ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Το Ούντινε είπε "όχι" στην πρόταση του δημάρχου για να γίνει επίτιμος δημότης ο Μενιάν

Ο Μάικ Μενιάν σε ματς της Γαλλίας απέναντι στην Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024 | 13 Οκτωβρίου 2023
Ο Μάικ Μενιάν σε ματς της Γαλλίας απέναντι στην Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024 | 13 Οκτωβρίου 2023 @2023 PETER DEJONG/AP IMAGES

Ο δήμαρχος του Ούντινε προσπάθησε ώστε να να γίνει επίτημος δημότης της πόλης ο Μάικ Μενιάν, που είχε δεχθεί ρατσιστική επίθεση στο πρόσφατο ματς της Ουντινέζε με την Μίλαν, με την πρότασή του όμως να μην περνάει από το δημοτικό συμβούλιο.

Το ματς της 20ης Ιανουαρίου μεταξύ της Ουντινέζε και της Μίλαν είχε βρει τους ροσονέρι να παίρνουν μία μεγάλη νίκη με 3-2 κάνοντας ανατροπή στις καθυστερήσεις, ωστόσο ο μεγάλος χαμένος εκείνης της βραδιάς δεν ήταν οι γηπεδούχοι αλλά το ιταλικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του.

Αιτία οι σκηνές ντροπής που εκτυλίχθησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, με οπαδούς των "φριουλάνι" που βρίσκονταν πίσω από την εστία που υπερασπιζόταν ο Μάικ Μενιάν να τον προσβάλλουν με ρατσιστικές εκφράσεις και τον Γάλλο γκολκίπερ να αποχωρεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο αγώνας είχε διακοπεί προσωρινά και έκτοτε η Ουντινέζε έχει ταυτοποιήσει αρκετούς οπαδούς και έχει ανακοινώσει πως δεν θα ξαναβρούν θέση στις εξέδρες της "Dacia Arena" ενώ από την πλευρά της η Μίλαν έδειξε τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στον Μενιάν μέσα από μια υπέροχη πρωτοβουλία -κατά του ρατσισμού- που πήρε στον αγώνα πρωταθλήματος με την Μπολόνια.

Βέβαια, δεν ήταν μόνο η Μίλαν που θέλησε να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον Γάλλο αλλά και ο δήμαρχος του Ούντινε, Αλμπέρτο Φελίτσε Ντε Τόνι, που γνωστοποίησε την επιθυμία του να δώσει τιμητικά στον Μενιάν την ιδιότητα του επίτημου δημότη της πόλης του.

Κίνηση που απέσπασε πολλά θετικά σχόλια από την ιταλική κοινή γνώμη αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με την "ευθύνη" να βαραίνει άλλους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στη γειτονική χώρα, για να περνούσε η πρόταση του δημάρχου δεν αρκούσαν απλά οι ψήφοι της πλειονότητας του δημοτικού συμβουλίου αλλά χρειαζόταν να πάρει έγκριση από τα 3/4 των μελών..

Η κεντροδεξιά πτέρυγα του δημοτικού συμβουλίου ψήφισε όμως κόντρα στην πρόταση του δημάρχου (ο οποίος στηρίζεται από την κεντροαριστερά) και έτσι η επιθυμία του, να γίνει επίτημος δημότης Ούντινε ο Μενιάν, δεν μπόρεσε να πάρει σάρκα και οστά.

"Διαπιστώνω με λύπη ότι η κεντροδεξιά δεν ήταν στο πλευρό μας σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή. Χάθηκε η ευκαιρία να δείξουμε ότι η πόλη μας είναι ενωμένη και ότι αποστασιοποιείται σαφώς από αυτό που συνέβη, το οποίο, αν και γίνεται συχνά σε διαφορετικά γήπεδα και εφαρμόζεται από λίγα άτομα, δεν αντιπροσωπεύει την πόλη στο παραμικρό. Ούτε τους οπαδούς μας", τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Ούντινε.

TAGS ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ