ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αργεντινή - Εσθονία 5-0: Πεντάρα για την αλμπισελέστε με μοναδικό κρεσέντο από τον Μέσι

Αργεντινή - Εσθονία 5-0: Πεντάρα για την αλμπισελέστε με μοναδικό κρεσέντο από τον Μέσι

Με τον Λιονέλ Μέσι να βρίσκεται σε μία από τις πιο παραγωγικές βραδιές της καριέρας του και να σταματάει στα πέντε γκολ, η Αργεντινή διέλυσε με 5-0 την Εσθονία σε διεθνή φιλική αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Παμπλόνα.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι σε απίστευτη φόρμα το τελευταίο διάστημα και η εθνική Αργεντινής είναι η μεγάλη ευεργετημένη. Λίγες ημέρες μετά από τη συγκλονιστική του εμφάνιση κόντρα στην Ιταλία που έφερε τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας κόσμου στην Αργεντινή με το 3-0 επί της σκουάντρα ατζούρα στο Γουέμπλεϊ, ο Pulga ήταν εκπληκτικός στο διεθνές φιλικό επί της Εσθονίας και με πέντε γκολ οδήγησε την αλμπισελέστε σε μία εντυπωσιακή επικράτηση με 5-0.

Το φαντασμαγορικό σόου του σούπερ σταρ της Παρί άρχισε στο 8ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ενώ στο 44' έκανε δύο τα γκολ του όταν νίκησε με αψεγάδιαστο πλασέ τον αντίπαλο κίπερ, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα που δέχτηκε από τον Γκόμες.

Στο δεύτερο μέρος ανέλαβε δράση από νωρίς, πανηγυρίζοντας μόλις στο 47ο λεπτό χατ-τρικ, στο 71ο λεπτό έκανε το 4-0 με υπέροχη σόλο ενέργεια που χόρεψε την άμυνα της Εσθονίας ενώ στο 76' ολοκλήρωσε το ρεσιτάλ του γράφοντας το 5-0 με το πέμπτο γκολ του στο παιχνίδι, με σουτ με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι.

Με αυτά τα πέντε γκολ μάλιστα, ο 35χρονος κάπτεν της αλμπισελέστε έγραψε ιστορία αφού άφησε πίσω τον Φέρεντς Πούσκας και αναρριχήθηκε στην 4η θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών σε εθνικό επίπεδο με 86 γκολ, έχοντας μπροστά του μόνο τον Κριστιάνο Ρονάλντο (117 γκολ), Αλί Νταεΐ (109 γκολ) και Μοχτάρ Νταχάρι (89 γκολ).

Τα γκολ του Λιονέλ Μέσι





ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Μολίνα (74' Μοντιέλ), Πετσέλα, Λισάντρο Μαρτίνες (62' Σένεσι), Ακούνια (74' Γκονσάλες), Ντε Πολ (62' Παλάσιος), ΜακΆλιστερ (66' Φόιτ), Γκόμες, Μέσι, Κορέα (62' Ντιμπάλα), Άλβαρες

ΕΣΘΟΝΙΑ: Ίγκονεν, Τενίστε, Πουργκ (63' Κουσκ), Μετς, Πασκότσι, Πικ (69' Καλάστε), Σόμετς, Κάιτ (63' Σινιάβσκι), Μίλερ (63' Βασίλιεφ), Ζένζοφ (46' Άνιερ), Σόργκα (83' Κις)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ