ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα ξένα ΜΜΕ για τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Κροατία

Τα ξένα ΜΜΕ για τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Κροατία
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Κροατία, αλλά και για τα επεισόδια πριν από το ματς.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην Κροατία και πλέον θέλουν ένα μονάχα βαθμό για να πάρουν απευθείας την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2012.

Τα γκολ των Σαμαρά και Γκέκα, έδωσαν ένα σπουδαίο τρίποντο και σ' αυτό στέκονται τα ξένα ΜΜΕ, που βέβαια δεν ξέχασαν και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αρχή.

Οι Γερμανοί γράφουν για επεισόδια...

Yahoo Deutschland: " Η Ελλάδα έχει το προβάδισμα για να προκριθεί στο Euro 2012 στην Πολωνία και την Ουκρανία. Χάρη σε γκολ του Γιώργου Σαμαρά (71') και του Φάνη Γκέκα (79'), οι Έλληνες νίκησαν την Κροατία (2-0) και είναι στην κορυφή του έκτου ομίλου. Το ματς επισκιάστηκε από ταραχές.

Μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη, το ματς στον Πειραιά διεκόπη. Περίπου 100 κουκουλοφόροι εισέβαλαν και επιτέθηκαν στους οπαδούς της Κροατίας. Οι επιτιθέμενοι φορούσαν κράνη και έριξαν φωτοβολίδες και μολότοφ στους αντίπαλους οπαδούς. Κάποιοι Κροάτες προσπάθησαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Μετά από έξι λεπτά το ματς συνεχίστηκε, αλλά κάποιοι πετούσαν καθίσματα προς την αστυνομία, που απάντησε με σπρέι πιπεριού (προφανώς εννοούν δακρυγόνα)".

... οι Άγγλοι για ποδόσφαιρο

Yahoo UK & Ireland: "Η Ελλάδα πήρε την pole position στον έκτο όμιλο των προκριματικών του Euro 2012, κερδίζοντας την Κροατία με 2-0 την Παρασκευή, χάρη σε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, όπου την ανέβασε στην κορυφή.

Ο Γιώργος Σαμαράς και ο Φάνης Γκέκας εξασφάλισαν τη νίκη, όπου έφερε την Ελλάδα στους 21 πόντους μπροστά από την Κροατία όπου έχει 19 και οι Έλληνες θα προκριθούν αν δεν ηττηθούν την Τρίτη από την Γεωργία.

BBC: " Η Ελλάδα δείχνει να παίρνει την πρώτη θέση στο έκτο γκρουπ, μετά τη νίκη κόντρα στην Κροατία (2-0), που την έστειλε στην κορυφή με 21 βαθμούς".

Στο BBC, υπάρχει επίσης ένα ξεχωριστό κείμενο για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ξεκίνημα του ματς. Οι Άγγλοι γράφουν για τη διακοπή και τους 100 κουκουλοφόρους που πέταξαν μολότοφ στους οπαδούς της Κροατίας. Γίνεται επίσης αναφορά στα επεισόδια που δημιούργησαν οι Κροάτες με τις δυνάμεις της αστυνομίας, όπου έριξαν δακρυγόνα, ενώ θυμούνται και τα επεισόδια του περασμένου Δεκέμβρη στο Ζάγκρεμπ, σ' ένα ματς με τον ΠΑΟΚ.

"Οι Έλληνες πήραν πίσω τον έλεγχο"

UEFA: " Οι Έλληνες πήραν πίσω την πρωτιά στον έκτο όμιλο των προκριματικών από την Κροατία, αφού τα γκολ του Γιώργου Σαμαρά και του Φάνη Γκέκα, έδωσαν μια πολύτιμη νίκη απέναντι στο συγκρότημα του Σλάβεν Μπίλιτς, στην Αθήνα.

Έπειτα από ένα ημίχρονο χαμηλών τόνων, ο Σαμαράς σούταρε με αυτοπεποίθηση και ο Γκέκας έκανε κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργου Καραγκούνη, για να δώσει μια τελευταία πινελιά σε μια έντονη αναμέτρηση. Το αποτέλεσμα δίνει στην Ελλάδα προβάδισμα δύο βαθμών απέναντι από την Κροατία και τη θέση του οδηγού στον όμιλο, ενώ στο τελευταίο ματς εναντίον της Γεωργίας στην Τιφλίδα την Τρίτη, θα πρέπει απλώς να αποφύγει την ήττα για να εξασφαλίσει την πρόκριση, αφού η Κροατία δεν θα μπορέσει να τους περάσει ό,τι κι αν κάνει με την Λετονία".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ