ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Ο Μέσι έβαλε πέντε γκολ, ξεπέρασε τον Πούσκας και έγινε 4ος σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής κόντρα στην Εσθονία | 5 Ιουνίου 2022
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής κόντρα στην Εσθονία | 5 Ιουνίου 2022 @2022 ALVARO BARRIENTOS/AP IMAGES

Το φιλικό της Αργεντινής κόντρα στην Εσθονία ήταν συλλεκτικό για τον Λιονέλ Μέσι, με τον Pulga να σκοράρει και τα πέντε γκολ στο 5-0 της αλμπισελέστε και να φτάνει τα 86, που τον φέρνουν μόνο στην 4η θέση των σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Τρομερός, μοναδικός, εμβληματικός μα πάνω από όλα απολαυστικός! Ο Λιονέλ Μέσι ήταν χάρμα ειδέσθαι στο πρώτο ματς που έδωσε η Αργεντινή μετά την κατάκτηση του Finalissima, απέναντι στην Εστονία στην Παμπλόνα, με τον σούπερ σταρ της Παρί να κάνει ό,τι θέλει την αντίπαλη άμυνα σε αυτή τη διεθνή φιλική αναμέτρηση και το φινάλε να τον βρίσκει να έχει σκοράρει και τα πέντε γκολ της αλμπισελέστε στο τελικό 5-0.

Τα γκολ μάλιστα αυτά ήταν αρκετά για να τον εκτοξεύσουν στην 4η θέση του πίνακα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων, με τον Pulga να μετράει πλέον 86 και να έχει δύο περισσότερα από τον Φέρεντς Πούσκας, που υποχώρησε στην 5η θέση έχοντας πετύχει 84 γκολ με την εθνική Ουγγαρίας.

Οι πέντε κορυφαίοι σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων:

  • 1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία): 117 γκολ
  • 2. Αλί Νταεΐ (Ιράν): 109 γκολ
  • 3.Μοχτάρ Νταχάρι (Μαλαισία): 89 γκολ
  • 4. Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή): 86 γκολ
  • 5. Φέρεντς Πούσκας (Ουγγαρία/Ισπανία): 84 γκολ

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Μέσι έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της εθνικής Αργεντινής που έχει πετύχει πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι, μετά από τους Χουάν Αντρές Μαρβέτσι (1941) και Χοσέ Μανουέλ Μορένο (1942).

Τα γκολ του Λιονέλ Μέσι





TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ