CHAMPIONS LEAGUE

Μίλαν-Μπάγερν 2-2

Μίλαν-Μπάγερν 2-2
Φαν Μπουιτεν

Η Μπάγερν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φαν Μπούϊτεν πήρε "χρυσή" ισοπαλία στο Μιλάνο κόντρα στην Μίλαν (2-2)

Ο Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-4-1-1. Ο Ντίντα ήταν κάτω απο τα δοκάρια, Όντο, Νέστα, Μαλντίνι, Γιανκουλόφσκι αποτελούσαν την αμυντική τετράδα, με τους Γκατούζο, Πίρλο, Αμπροζίνι και Σέεντορφ να είναι στην μεσαία γραμμή, ενώ ο Κακά ήταν πίσω απο τον Τζιλαρντίνο που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.
Ο Ότμαρ Χίτζφελντ απο την άλλη, ξεκίνησε με "κλασικό" 4-4-2. Ο Ρένσινγκ ήταν κάτω απο τα δοκάρια καθώς ο Καν ήταν τιμωρημένος για την συμπεριφορά του στον αγώνα με την Ρεάλ, Σανιόλ, Λούσιο, Φαν Μπούϊτεν και Λαμ αποτελούσαν την αμυντική τετράδα, στην μεσαία γραμμή ήταν οι Σαλιχάμιτζιτς, Χάργκριβς, Οτλ και Σβάϊνσταϊγκερ, ενώ οι Ποντόλσκι και Μακάϊ αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο.

Οι "ροσονέρι" ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν ν' απειλήσουν απο το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στο 5ο λεπτό, ο Πίρλο έκανε μακρινό σουτ απο τα 35 μέτρα και ο Ρένσινγκ μπλόκαρε, όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Πίρλο τροφοδότησε τον Τζιλαρντίνο στην περιοχή που έκανε σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση για ν' απειλήσουν την εστία του Ντίντα, όμως η κεφαλιά του Μακάϊ (6') μετά απο σέντρα του Ποντόλσκι δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς κατέληξε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και μακρινό σουτ του Σβάϊνσταϊγκερ έξι λεπτά αργότερα.

Οι γηπεδούχοι το "πάνω χέρι"
Στο 15', η Μίλαν έκανε αισθητή την παρουσία της στ' αντίπαλα καρέ, όταν ο Όντο έκανε σέντρα για τον Αμπροζίνι που επιχείρησε κεφαλιά όμως ο Ρένσινγκ ήταν στην σωστή θέση και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ. Κάπου εκεί οι δυο ομάδες έριξαν τον ρυθμό τους και χρειάστηκε να φθάσουμε στο 24' για να έχουμε κάποια αξιόλογη φάση. Ο Λαμ τροφοδότησε τον Οτλ που επιχείρησε δεξί σουτ απο το ύψος της περιοχής της Μίλαν, όμως ο Ντίντα ήταν σε ετοιμότητα και με ωραία επέμβαση στην αριστερή γωνία παραχώρησε κόρνερ.

Δυο λεπτά αργότερα ο Σέεντορφ επιχείρησε σουτ απο το ύψος της περιοχής (μετά απο πάσα του Αμπροζίνι) αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Οτλ επιχείρησε αριστερό σουτ, όμως και πάλι ο Ντίντα είπε οχι καθώς απομάκρυνε την μπάλα στην αριστερή γωνία.

Αυτή η φάση ξύπνησε τους γηπεδούχους που βγήκαν στην επίθεση και απείλησαν την εστία του Ρένσινγκ. Στο 36' ο Όντο έκανε σέντρα για τον Τζιλαρντίνο που επιχείρησε κεφαλιά απο κοντινή απόσταση αλλά ο τερματοφύλακας της Μπάγερν απομάκρυνε με δυσκολία.

Όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα η Μίλαν έφθασε στο γκολ. Ο Όντο έκανε σέντρα απο τα δεξιά, ο Πίρλο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μπάγερν και με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Ρένσινγκ, δίνοντας το προβάδισμα στους "ροσονέρι" λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 43', οι γηπεδούχοι πλησίασαν και στο δεύτερο γκολ όταν ο Γιανκουλόφσκι έκανε αριστερό σουτ απο το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απο την εστία της Μπάγερν.

Ίδια εικόνα στο β' ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά. Στο 54' ο Αμπροζίνι έκανε σέντρα και ο Κακά επιχείρησε δεξί σουτ μέσα απο την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Όκτω λεπτά αργότερα ο Όντο έκανε σουτ έξω απο την περιοχή αλλά και εκείνος έστειλε άουτ την μπάλα.

Στο 64' ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο έγινε δημιουργός και τροφοδότησε τον Κακά που έκανε σουτ αλλά ο Ρένσινγκ μπλόκαρε την μπάλα. Η πίεση της Μίλαν συνεχίστηκε, καθώς δυο λεπτά αργότερα ο Πίρλο έδωσε στο ύψος της περιοχής για τον Όντο που επιχείρησε σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω απο την εστία της Μπάγερν.

Η ώρα του Φαν Μπούϊτεν και του... Μπασκάκοφ
Μετά το 75' η Μπάγερν πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και βγήκε στην επίθεση. Ο Μακάϊ επιχειρησε σουτ έξω απο την περιοχή αλλά ο Ντίντα μπλόκαρε στο 77, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ήρθε η "ψυχρολουσία" για τους Ιταλούς. Ο Σαλιχάμιτζιτς έκανε σέντρα απο τα δεξιά, η κεφαλιά του Πιζάρο κόντραρε στα σώματα και δεν απομακρύνθηκε απο την μικρή περιοχή της Μίλαν, με αποτέλεσμα ο Φαν Μπούϊτεν να βρει την ευκαιρία και με σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Λελ έκανε σέντρα για τον Σβάϊνσταϊγκερ που επιχείρησε κεφαλιά όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 84' ο Μπασκάκοφ έκανε το... θαύμα του. Ο Κακά μπήκε στην περιοχή απο τ' αριστερά και προσπάθησε να κάνει σέντρα, όμως ο Λούσιο έκανε προβολή και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ, ωστόσο ο Ρώσος είχε αντίθετη άποψη και έδειξε πέναλτι ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Ο Κακά ήταν αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, στέλνοντας την μπάλα στην αντίθετη γωνία απο αυτή που επέλεξε ο Ρένσινγκ με την Μίλαν να παίρνει το προβάδισμα με 2-1.

Οι Βαυαροί δεν πτοήθηκαν και βγήκαν στην επίθεση για την ισοφάριση. Τα σουτ των Σβάϊνσταϊγκερ (89') και Οτλ (92') μπορεί να μην βρήκαν στόχο, όμως ο Φαν Μπούϊτεν δεν είχε πει την τελευταία του λέξη στην αναμέτρηση. Στο 93' έγινε η βαθιά μπαλιά στα καρέ της Μίλαν, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν ν' απομακρύνουν και ο Βέλγος αμυντικός με δυνατό σουτ νίκησε τον Ντίντα, "παγώνοντας" τους οπαδούς της Μίλαν που ήταν στο "Σαν Σίρο".

Οι παίκτες της Μίλαν διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή οτι κράτησε περισσότερες καθυστερήσεις απο αυτές που έδειξε, όμως δεν είχε καμία σημασία, αφού με την σέντρα σφύριξε το τέλος και οι Γερμανοί ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για το 2-2 που πήραν στο Μιλάνο.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:



Συνθέσεις
Μίλαν (Κάρλο Αντσελότι):
Ντίντα, Μαλντίνι, Νέστα, Όντο, Γιανκουλόφσκι (87' Καλάτζε), Σέεντορφ (85' Γκουρκούφ), Αμπροζίνι, Κακά, Γκατούζο, Πίρλο, Τζιλαρντίνο (72' Ιντζάγκι).

Μπάγερν Μονάχου (Ότμαρ Χίτζφελντ): Ρένσινγκ, Φαν Μπούϊτεν, Λαμ, Λούσιο, Σανιόλ (68' Λελ), Σβάϊνσταϊγκερ, Οτλ, Σαλιχάμιτζιτς, Χάργκριβς, Ποντόλσκι (68' Πιζάρο), Μακάϊ (86' Σάντα Κρουζ).

Διαιτητής: Γιούρι Μπασκάκοφ (Ρωσία)
Βοηθοί: Τίχον Καλούγκιν (Ρωσία), Αντον Αβεριάνοφ (Ρωσία)
Τέταρτος: Στάνισλαβ Σούκινα (Ρωσία)
Κίτρινες: Τζιλαρντίνο (Μίλαν) - Σαλιχάμιτζιτς, Λούσιο (Μπάγερν)









































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ