ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μία ανάσα από Τζεμπούρ

Μία ανάσα από Τζεμπούρ
τζιμπουρ

Μία ανάσα από τον Ράφικ Τζεμπούρ οι Πειραιώτες. Προβληματισμός από τον αποκλεισμό. Σχέδια για... UEFA

Οι κυανέρυθροι δεν αναμένεται να αποτελέσουν μεγάλο εμπόδιο στην μεταγραφή καθώς μετά την συμφωνία με την ΑΕΚ προχώρησαν και βρήκαν ήδη τον αντικαταστάτη του Τζεμπούρ, οπότε ο ιδιότροπος επιθετικός “περισσεύει στην πλατεία”.
Η επόμενη μέρα του αποκλεισμού


Και τώρα UEFA... Ο Ολυμπιακός κατάφερε με την παρουσία του σε 180 λεπτά (κυρίως όμως στο πρώτο 90λεπτο, αυτό της Κύπρου) να κάνει... μάγκες τον Τιμούρ Κετσμπάγια και τους ποδοσφαιριστές του καθώς η Ανόρθωση έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, και μετά από 11 χρόνια αδιάλλειπτης παρουσίας στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει ήδη συμβιβαστεί με την ιδέα πως θα συνεχίσει στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Με μία πρώτη ανάγνωση, το αποτέλεσμα αυτό είναι καταστροφικό για τους νταμπλούχους Ελλάδας, όχι μόνο σε επίπεδο πρεστίζ και γοήτρου αλλά και από άποψη αγωνιστική και οικονομική.

Από αγωνιστική πλευρά, επειδή είναι κρίμα για μία ομάδα στην οποία έχουν πέσει τόσα πολλά εκ.ευρώ τον τελευταίο χρόνο για να έρθουν παίκτες κλάσης (Γκαλέτι, Μπελούτσι, Ντιόγκο, Ντουντού) να μένει εκτός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης από μία ομάδα που θεωρεί την πρόκριση στους ομίλους εφάμιλλη με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, και από οικονομική, επειδή η είσοδος στους χρυσοφόρους ομίλους θα βοηθούσε σε μία σημαντική απόσβεση των χρημάτων που δόθηκαν στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους.

Όσο πάντως και αν κάποιοι κλαίνε τώρα πάνω από την... καρδάρα με το χυμένο γάλα, η ουσία δεν αλλάζει: οι "ερυθρόλευκοι" έδωσαν δικαιώματα με την εν γένει παρουσία και συμπεριφορά τους στα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ακόμα και στο δεύτερο ματς, που καλούνταν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή είχαν κάποια "τρωτά" σημεία που τους άφησαν εκτεθειμένους.

Καταρχήν, το γεγονός ότι "πέταξαν στα σκουπίδια" το πρώτο 45λεπτο στο "Καραϊσκάκη", αφήνοντας την Ανόρθωση να παίξει με το χρόνο και να προστατεύσει με χαρακτηριστική ευκολία το υπέρ της 3-0, την ώρα που εκείνοι έμοιαζαν να είναι φορτωμένοι με... τόνους άγχους, να αδυνατούν να βρουν ρυθμό και να μεταφέρουν την πίεση στα αντίπαλα καρέ και να προβληματίσουν τον Μπεκιάι.

Ενώ λοιπόν όλοι περίμεναν πως η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα έμπαινε στο ματς αποφασισμένη για όλα και με το... μαχαίρι στο στόμα, ο κόσμος παρακολούθησε μία ομάδα που έκανε πολλά αβίαστα λάθη, που δεν μπορούσε να απειλήσει από τον άξόνα (Στολτίδης και Ντουντού υστέρησαν επιθετικά) που οι ακραίοι της δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν από μόνοι τους φάση (Γκαλέτι, Λέτο), και που ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς ήταν απελπιστικά μόνος και "εξουδετερωμένος" στις αμυντικές δαγκάνες της ομάδας του Τιμούρ Κετσμπάγια.

Ο μοναδικός που προσπαθούσε στο πρώτο 45λεπτο (πέρα από τον κόσμο που δεν σταμάτησε λεπτό να πιστεύει και να εμψυχώνει τους παίκτες) να "τρυπήσει" με διειδύσεις την καλοστημένη άμυνα των Κυπρίων ήταν ο Λεονάρντο, ο οποίος είχε ορισμένες καλές συνεργασίες με τον "παρτενέρ" του στα αριστερά Λέτο, σε αντίθεση με τον Τοροσίδη, ο οποίος όχι μόνο δεν βοηθούσε επιθετικά τον Γκαλέτι αλλά είχε αρκετά προβλήματα στο δεξί άκρο της άμυνας με τον αντίπαλό του.

Στο δεύτερο μέρος, ο Φερνάντο Μπελούτσι έβαλε με ένα υπέροχο προσωπικό γκολ τον Ολυμπιακό και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης, ωστόσο παρά το γεγονός πως ο Βαλβέρδε ανακάτεψε την τράπουλα, το πολυπόθητο δεύτερο γκολ που θα μετατόπιζε λίγο άγχος στους φιλοξενούμενους δεν ήρθε ποτέ.

Ο Μπελούτσι ήταν πολύ δραστήριος αλλά δεν είχε αρκετούς συμπαραστάτες (βλέπε γύρισμα του Τοροσίδη μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Αργεντίνου, το οποίο αντί για τον Μήτρογλου πήγε κατευθείαν πάνω στον Μπεκιάι), καθώς ο μεν Γκαλέτι είχε αρχίσει να κουράζεται μετά από τα πολλά χιλιόμετρα που είχε κάνει, ενώ ο δε Τζόρτζεβιτς (πήρε την θέση του Λέτο στο 63') είχε διάθεση αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά πέρα από κάποιες σέντρες που έβγαλε.

Η παρουσία του Μήτρογλου βοήθησε ώστε να φανεί περισσότερο η γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού, με τον "μικρό" όμως να είναι άστοχος στις δύο φάσεις που τελείωσε (μία κεφαλιά του πέρασε άουτ και ένα σουτ μέσα από την περιοχή μπλοκαρίστηκε με διπλή προσπάθεια από τον Μπεκιάι), και τον Κοβάτσεβιτς να μην θυμίζει σε αυτό το ματς τον... killer που είδαμε πέρυσι στη φάση των ομίλων.

Αν σε όλα αυτά προσθέσετε την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες της Ανόρθωσης και στα δύο ματς, την ατυχία που είχαν οι "ερυθρόλευκοι" στο ματς της Κύπρου (χαμένο πέναλτι) και την έλλειψη καλής ψυχολογίας με την οποία μπήκαν στη ρεβάνς τότε μπορείτε να καταλάβετε σε γενικές γραμμές για ποιό λόγο δεν συνεχίζουν οι Πειραιώτες στη διοργάνωση της οποίας ήταν...τακτικά μέλη από το 1997 και μετά.

Όσο για τη συνέχεια; Το σίγουρο είναι πως ο πανικός και οι σπασμωδικές κινήσεις δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε μία ομάδα, με την διοίκηση να οφείλει να στηρίξει τον προπονητή και να του δώσει πίστωση χρόνου, και τους παίκτες να καλούνται να αφήσουν πίσω τους αυτή την άσχημη στιγμή και να αφοσιωθούν με ζήλο στις υποχρεώσεις τους στο ελληνικό πρωτάθλημα (που η κατάκτηση του είναι άλλωστε ο πρωταρχικός στόχος για όλες τις ελληνικές ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό) αλλά και στο Κύπελλο UEFA.

Τα λόγια άλλωστε του αρχηγού Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, μετά τον "πικρό" αποκλεισμό, είναι ενδεικτικά, για το πώς θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στο μεγάλο λιμάνι.

"Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που δε θα παίξουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αφού δεν κατάφεραμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Ανόρθωσης και να πάρουμε την πρόκριση.

Τώρα δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, αλλά χρειάζεται δύναμη απ'όλους για να προχωρήσουμε στις επόμενες διοργανώσεις, το Κύπελλο UEFA και το πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για όλη τη χρονιά από τόσο νωρίς", τόνισε ο 36χρονος άσος, δίνοντας το... σύνθημα ενόψει της συνέχειας.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως το ερχόμενο Σάββατο, οι Πειραιώτες ξεκινούν την προσπάθεια για την κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος τα τελευταία 13 χρόνια, έχοντας απέναντί τους τον κακό περυσινό τους "δαίμονα", Αστέρα Τρίπολης (η μοναδική ομάδα που τους έκοψε πέντε βαθμούς), ενώ σε περίπτωση που η ομάδα αποκτήσει περισσότερη ομοιογένεια, τότε η διάκριση στο UEFA μόνο ουτοπία δεν είναι...

Βαλβέρδε: "Είναι μία δύσκολη κατάσταση..."

Την παραδοχή ότι η ομάδα του απέτυχε στα δύο ματς με την Ανόρθωση έκανε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, υποστηρίζοντας στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν μπορεί να απαντήσει ποιά θα είναι η σχέση του από εδώ και στο εξής με την διοίκηση της ομάδας.

"Είναι μία δύσκολη κατάσταση για την ομάδα, γιατί συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια στη διοργάνωση. Προφανώς είναι κάτι που κανείς δεν επιθυμούσε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι θετική επιστήμη δυστυχώς. Μερικές φορές κερδίζεις, μερικές όχι.

Εμείς μπήκαμε στο γήπεδο θέλοντας να πετύχουμε το δεύτερο γκολ πριν πετύχουμε το πρώτο και αυτό μας δημιούργησε άγχος. Μας έλειπε η ηρεμία, δεν μπορούσαμε να σταθούμε απέναντι στην Ανόρθωση και καταλαβαίναμε κάθε λεπτό που περνούσε πως ήταν εναντίον μας.

Το γκολ που μπήκε μάς ενθάρρυνε, αλλά έπρεπε να μπει γρήγορα και το δεύτερο. Αφού δεν τα καταφέραμε, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για μας. Χωρίς αμφιβολία, μεγάλο μέρος της πρόκρισης χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι.

'Οταν τελειώνει κάποιο παιχνίδι είναι πολύ εύκολο να το αναλύσουμε. Την περασμένη εβδομάδα παίξαμε με το ίδιο σύστημα και βάλαμε τέσσερα γκολ (σ.σ. φιλικό με Αλ Χιλάλ).

Στο πρώτο ματς το πρόβλημά μας ήταν ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε πολλές σέντρες. Αυτό φαίνεται στο τέλος όταν παίζεις απέναντι σε έναν τοίχο, από τον οποίο δεν μπορεί να περάσει η μπάλα.



Ξέραμε πως η αντίπαλη ομάδα θα κλειστεί. Αυτό ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε. Θέλαμε οι σέντρες μας να είναι πιο πετυχημένες. Είναι μία δύσκολη κατάσταση. Όμως σκέφτομαι περισσότερο την ομάδα, παρά τον εαυτό μου. Ήρθα να βοηθήσω.

Χάσαμε την πρόκριση και δεν κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Η γραμμή από το θρίαμβο στην αποτυχία είναι λεπτή, εξαρτάται και από ένα χαμένο πέναλτι. Αποτύχαμε, πρέπει να το αποδεχθούμε.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι, όσοι ανήκουμε στην ομάδα. Παίκτες, προπονητές. Η ευθύνη ανήκει στον προπονητή για ό,τι συμβαίνει στην ομάδα, ακόμα και για ένα χαμένο πέναλτι.



Πρέπει να αποδεχθούμε τον αποκλεισμό. Σε δύο παιχνίδια κάναμε περίπου είκοσι ευκαιρίες και βάλαμε ένα γκολ. Οι προπονητές κρίνονται από τα αποτελέσματα.

Δεν μπορώ να σας απαντήσω για το ποια θα είναι η σχέση μου από εδώ και πέρα με τη διοίκηση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκέφτομαι τις μεταγραφές. Το ρόστερ που έχω στη διάθεσή μου είναι το καλύτερο δυνατό",

δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός.

Κάκωση ο Μπελούτσι

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας γυμνάστηκαν σήμερα στις 10:30. Όσοι αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με την Ανόρθωση ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Μεγάλο μέρος της προπόνησης της ομάδας ακολούθησε ο Σίσιτς ο οποίος αύριο αναμένεται να μπει στο πρόγραμμα της ομάδας. Ο Μπελούτσι, που έχει μια κάκωση δεξιού άκρος χειρός, υποβλήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, σε ακτινολογικό έλεγχο ο οποίος ήταν αρνητικός.

Αύριο οι "ερυθρόλευκοι" θα προπονηθούν στις 19:30, ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους για το παιχνίδι του Σαββάτου (30/8, 19:00, στάδιο "Γεώργιος Καραϊσκάκης") με τον Αστέρα Τρίπολης για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

*Η Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός για την κλήση του ποδοσφαιριστή της Μίχαλ Ζεβλάκοφ στην Εθνική της ομάδα. Η κλήση αφορά τα παιχνίδια Πολωνία - Σλοβενία (6/9, 17:00 στο Βρότσλαβ) και Σαν Μαρίνο - Πολωνία (10/9), τα οποία θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

*Η Σλοβενική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημέρωσε την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός για την κλήση του ποδοσφαιριστή της Μίρνες Σίσιτς, στην Εθνική της ομάδα. Η κλήση αφορά τα παιχνίδια Πολωνία - Σλοβενία (6/9, 17:00 στο Βρότσλαβ) και Σλοβενία - Σλοβακία (10/9, 20:45 στο Μάριμπορ).

Tέσσερις συλλήψεις οπαδών

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας τέσσερις νεαροί, τους οποίους συνέλαβε η αστυνομία μετά τη λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ανόρθωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η έκθεση μάλιστα της Αστυνομίας αναφέρει μάλιστα πως περίπου 100 φίλοι του Ολυμπιακού εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, κατά την αποχώρηση των οπαδών της Ανόρθωσης από το φαληρικό γήπεδο.



Κερδίστε εισιτήρια για το Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης

Το SPORT 24 σε συνεργασία με το Vodafone Live! σας στέλνουν στο "Γ. Καραισκάκης" το Σαββάτο 30 Αυγούστου, για τον αγώνα Ολυμπιακός- Αστέρας Τρίπολης για το πρωτάθλημα της Superleague. Μεταφερθείτε μ' ένα κλικ στη σελίδα του διαγωνισμού και μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για το πως μπορείτε να κερδίσετε ένα από τα 20 διπλά εισιτήρια!







































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ