ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με συνταγή προκριματικών στη Ν.Αφρική

Με συνταγή προκριματικών στη Ν.Αφρική
Εθνική Ελλάδος, Βόλος

Το Sport24.gr αναλύει τις κλήσεις του Ρεχάγκελ και τους παίκτες που θα δώσουν "μάχη" για μία θέση

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να στηριχθεί όπως άλλωστε αναμενόταν στους διεθνείς που οδήγησαν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη για δεύτερη φορά στην ιστορία του αλλά παράλληλα με τις κλήσεις ποδοσφαιριστών όπως ο Πρίττας, ο Μανωλάς και ο Μαρίνος, έδειξε έτοιμος να προχωρήσει σε ανανέωση για την επόμενη μέρα μετά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Από την ομάδα που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας πλέον απέμειναν πέντε παίκτες που αναμένεται να μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό την "μαύρη ήπειρο" και συγκεκριμένα οι Άγγελος Χαριστέας, Γιώργος Καραγκούνης,Κώστας Κατσουράνης, Κώστας Χαλκιάς και Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Οι "σίγουροι"

Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές που μοιάζουν να έχουν "τσεκάρει" το εισιτήριο τους για την 23αδα, για τη θέση του τερματοφύλακα αρχικά η τριάδα δεν αλλάζει. Ο Αλέξανδρος Τζόρβας του Παναθηναϊκού που ήταν κάτω από τα δοκάρια στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι με την Ουκρανία στο Ντόνετσκ είναι ο πρώτος ενώ ακόμη ο Γερμανός προπονητής θα στηριχτεί στην εμπειρία του Κώστα Χαλκιά που θεωρείται πλέον ο...παλιός στη θέση "1". Το παζλ συμπληρώνει ο Μιχάλης Σηφάκης του Άρη που πραγματοποίησε καλή σεζόν με τον Άρη.

Στο κέντρο της άμυνα επίσης οι βασικές επιλογές είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος που την τελευταία σεζόν φόρεσε την φανέλα της Λίβερπουλ και αποτελεί τον "βράχο" στα "μετόπισθεν" ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής στηρίζει πολλά και στους "Ιταλούς". Ο Βαγγέλης Μόρας της Μπολόνια έχει πλέον γίνει μόνιμο στέλεχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος όπως και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Τζένοα. Επίσης ο Ότο Ρεχάγκελ έχει στους "εκλεκτούς" και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο του Ολυμπιακού τον οποίο επίσης είχε εμπιστευτεί και σε κρίσιμα παιχνίδια των προκριματικών.

Όσον αφορά στα δύο άκρα, ο Λουκάς Βύντρα του Παναθηναϊκού που προέρχεται και από μία καλή σεζόν είναι η πρώτη επιλογή για τα δεξιά με τον Γερμανό προπονητή παράλληλα να στηρίζεται και στον έμπειρο Γιούρκα Σεϊταρίδη αν και ο τελευταίος έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμών.

Ο Βασίλης Τοροσίδης του Ολυμπιακού αποτελεί ένα "εργαλείο" στα χέρια του ομοσπονδιακού τεχνικού ο οποίος συνηθίζει να τον χρησιμοποιεί στο αριστερο άκρο της άμυνας αλλά παράλληλα αποτελεί λύση τόσο για το δεξί άκρο όσο όμως και για τη θέση του αμυντικού μέσου. Για τα αριστερά υπάρχει και ο Νίκος Σπυρόπουλος που είναι επίσης παίκτης τον οποίο εμπιστεύεται ο Ότο Ρεχάγκελ.

Στην μεσαία γραμμή, τις βαλίτσες του για το Μουντιάλ ετοιμάζουν καταρχήν ο Κώστας Κατσουράνης του Παναθηναϊκού που είναι μέλος της "παλιάς φρουράς" πλέον όπως και ο Γιώργος Καραγκούνης.

Παράλληλα ο Αλέξανδρος Τζιόλης που αγωνίστηκε το τελευταίο εξάμηνο ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό στη Σιένα, είναι ενας ποδοσφαιριστής τον οποίο θεωρεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση.

Η κλήση του Χρήστου Πατσατζόγλου που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού το τελευταίο διάστημα στην Ομόνοια ήταν ένα δείγμα του ότι ο Ότο Ρεχάγκελ "ποντάρει" στην εμπειρία του.Όσο για τον Σωτήρη Νίνη του Παναθηναϊκού αν και δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής έως τώρα στην "γαλανόλευκη" αναμένεται να ταξιδέψει με την αποστολή στη Νότια Αφρική καθώς είναι δεδομένο ότι το ταλέντο του μπορεί να κάνει την διαφορά.

Τέλος στην επίθεση, οι επιλογές ήταν αναμενόμενες. Ο πρώτος σκόρερ των προκριματικών, Φάνης Γκέκας που αγωνίστηκε στην Χέρτα από τον Ιανουάριο αποτελεί το "βαρύ" πυροβολικό ενώ ο Άγγελος Χαριστέας της Νυρεμβέργης, ο Γιώργος Σαμαράς της Σέλτικ αλλά και ο χρυσός σκόρερ στο παιχνίδι-μπαράζ με την Ουκρανία, Δημήτρης Σαλπιγγίδης του Παναθηναϊκού ήταν φανερό πως θα συμπλήρωναν το παζλ.

Ο Παντελής Καπετάνος της Στεάουα αν και πιο...νέος στην Εθνική, δείχνει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γερμανού ως "ρεζέρβα" για την "γραμμή κρούσης".

Η μάχη

Από ΄κει και πέρα αναμένεται να γίνει μάχη για δύο θέσεις. Στην άμυνα, ο Γιώργος Τζαβέλλας του Πανιωνίου που πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν όντας πρώτος στις ασίστ θα...κοντραριστεί με τον Στέλιο Μαλεζά του ΠΑΟΚ που είχε επίσης πολύ καλή παρουσία φέτος και το ερώτημα είναι αν τελικά θα επιλέξει ο Ότο Ρεχάγκελ μία ακόμη λύση για το αριστερό άκρο ή το κέντρο της άμυνας.

Όσο για την μεσαία γραμμή, ο Γρηγόρης Μάκος της ΑΕΚ αλλά και η έκπληξη που ακούει στο όνομα, Σάκης Πρίττας του Άρη θα είναι πιθανότατα...αντίπαλοι για μία θέση.

Αναφορικά με τους πέντε τελευταίους της προεπιλογής που θα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, σε περίπτωση που ο Ότο Ρεχάγκελ αποφασίσει να αντικαταστήσει κάποιον από τους "βασικούς",είναι λύσεις και για το μέλλον.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος του Παναθηναϊκού είναι ένας παίκτης τον οποίο έχει καλέσει και στο παρελθόν ο ομοσπονδιακός προπονητής όπως και ο Γιώργος Γκαλίτσιος του Ολυμπιακού. Πρόκειται για δύο πρόσωπα που αναμένεται να έχουν χρόνο συμμετοχής στα προκριματικά του EURO 2012.

Εξάλλου ο Κώστας Μήτρογλου του Ολυμπιακού είναι μία ακόμη επιλογή για την επίθεση στην οποία αναμένεται να στηριχτεί ακόμη περισσότερο η τεχνική ηγεσία μετά τα τελικά του Μουντιάλ.

Τέλος η κλήση του Κώστα Μανωλά της ΑΕΚ και του Στέργου Μαρίνου του Παναθηναϊκού ήρθε ως επιβράβευση των καλών εμφανίσεων τους με τις ομάδες τους όπου έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.Ο Ότο Ρεχάγκελ από την άλλη πλευρά δεν επέλεξε τον Γιάννη Μανιάτη του Πανιωνίου αλλά και τον Γιώργο Φωτάκη του ΠΑΟΚ που ήταν παρόντες στα προηγούμενα "προσκλητήρια".

Ο Γερμανός τεχνικός δείχνει να ακολουθεί τη συνταγή των προκριματικών σε μεγάλο βαθμό και 23 διεθνείς ετοιμάζονται να ζήσουν το όνειρο της συμμετοχής στο Μουντιάλ που θα αποτελέσει και ένα παράσημο για το βιογραφικό τους.




































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ