ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Μαύρη σελίδα στο ποδόσφαιρο η Ριζούπολη"

"Μαύρη σελίδα στο ποδόσφαιρο η Ριζούπολη"
Αποστολάκης, Παναθηναϊκός

Για το περιβόητο ματς της Ριζούπολης, την διαιτησία, την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό και άλλα μίλησε ο Αποστολάκης

-Για την διαιτησία...
" Το κεφάλαιο διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι τεράστιο. Το ξέρουν μέχρι και οι πέτρες ότι για να κερδιθούν τίτλοι από κάποιες ομάδες τα παλιότερα χρόνια έπαιξε μεγάλο ρόλο η διαιτησία. Ωστόσο, πιστεύω ότι σε αυτό το κεφάλαιο έρχονται καλύτερες μέρες και όλοι θα πρέπει να προστατεύσουμε τους διαιτητές".

- Για το περιβόητο ματς της Ριζούπολης...:
" Το παιχνίδι αυτό αποτελεί μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Παναθηναϊκού είχε χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και πιστεύω ότι η ήττα αυτή ήταν το "κερασάκι στην τούρτα" για να διαλυθεί αυτή η ομάδα. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές που αγωνιζόντουσαν τότε στην ομάδα, νομίζω πως ακόμα και τώρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν".

- Για την αλλαγή τεχνικού στο "τριφύλλι":
" Η ομάδα πλέον παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο και θα έλεγα ότι είναι στα στάνταρ του Παναθηναϊκού. Μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο παίζει και η ψυχολογία, αφού ο Μουνιόθ κατάφερε να αλλάξει, εκτός από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και τη ψυχολογία".

- Για τα "φυτώρια" στους ελληνικούς συλλόγους και την λειτουργία τους:
" Το θέμα με τα φυτώρια στις ομάδες είναι πολύ μεγάλο. Ο Παναθηναϊκός, δημιουργώντας το προπονητικό κέντρο της Παιανίας, ήταν πρωτοπόρος και κατάφερε να βγάλει κάποια ταλέντα.

Πλέον, οι ομάδες μας είναι αναγκασμένες να βγάζουν παίκτες από τις ακαδημίες τους, αφού η UEFA έβγαλε το νόμο, κατά τον οποίο θα πρέπει να συμμετέχουν στην κάθε ομάδα 6 ποδοσφαιριστές από τα φυτώρια. Εχουν γίνει κάποια βήματα, όπως το πρωτάθλημα των νέων, που γίνεται πριν από τα παιχνίδια των μεγάλων και πιστεύω ότι στο μέλλον οι ομάδες θα επιμείνουν περισσότερο στις ακαδημίες".



- Για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου από την κατάκτηση του Euro 2004:
" Αυτό που κατακτήσαμε στην Πορτογαλία το χάσαμε μετά το 2004, αφού δεν έγινε καλή διαχείριση αυτού του τροπαίου. Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια ομάδα δυνατή".












TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ