ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Νότια Κορέα - Πορτογαλία 2-1: Ηρωική πρόκριση στους 16 με ανατροπή και γκολ στο 90+1'

South Korea's Hwang Hee-chan celebrates after scoring his side's 2nd goal during the World Cup group H soccer match between South Korea and Portugal, at the Education City Stadium in Al Rayyan , Qatar, Friday, Dec. 2, 2022. (AP Photo/Hassan Ammar)
South Korea's Hwang Hee-chan celebrates after scoring his side's 2nd goal during the World Cup group H soccer match between South Korea and Portugal, at the Education City Stadium in Al Rayyan , Qatar, Friday, Dec. 2, 2022. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Η Νότια Κορέα πήρε μία μεγάλη πρόκριση για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας και έβαλε από κάτω την Ουρουγουάη παρά τη νίκη της απέναντι στην Γκάνα με 2-0. Στην κορυφή η ομάδα του Σάντος.

Μία μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Νότια Κορέα. Η ομάδα των Ίνμπομ και Ουί Τζο Χουάνγκ επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας με ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Μουντιάλ ως δεύτερη, αφού έβαλε από κάτω την Ουρουγουάη στην ισοβαθμία παρά τη νίκη της με 2-0 κόντρα στην Γκάνα.

Η Πορτογαλία, αν και ηττήθηκε, κλείδωσε τη θέση της στην κορυφή του ογδόου ομίλου, ενώ εκτός της διοργάνωσης στο Κατάρ έμειναν η Ουρουγουάη και η Γκάνα.

Μουντιάλ 2022, Νότια Κορέα - Πορτογαλία 2-1: Ηρωική πρόκριση στους 16 με ανατροπή και γκολ στο 90+1'

Ο Όρτα άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους, με την Νότια Κορέα να ανατρέπει το σκορ με τον Γιουνγκ Γκουόν Κιμ (27') και τους Χε Τσαν Χουάνγκ (90+1').

Το ματς

Η Πορτογαλία μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Νταλότ πήρε μέτρα, πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά με ωραία ενέργεια. Γύρισε στο πρώτο δοκάρι και ο Όρτα πλάσαρε για το 1-0.

Από εκεί και πέρα οι Κορεάτες πήραν την κατοχή της μπάλας, κυκλοφορούσαν και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί στην περιοχή της ομάδας του Σάντος. Στο 18' βρήκαν και δίχτυα, όμως ο Γιν-Σου Κιμ ήταν εκτεθειμένος. Στο 27' η Νότια Κορέα ισοφάρισε.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιούνγκ Γκουόν Κιμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την πορτογαλική άμυνα να μην μπορεί να αντιδράσει. Η Πορτογαλία μετά το 1-1 πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε την εστία του Κιμ με καλύτερη στιγμή την άστοχη κεφαλιά του Ρονάλντο από κοντά στο 42'.

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους η Πορτογαλία ήταν εκείνη που είχε την κατοχή, δίχως ωστόσο να απειλεί. Η Νότια Κορέα από την άλλη επιχειρούσε να παίξει στην αντεπίθεση, έχοντας στιγμές με τον Σον, αλλά και με τον Ίνμπομ Χουάνγκ στο 67ο λεπτό.

H Πορτογαλία συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, με τον Μπέντο να αποφασίζει μετά το 81ο λεπτό να βγάλει πιο μπροστά την ομάδα του. Η Κορέα κατάφερε να βρει το "χρυσό" γκολ στο 90+1'. Η Νότια Κορέα έφυγε στην αντεπίθεση με τον Σον, έσπασε την μπάλα στον Χουάνγκ Χι Τσαν, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης άπαντες ήταν στα κινητά τους για να δουν ποια θα ήταν η εξέλιξη στον άλλον αγώνα, καθώς με γκολ της Ουρουγουάης η Νότια Κορέα έμενε εκτός. Ωστόσο, το τελευταίο σφύριγμα και στο ματς της σελέστε προκάλεσε τους έντονους πανηγυρισμούς των παικτών του Μπέντο.

Μουντιάλ 2022, Νότια Κορέα - Πορτογαλία 2-1: Ηρωική πρόκριση στους 16 με ανατροπή και γκολ στο 90+1'

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ (81' Τζ. Σον), Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο, Λι Γάεσουνγκ (66' Χ. Χουάνγκ), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81' Ουί Τζο Χουάνγκ), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Κουνγκ-Γον Γουόν

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες (65' Λεαό), Ματέους Νούνιες (65' Παλίνια), Βιτίνια (81' Μπερνάρντο Σίλβα), Ζοάο Μάριο (82' Καρβάλιο), Κριστιάνο Ρονάλντο (65' Σίλβα), Ρικάρντο Όρτα

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ