ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Απάντησε στον ρατσισμό με χειροκρότημα στον Μενιάν και μήνυμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Μίλαν: Απάντησε στον ρατσισμό με χειροκρότημα στον Μενιάν και μήνυμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
PRINT SCREEN

Το ραντεβού με την Μπολόνια έδωσε την ευκαιρία στην Μίλαν να βροντοφωνάξει κατά του ρατσισμού, τον οποίο βίωσε ο Μάικ Μενιάν απέναντι στην Ουντινέζε, με το ματς να διακόπτεται στο 16ο λεπτό και όλο το "Σαν Σίρο" να χειροκροτεί τον Γάλλο κίπερ.

Πριν από μία εβδομάδα ο Μάικ Μενιάν δέχτηκε μία αήθη ρατσιστική επίθεση από τιφόζι της Ουντινέζε στον εκτός έδρας αγώνα της Μίλαν στην "Dacia Arena" και δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, με τον Γάλλο τερματοφύλακα να αποχωρεί από το χορτάρι ως ένδειξη διαμαρτυρίας και να υποχρεώνει την προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης.

Το μήνυμά κατά των διακρίσεων φρόντισε να το περάσει με τον πλέον δυναμικό τρόπο και το βράδυ του Σαββάτου (27/01) αντιλήφθηκε πως οι ρατσιστές είναι μία μικρή μειονότητα που ο ποδοσφαιρικός κόσμος θέλει και μπορεί να τους απομονώσει.

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος της Μίλαν με την Μπολόνια, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να έχουν συμφωνήσει ώστε το ματς να διακοπεί κατά τη διάρκεια του 16ου λεπτού (το νούμερο στη φανέλα του) προκειμένου να δοθεί ένα μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον Μενιάν.

"Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι, μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό", ήταν το μήνυμα που εμφανίστηκε στα μάτριξ του "Σαν Σίρο" ως κομμάτι γνωστού αποφθέγματος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, την ώρα που οι φίλαθλοι στις εξέδρες χειροκροτούσαν και είχαν ενεργοποιήσει τα φλας στα κινητά τους τηλέφωνα.

TAGS ΜΙΛΑΝ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ