PREMIER LEAGUE

Μοναδική Μπέρνλι, άρχισε την προετοιμασία ενόψει της νέας Premier League δύο μήνες πριν την σέντρα

Μοναδική Μπέρνλι, άρχισε την προετοιμασία ενόψει της νέας Premier League δύο μήνες πριν την σέντρα
@2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Αν και δεν έχουν περάσει ούτε 10 ημέρες από την ολοκλήρωση της σεζόν στην Premier League, υπάρχει μία ομάδα που άρχισε ήδη την προετοιμασία της για την νέα αγωνιστική περίοδο: η πρωταθλήτρια της Championship, Μπέρνλι.

Η Μπέρνλι πληγώθηκε στο φινάλε της σεζόν 2021-22 αφού αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία όμως φρόντισε να "ζεστάνει" τον κόσμο της και με το παραπάνω την περασμένη αγωνιστική περίοδο, με τον Βενσάν Κομπανί όχι απλά να την οδηγεί στην άνοδο αλλά να το κάνει με στιλ.

Αν και άρχισε άσχημα (με μόλις μία επιτυχία στις πρώτες πέντε αγωνιστικές) στη συνέχεια ήταν καταιγιστική και σε σύνολο 46 αγωνιστικών είχε ρεκόρ 29 νίκες - 14 νίκες - 3 ήττες, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει την άνοδο έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε και να σπάσει μάλιστα το φράγμα των 100 βαθμών (101).

Το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος οι κλάρετς το έδωσαν στις 8 Μαΐου απέναντι στην Κάρντιφ και προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι έπιασαν ήδη δουλειά, με την Μάντσεστερ Σίτι και την Γουέστ Χαμ να μην έχουν ακόμα τελειώσει τη φετινή σεζόν (παίζουν στον τελικό του Champions League και του Conference League αντίστοιχα) αλλά την Μπέρνλι να κάνει την Τρίτη την πρώτη της προπόνηση στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Σημειώνεται πως η ομάδα του Κομπανί δεν έχει στο ρόστερ της διεθνείς ποδοσφαιριστές και έτσι δεν είχε απόντες στην "πρώτη", με την Μπέρνλι να αρχίζει την προετοιμασία στην Αγγλία και να την συνεχίζει στην Πορτογαλία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ