ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μίλησε η Ελληνική ψυχή

Μίλησε η Ελληνική ψυχή
INTIME SPORTS

Η Ελληνική ψυχή μίλησε και πάλι εντός του αγωνιστικού χώρου και η χώρα μας έδειξε πανέτοιμη να δώσει το παρών σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Το ρεκόρ του Σάντος

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου είναι μόλις ένα βήμα πριν δώσει το παρών σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση αυτή του EURO, χαρίζοντας μια στιγμή υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες που βλέπουν την χώρα μας να περνάει δύσκολες καταστάσεις.

Δείτε ξανά την λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα στη νέα Live πλατφόρμα του Sport24.gr και στείλτε μας τα σχόλιά σας στο [email protected]. Διαβάστε την κριτική των Ελλήνων διεθνών και σχολιάστε το παιχνίδι της Εθνικής στην αρθρογραφία του Σάββα Λιβάνιου για την Ελλάδα που σκόρπισε χαμόγελα, αλλά και σε αυτή του Γιάννη Λαμπίρη για τον Φερνάντο Σάντος. Τέλος, δείτε τα σενάρια πρόκρισης τι έγραψαν τα ξένα ΜΜΕ για τη νίκη-μισή πρόκριση της γαλανόλευκης και το... μελανό γεγονός της βραδιάς με τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη και την επίθεση με γιαούρτια στον Βασσάρα.

Η Ελληνική ψυχή είναι αυτή που στα δύσκολα υπερτερεί, κάτι που φάνηκε περίτρανα στην αναμέτρηση με την Κροατία την Παρασκευή το βράδυ.

Μια στροφή πριν την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του EURO 2012 και με τους Κροάτες να έρχονται στην Αθήνα για δύο αποτελέσματα, η αήττητη ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδειξε πως έχει την καρδιά του πρωταθλητή, το μέταλλο που πολλές χώρες θα ήθελαν να αποκτήσουν, αλλά μόνο ένας λαός το διαθέτει.

Για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια η Εθνική έδειξε πως σε παιχνίδια "τελικούς" ανταποκρίνεται πλήρως και εκεί που όλοι την είχαν ξεγραμμένη, αυτή συνεχίζει να τους διαψεύδει και ξανά προς την δόξα να τραβά.

Τι κι αν το ματς με την Κροατία δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς (σ.σ. διακοπή λόγω επεισοδίων), τι κι αν προέκυψαν προβλήματα (σ.σ. τραυματισμός του Τοροσίδη), τι κι αν η Ελλάδα δεν έδειξε κάτι σημαντικό στο πρώτο μέρος (σ.σ. μια ευκαιρία όλη κι όλη), η Ελληνική ψυχή ήταν αυτή που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" "πατώντας" τους Κροάτες, οι οποίοι θα κάνουν αρκετό καιρό να συνέλθουν μετά από αυτό που έπαθαν.

Η Εθνική μας λοιπόν έδειξε πως είναι εδώ, πως είναι παρούσα όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο (σ.σ. όπως στα μπαράζ με την Ουκρανία) και παίζοντας για ένα ημίχρονο πολύ καλό ποδόσφαιρο, είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του στόχου, σκορπώντας χαμόγελα στους απανταχού Έλληνες.

Ο Σάντος και το ρεκόρ

Φυσικά μεγάλο μερίδιο σε αυτό, έχει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει Ελληνική ψυχή και πάθος και ο οποίος είναι άξιος συνεχιστής του Ότο Ρεχάγκελ.

Και μια που είπαμε και Ρεχάγκελ, ο Σάντος μπορεί να μην έχει σηκώσει κούπα ακόμα, αλλά ένα ρεκόρ το έκανε. Η Εθνική μας με τον Πορτογάλο στον πάγκο της είναι 15 παιχνίδια αήττητη, με το προηγούμενο ρεκόρ να το έχει ο Γερμανός (14 ματς).

Λέτε να συνεχιστεί και στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας; Γιατί όχι...Εξάλλου όπως έδειξαν οι Έλληνες διεθνείς στο ματς με τους Κροάτες, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και διάθεση για μπάλα υπάρχει, αλλά και για να διακριθούν προσωπικά.

Η ουσία είναι πως η ελληνική ψυχή για ακόμη ένα ματς μίλησε και η Ελλάδα των τόσων προβλημάτων είναι μια ανάσα από την συμμετοχή της σε μια μεγάλη διοργάνωση και έτοιμη να κρατήσει ψηλά την "γαλανόλευκη".

Υ.Γ.: Ο Φάνης Γκέκας επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή στην Εθνική και ο Σάντος όχι μόνο δεν του έκλεισε την πόρτα, αλλά τον έβαλε στην κορυφή και δικαιώθηκε. Με Αβραάμ Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας δεν τρώμε γκολ ποτέ.

Υ.Γ.1: Η Εθνική έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο. Παρά τις απουσίες των Νίνη, Φετφατζίδη, Τοροσίδη, έδειξε πως μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και όταν έβαλε το πρώτο γκολ πίεσε για το δεύτερο και δικαιώθηκε.

Υ.Γ2: Επόμενος σταθμός Γεωργία και μετά ας αρχίσουν οι χοροί...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ