MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022, Γερμανία: Ο Φίλκρουγκ έχει το ένστικτο του εκτελεστή και σήκωσε στα χέρια του τη χώρα του

Ο Νίκλας Φίλκρουγκ στην αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Γερμανία
Ο Νίκλας Φίλκρουγκ στην αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Γερμανία 2022 AP PHOTO/RICARDO MAZALAN

Ο Νίκλας Φίλκρουγκ είναι το πρόσωπο της Γερμανίας με το υπερπολύτιμο γκολ που έβαλε απέναντι στην Ισπανία για το 1-1 και έβαλε πολύ δυνατά την ομάδα του στο κόλπο της πρόκρισης.

Σ' ένα παιχνίδι θρίλερ η Γερμανία κατάφερε να πάρει την ισοπαλία 1-1 απέναντι στην Ισπανία. Πλέον, έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης θέλει νίκη απέναντι στην Κόστα Ρίκα την τελευταία αγωνιστική και κατάλληλο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ιαπωνία.

Οι τελικές και τα xGoals στο Ισπανία - Γερμανία
Οι τελικές και τα xGoals στο Ισπανία - Γερμανία OPTA

Πρωταγωνιστής για τη Μάνσαφτ ήταν ο Νίκλας Φίλκρουργκ. Στο 83ο λεπτό πήρε την κατοχή από τον Μουσιάλα, ο οποίος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των Ισπανών και εκτέλεσε τον Ουνάι Σιμόν στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Χάνσι Φλικ πέρασε στο 70ο λεπτό τον Φίλκρουγκ στο παιχνίδι αντικαθιστώντας τον Τόμας Μίλερ. Με την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ ο Γερμανός προπονητής ήθελε στον αγωνιστικό χώρο ένα κλασικό 9άρι, με μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Νίκλας Φίλκρουγκ στο Ισπανία - Γερμανία
Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Νίκλας Φίλκρουγκ στο Ισπανία - Γερμανία OPTA

Ο Φίλκρουγκ τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Συνολικά στο παιχνίδι τρεις τελικές και η μία κατέληξε στα δίχτυα. Στο διάστημα των 20 λεπτών που αγωνίστηκε είχε 13 ενέργειες, οι τέσσερις στην περιοχή και τέσσερις πάσες στην επίθεση.

Επιβεβαίωσε πως είναι natural scorer

Ο Νίκλας Φίλκρουγκ είναι ένας φυσικός σκόρερ, που παίζει πάρα πολύ καλά την μπάλα στην περιοχή. Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε τις τελικές του στο Μουντιάλ.

Ο χάρτης των xGoals του Φίλκρουγκ
Ο χάρτης των xGoals του Φίλκρουγκ OPTA

Ο Φίλκρουγκ έχει παίξει σε δύο ματς, καθώς πέρασε αλλαγή και στο ματς με την Ιαπωνία στο χρονικό σημείο που οι μπλε σαμουράι είχαν ισοφαρίσει. Σε αυτό το παιχνίδι είχε μία τελική. Συνολικά στο τουρνουά έχει τέσσερις τελικές με αξία 0.5xG, όλες μέσα από την περιοχή.

Η σεζόν που διανύει είναι πάρα πολύ καλή. Άλλωστε είναι ο δεύτερος σκόρερ της Bundesliga με 10 γκολ με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης. Γι' αυτό το λόγο κλήθηκε στην εθνική ομάδα μετά τον τραυματισμό του Βέρνερ.

"Ευχόμαστε να κάνει την έκπληξη, γι' αυτό τον έχουμε και πρώτη φορά μαζί μας. Παίζει εκπληκτικά στην Bundesliga με την Βέρντερ.

Ο Νίκλας έχει τώρα την ευκαιρία για να αποδείξει πράγματα σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Εύχομαι αυτή την ευκαιρία να την πάρει στα χέρια του και να προσπαθήσει να δείξει πως είναι ένας από τους καλύτερους στη Γερμανία και αξίζει να βρίσκεται στο Μουντιάλ" είχε δηλώσει γι' αυτόν ο αθλητικός διευθυντής των εθνικών ομάδων Γερμανίας, Παναγιώτης Χατζηαλεξίου στο SPORT24 για τον σκόρερ του πολύτιμου γκολ. Μέχρι στιγμής ο Φίλκρουγκ δικαιώνει τους πάντες.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ