ΡΟΜΑ

Μουρίνιο: "Μόνο οι μεγάλοι σύλλογοι είναι ικανοί να πηγαίνουν σε δύο σερί ευρωπαϊκούς τελικούς"

Μουρίνιο: "Μόνο οι μεγάλοι σύλλογοι είναι ικανοί να πηγαίνουν σε δύο σερί ευρωπαϊκούς τελικούς"
@2023 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έδωσε το σύνθημα για τη μάχη της Ρόμα απέναντι στην Σεβίλλη στον τελικό του Europa League, υποστηρίζοντας πως μόνο μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν την ικανότητα να διεκδικούν ευρωπαϊκά τρόπαια δύο διαδοχικές χρονιές.

Η Ρόμα έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το Europa Conference League επικρατώντας με 1-0 της Φέγενορντ στον τελικό που έγινε στα Τίρανα το 2022 και έναν χρόνο αργότερα φιλοδοξεί να προσθέσει ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο στη συλλογή της, αυτό του Europa League.

Αντίπαλος είναι ο... χειρότερος που θα μπορούσε να βρει μπροστά της σε τελικό, με την Σεβίλλη να μετράει έξι νικηφόρους τελικούς στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και να ονειρεύεται το απίστευτο "7 στα 7", με τους Ρωμαίους να έχουν ωστόσο από την μεριά τους το δικό τους υπερόπλο.

Αυτό ακούει στο όνομα Ζοζέ Μουρίνιο, που έχει κερδίσει και τους πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς στους οποίους έχει πάρει μέρος στην προπονητική καριέρα του, με τον Πορτογάλο να δίνει συνέντευξη στο "Sky Sport Italia" δύο ημέρες πριν το μεγάλο ραντεβού στην Βουδαπέστη (31/05, 22:00, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από SPORT24) και να "ανεβάζει" την ομάδα του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Δουλεύουμε σκληρά κάθε ημέρα για να χτίσουμε την ιστορία της Ρόμα, μόνο μεγάλοι σύλλογοι με σπουδαία ιστορία είναι ικανοί να φτάσουν σε δύο διαδοχικούς ευρωπαϊκούς τελικούς", τόνισε χαρακτηριστικά ο Special One, και πρόσθεσε με νόημα:

"Δεν σκέφτομαι πολύ αυτά που έχω κερδίσει στην καριέρα μου. Το παρελθόν είναι παρελθόν και η ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει. Κοιτάζω πάντα το μέλλον, ίσως αυτό να είναι το μυστικό της φιλοσοφίας μου.

Είμαι στο ποδόσφαιρο πολύ καιρό, αυτός ο τελικός είναι ένας νέος τελικός. Σε αυτό το σημείο, δεν σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κερδίσω, αλλά την ευτυχία που θα μπορούσα να φέρω στους οπαδούς της Ρόμα.

Είναι μία πόλη που διψάει για ποδόσφαιρο. Στην Ρόμα έχεις την αίσθηση ότι ανήκεις κάπου, ότι είσαι μέρος από κάτι".

Σε ερώτηση δε για το πόσο καιρό ακόμη θα βρίσκεται στα γήπεδα, με δεδομένο πως έχει μπει στην έβδομη δεκαετία της ζωής του (έκλεισε πρόσφατα τα 60 του χρόνια), ο Μουρίνιο είπε:

"Δεν είμαι έτοιμος να κλείσω το κεφάλαιο αυτό. Είμαι για χρόνια στο ποδόσφαιρο, ο κόσμος νομίζει πως είμαι μεγαλύτερος από όσο είμαι.

Ίσως βλέπουν τα άσπρα μαλλιά μου και νομίζουν πως έχω γεράσει, όμως δεν είμαι τόσο μεγάλος ώστε να σκέφτομαι την αποχώρηση. Θα με βλέπετε στο ποδόσφαιρο για αρκετά χρόνια ακόμη".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ