MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Αργεντινή - Μεξικό: Οι Αργεντινοί με όπλο τον Μέσι και την παράδοση κόντρα στους άσφαιρους Μεξικανούς

Ο Λιονέλ Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι @ 2022 NATACHA PISARENKO / AP IMAGES

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει το Μεξικό (26/11, 21:00, ΑΝΤ1 και Live SPORT24) για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2022 και θέλει μόνο τη νίκη. Δείτε ενδιαφέροντα facts για το παιχνίδι με τη βοήθεια της Opta.

Η Αργεντινή μετά το κάζο της πρεμιέρας κόντρα στη Σαουδική Αραβία θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ 2022 κόντρα στο αξιόμαχο Μεξικό (26/11, 21:00, ΑΝΤ1 και Live SPORT24). Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο προέρχεται από τη λευκή ισοπαλία με την Πολωνία

Δείτε μερικά χρήσιμα facts για τους δύο αντιπάλους.

Η Αργεντινή είναι αήττητη στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις με το Μεξικό σε όλες τις διοργανώσεις (επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες) και η τελευταία νίκη του Μεξικού ήταν με 1-0 στο Κόπα Αμέρικα του 2004.

Μουντιάλ 2022, Αργεντινή - Μεξικό: Οι Αργεντινοί με όπλο τον  Μέσι και την παράδοση κόντρα στους άσφαιρους Μεξικανούς
SPORT24

Το Μεξικό έχει ηττηθεί και στις τρεις αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε Μουντιάλ, με την Αργεντινή να επικρατεί με 6-3 το 1930, με 2-1 το 2006 και 3-1 το 2010.

Με την ήττα από τη Σαουδική Αραβία, η Αργεντινή έχασε για πρώτη φορά από μη ευρωπαϊκή χώρα μετά το 1990 και τον αγώνα της πρεμιέρας με το Καμερούν. Οι Αργεντίνοι μετρούσαν 13 σερί νίκες απέναντι σε μη ευρωπαϊκή ομάδα, ενώ πότέ δεν έχουν χάσει δύο σερί αγώνες από ομάδες εκτός Ευρώπης.

Αν το Μεξικό νικήσει την ομάδα του Μέσι, η Αργεντινή θα γνωρίσει την ήττα για δύο σερί ματς στο ίδιο Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το Μεξικό έχει αποτύχει να σκοράρει στα τελευταία τρία του παιχνίδια σε Μουντιάλ και δεν έχει μείνει ποτέ χωρίς γκολ για τέσσερα σερί ματς σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αργεντινή - Μεξικό στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Μετά την ισοπαλία απέναντι στην Πολωνία, το Μεξικό κινδυνεύει να μείνει χωρίς νίκη στα δύο πρώτα παιχνίδια σε Μουντιάλ για πρώτη φορά από το 1978, όταν είχε τρεις ήττες στον όμιλο.

Οι παίκτες της Αργεντινής βγήκαν 10 φορές οφσάιντ απέναντι στη Σαουδική Αραβία, τις περισσότερες από το 1966. Σε όλο του Μουντιάλ του 2018 είχαν βγει οφσάιντ έξι φορές. Ο Μέσι έχει σκοράρει σε πέντε σερί ματς για την Αργεντινή. Γκολ σε έξι συνεχόμενους αγώνες της εθνικής είχε μόνο μία φορά, από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012.

Μουντιάλ 2022, Αργεντινή - Μεξικό: Οι Αργεντινοί με όπλο τον  Μέσι και την παράδοση κόντρα στους άσφαιρους Μεξικανούς
SPORT24

Αν ο Μέσι σκοράρει ξανά στο τουρνουά, θα πιάσει τα εννέα γκολ που έχει ο Μαραντόνα σε Μουντιάλ και θα είναι πίσω μόνο από τον Μπατιστούτα που έχει 10 σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Ο Οτσόα έγινε ο πρώτος Μεξικανός που πιάνει πέναλτι σε Παγκόσμιο Κύπελλο (εξαιρούνται οι διαδικασίες των πέναλτι στα νοκ-άουτ). Ο τελευταίος τερματοφύλακας που έχει δύο αποκρούσεις πέναλτι στο ίδιο Μουντιάλ ήταν ο Αμερικανός Μπραντ Φρίντελ το 2002.

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΞΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ