ΑΕΚ

Μεταγραφικές αναζητήσεις

Μεταγραφικές αναζητήσεις
ΑΕΚ-ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Η Ένωση θέλει να καλύψει τα όποια κενά στο ρόστερ της και ψάχνει οικονομικές λύσεις στην αγορά

Κακά τα ψέματα, οι οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου είναι περιορισμένες. Η οικονομική υπέρβαση που συντελέστηκε το περασμένο καλοκαίρι με την απόκτηση των Ριβάλντο και Αρουαμπαρένα αλλά και η έλλειψη ανάλογων εσόδων με την περυσινή περίοδο, κυρίως λόγω της μη συμμετοχής της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν επιτρέπουν δαπανηρές κινήσεις. Η ΑΕΚ καλείται να καλύψει τα όποια κενά έχουν διαπιστωθεί από τον προπονητή ψάχνοντας ποδοσφαιριστές που δεν κοστίζουν ακριβά. Δύσκολες καταστάσεις…
Η ανησυχία του κόσμου

Είναι πλέον διαπιστωμένο ότι οι φίλοι της ΑΕΚ αντιμετωπίζουν την εφετινή ως μία οριακή σεζόν τόσο για τη διοίκηση, όσο και τον προπονητή. Το περασμένο καλοκαίρι αγκάλιασαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την προσπάθεια της ΠΑΕ σπάζοντας εκ νέου το ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας (περισσότερο από 25.000) και είναι λογικό να έχουν περισσότερες απαιτήσεις.

Έγιναν σημαιοφόροι της αντεπίθεσης για την κατάκτηση του τίτλου και σε έναν βαθμό νιώθουν «μουδιασμένοι» βλέποντας τον Ολυμπιακό να επιτίθεται σε όλα τα μεταγραφικά μέτωπα τη στιγμή που η ομάδα τους παρουσιάζεται «δυσκοίλια». Επί παραδείγματι ο Γκαλίτσιος ο οποίος φαίνεται να καταλήγει στον Πειραιά, απασχολεί την ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2006, όταν κανένας από τους δύο «αιωνίους» είχε φανερώσει διάθεση για την απόκτησή του. Κι όμως η Ένωση παρακολουθεί πλέον την υπόθεση δίχως να έχει τον τρόπο να αντιδράσει.

Ανόμοιες συγκρίσεις

Είναι ωστόσο δύσκολο να κοντραριστείς ή έστω να συγκριθείς με έναν σύλλογο ο οποίος ύστερα από ένδεκα συναπτά έτη παρουσίας στο Τσάμπιονς Λιγκ και ιδιόκτητο γήπεδο, έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα. Οι φίλοι της ΑΕΚ, όπως και κάθε μεγάλης ομάδας, είναι απολύτως λογικό να ζητούν την προσθήκη ποδοσφαιριστών μεγάλης κλάσης και διεθνούς φήμης, όμως στην παρούσα φάση αυτό δεν είναι εφικτό.

Επί παραδείγματι ακόμα και η απόκτηση του Άγγελου Μπασινά παραμένει δύσκολη υπόθεση. Τις τελευταίες ημέρες από το περιβάλλον του διεθνούς μέσου διοχετεύεται ότι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας κάνει προσπάθεια να μείνει ελεύθερος από τη Μαγιόρκα, ή έστω να πείσει τη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου να μην προβάλει παράλογες απαιτήσεις εφόσον προκύψει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξετάσει σοβαρά και τις άλλες προτάσεις που θα του γίνουν.

Δυσκολεύει του «Κλέι»

Ο Φερέρ επιθυμεί την απόκτηση του Σίλβα Κλέιτον, όμως αυτή η υπόθεση βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση από εκείνη του Γκαλίτσιου. Αν ο διεθνής αμυντικός αποχωρήσει την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, δύσκολα η διοίκηση του θεσσαλικού συλλόγου θα ενδώσει σε μεγαλύτερη αποδυνάμωση του έμψυχου υλικού. Η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να περιμένει αλλά αυτή η υπόθεση δεν θα αργήσει να ξεκαθαρίσει.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί ποιοι ποδοσφαιριστές θα παραχωρηθούν ως δανεικοί και ποιοι θα αποτελέσουν έμψυχα ανταλλάγματα σε ενδεχόμενες μεταγραφές. Η καμπάνα χτυπάει για αρκετούς πάντως, αφού οι Παππάς, Μπούρμπος, Πλιάτσικας, Χέτεμαϊ, Καπετάνος, Παυλής, Τόφας, Ασκάρατε είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ