ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με το πιστόλι στον κρόταφο...

Με το πιστόλι στον κρόταφο...
INTIME SPORTS

Η τελευταία ευκαιρία για το Νίκο Νιόπλια να σώσει τη θέση του είναι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό. Άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν στο τριφύλλι μετά και την εικόνα που παρουσίασε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ η οποία θύμιζε κάτι από ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Tα όσα συνέβησαν στο Παγκρήτιο, όπου ο Νιόπλιας παραιτήθηκε αλλά αμέσως μετά ανακάλεσε, φαίνεται να έχουν αντίκτυπο ακόμα στην ομάδα που δεν έχει βρει την ηρεμία της και μετά την ισοπαλία με την Ρουμπίν Καζάν ήρθε η ήττα με μια ακόμα τραγική εμφάνιση κόντρα σε μια αποδεκατισμένη ΑΕΚ.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για κανέναν, αφού εκτός από την τεχνική ηγεσία, μερίδιο και μάλιστα μεγάλο έχουν οι παίκτες. Αλλά όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις αυτές δύσκολα διώχνεις κάποιον από τους 26 παίκτες που διαθέτεις στο ρόστερ, επομένως το "μάρμαρο" το "πληρώνει" ο κόουτς.

Και αν μετά την νίκη επί του Εργοτέλη, η διοίκηση ανάγκασε τον Νίκο Νιόπλια να πάρει πίσω την απόφασή του να παραιτηθεί, δεν θα κάνει το ίδιο και το Σάββατο, αφού τότε είναι και η ημερομηνία λήξεως που έθεσαν στον Κοζανίτη προπονητή οι διοικούντες το "τριφύλλι".

Μετά την απαράδεκτη εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, ο Νικόλας Πατέρας αναμένεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και σίγουρα θα ανηφορίσει προς την Παιανία, για να δώσει το στίγμα του για την συνέχεια. Απαντες στην διοίκηση έχουν στεναχωρηθεί με την εικόνα που έδειξαν οι "πράσινοι" στο ΟΑΚΑ κόντρα στην "Ενωση".

Χαρακτηριστικό και το παράδειγμα αποχώρησης του τεχνικού διευθυντή, Κώστα Αντωνίου που περνώντας ανάμεσά μας με κατεβασμένο κεφάλι δεν είχε όρεξη για καμία δήλωση, για καμία δικαιολογία για όσα είχαν γινει 90 λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Υπό το μηδέν και χωρίς αγωνιστική ταυτότητα

Δέκα μέρες που κρίνουν μια χρονιά. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές κρίνονται από τις πράξεις τους για το μέλλον της ομάδας που δείχνει να είναι γεμάτη πληγές. Μια ομάδα αρρωστημένη που αναζητά τα φάρμακα για να επουλώσει τα τραύματά της.

Στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, το "τριφύλλι" ήταν υπό το μηδέν καθώς σχεδόν όλοι -τεχνική ηγεσία και παίκτες- δεν βγήκαν καθόλου στο γήπεδο κόντρα σε μια ομάδα που αγωνίστηκε με παίκτες που δεν είχαν παρουσία καθόλου φέτος ωστόσο "ξεχείλιζαν" από πάθος.

Αυτό που τους ζήτησε ο προπονητής τους πριν το ματς (να ματώσουν για την νίκη...) και εκείνοι το απέδειξαν περίτρανα. Κάτι δηλαδή που σε καμία περίπτωση δεν είχαν οι "πράσινοι".

Χωρίς αγωνιστική ταυτότητα και πάθος οι φιλοξενούμενοι στο ΟΑΚΑ παίκτες του Παναθηναϊκού έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των Τζιμπούρ και των συμπαικτών του από τα πρώτα λεπτά... και μετά τι; Το χάος; Αγωνιστική απειθαρχία, κανένα πλάνο, καμία αντίδραση και εικόνα που θύμιζε κάτι από ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Και τώρα τι; Μπορεί εύκολα να αναρωτηθεί κάποιος, με πολλούς οπαδούς να ζητούν από χτες το βράδυ το κεφάλι του Νιόπλια επί πινάκι. Και όμως παρά τις πρώτες φήμες κύκλοι της διοίκησης στήριξαν τουλάχιστον μέχρι το επόμενο ματς τον Νίκο Νιόπλια.

Δέκα μέρες... ίσον μια χρονιά

Ομως οι διοικούντες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να έχουν καταλάβει πως το επόμενο δεκαήμερο οι "πράσινοι" κρίνονται σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν. Στις οποίες πραγματικά ταιριάζει "γάντι" μια ατάκα του Τζιμπρίλ Σισέ που θα δανειστούμε: "Κερδίζεις και ζεις ή χάνεις και πεθαίνεις".

Την Τετάρτη στην Κοζάνη, ο "πληγωμένος" από τις απουσίες αλλά και στην ψυχολογία Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Κοζάνη για το παιχνίδι νοκ άουτ στην γενέτειρα του προπονητή Νιόπλια με στόχο να μαζέψει τα κομμάτια του και να περάσει στην επόμενη φάση.

Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (το Σάββατο) και άξιον απορίας είναι το πώς θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός ψυχολογικά και αγωνιστικά κόντρα σε έναν αντίπαλο που δείχνει να είναι ανώτερος σε ό,τι αφορά τις εμφανίσεις του, ξεκούραστος αφού δεν έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια του και ψυχολογικά ανεβασμένος γνωρίζοντας ότι είναι πρώτος στην βαθμολογία και μάλιστα στο συν τέσσερα.

Και για "κερασάκι" έρχεται να προστεθεί η αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας με το ματς κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν. Εκεί που θα φανεί αν ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός σταθεί στο ύψος του εκτός συνόρων και αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος πρέσβης της χώρας ή αυτό αποτελεί ένα παλιότερο επίτευγμα.

Το "τριφύλλι" κινδυνεύει να μείνει και εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων (με ενδεχόμενη ήττα) από την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ήδη σε 3 ματς έχει έναν βαθμό μόνο και είναι τελευταίο στον τέταρτο όμιλο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ