Πορτογάλος, και πρόσθεσε:

"Ο τελικός ωστόσο είναι ιστορία. Δεν την έχουμε γράψει για να φτάσουμε ως εκεί αλλά τώρα θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να τελειώσουμε τη δουλειά.

Μέχρι την ώρα του τελικού, δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μου. Έτσι είμαι εγώ".

Όσον αφορά στο γεγονός πως έχει ήδη κατακτήσει Champions League και Europa League και αν αυτό είναι αβαντάζ για την ομάδα του λόγω της τεράστιας ευρωπαϊκής εμπειρίας του, ο special one ήταν κατηγορηματικός:

"Η εμπειρία δεν βοηθάει, σε αντίθεση με ό,τι πίστευα μέχρι πρότινος. Αισθάνομαι αυτό το ματς σαν να είναι ο πρώτος τελικός που παίρνω μέρος. Είμαι συγκεντρωμένος και πιθανότατα αυτός είναι ο τρόπος μου για να προετοιμάζω τα ματς".

TAGS ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A CONFERENCE LEAGUE ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ