ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μάτος: "Το μυαλό στο πρωτάθλημα"

Μάτος: "Το μυαλό στο πρωτάθλημα"
matosgiamesasinentv

"Δεν επιλέγουμε διοργάνωση. Ίδιες πιθανότητες με ΟΣΦΠ και ΑΕΚ για τον τίτλο" δήλωσε ο Μάτος

Μάτος: "Διασκεδάζουμε το παιχνίδι μας"



O Βραζιλιάνος μέσος του "τριφυλλιού" σε σημερινή του συνέντευξη στην Παιανία διευκρίνησε πως οι"πράσινοι" δεν διαλέγουν διοργάνωση και παιχνίδια ενώ μοίρασε στα τρία (με ΑΕΚ και ΟΣΦΠ) τις πιθανότητες για κατάκτηση του τίτλου.

Παράλληλα είπε οτι αυτή την στιγμή στο μυαλό τους είναι το πρωτάθλημα και η αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, ωστόσο ξεκαθάρισε οτι στόχος του Παναθηναϊκού είναι να πάει καλά σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Παράλληλα, παραδέχθηκε οτι δεν θα ήθελε να έχει αντιπάλους τους Σαλπιγγίδη και Παπαδόπουλο, ενώ τόνισε οτι είναι όνειρο του να βρεθεί κάποια στιγμή στην Εθνική Βραζιλίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάτος

- Σε τι επίπεδο προσαρμογής βρίσκεσαι και πως έχεις δει το πρωτάθλημα ως τώρα;

" Η προσαρμογή μου γίνεται ολοένα και καλύτερη, όσο περνάει ο καιρός γίνομαι καλύτερος. Σίγουρα είναι διαφορετικό το πρωτάθλημα στην Ελλάδα απο την Βραζιλία, αλλά κάθε πρωτάθλημα έχει δύσκολα παιχνίδια. Αν στο μυαλό σου έχεις τη νίκη και μπαίνεις δυνατά σε κάθε παιχνίδι, καταφέρνεις να μην βλέπεις την διαφορά πρωταθλημάτων" .

- Ποιο στοιχείο σου αρέσει ως τώρα στον Παναθηναϊκό;

" Μου αρέσει οτι μπαίνουμε και διασκεδάζουμε κάθε παιχνίδι, όπως μας έχει ζητήσει ο προπονητής. Μπορούμε και προπαθούμε να βελτιωνόμαστε, αφού δεν υπάρχει τελειότητα. Πράγματα που αφορούν την τακτική τα δουλεύουμε στις προπονήσεις για να πετυχαίνουμε οτι καλύτερο" .

- Στην Κορίνθιανς είχες έναν πιο οργανωτικό ρόλο. Η θέση σου στον Παναθηναϊκό σε αφήνει να αποδίδεις το 100% των δυνατότητων σου;

" Αυτό που γινόταν στην Βραζιλία ήταν να είμαι πίσω απο το "δεκάρι" και να του δίνω πάσες. Στον Παναθηναϊκό δεν γίνεται αυτό. 'Εχουμε δυο αμυντικούς μέσους και επειδή είμαι το ένα απο τα δυο, έχω την ευκαιρία να οργανώνω το παιχνίδι όποτε μου δίνεται η δυνατότηταv.

- Ποιούς συμπαίκτες δεν θα ήθελες για αντιπάλους;

" Σαλπιγγιδη και Παπαδόπουλο γιατί βάζουν πολλά γκολ" .

- Σε λίγο καιρό αντιμετωπίζετε την ΑΕΚ και θα έχεις αντίπαλο τον Ριβάλντο. Προβληματίζεσαι;

" Οχι, γιατί δεν θα παίξουμε μόνο με τον Ριβάλντο αντίπαλο αλλά με όλη την ομάδα της ΑΕΚ. Την σεβόμαστε, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά προς το παρόν κοιτάμε τον Λεβαδειακό. Και με τους δυο θέλομε τους τρεις βαθμούς" .

- Έχεις καποια εικόνα για Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ποια είναι αυτή;

" Όποτε έχω την ευκαιρία βλέπω παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και πρόκειται για δυο μεγάλες ομάδες που έχουν στόχο όπως ο Παναθηναϊκός να κατακτήσουν τις μεγάλες διοργανώσεις και την κορυφή" .

- Τι μπορεί να πετύχει ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Διαλέγεις κάποια για να δώσεις προτεραιότητα;

" Δεν διαλέγουμε. Μπορούμε να παλεύουμε σε όλες τις διοργανώσεις και θεωρώ οτι οι παίκτες που έχουμε μπορούν ν' αγωνιστούν σε όλα τα επίπεδα χωρίς να αλλάζει η εικόνα της ομάδας" .

- Βρίσκεσαι σε φουλ ρυθμούς αγωνιστικά. Πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα υπάρχει κάμψη στην απόδοση σου;

" Προσπαθώ να προσέχω τον εαυτό μου. Κάνω καλή διατροφή και ξεκουράζομαι όποτε έχω την δυνατότητα. Αν χρειαστεί 10 μέρες πριν το τέλος του πρωταθλήματος, θα ξεκουραστώ, αρκεί να το έχουμε εξασφαλίσει" .

- Πιστεύεις οτι ο Ριβάλντο έχει αγωνιστική διαφορά με τον παίκτη του παρελθόντος;

" Όσον αφορά την ποιότητα και τώρα που είναι 35 ετών όχι, υστερεί μόνο σε δύναμη και ταχύτητα. Παρόλα αυτά πρέπει να τον προσέξουμε πολύ, γιατί μια φάση μπορεί να την κάνει γκολ" .

- Σκέφτεσαι τον αγώνα με την Κοπεγχάγη ή μόνο το πρωτάθλημα;

" Το μόνο που μας θυμίζει την Κοπεγχάγη είναι το πρόγραμμα που έχουμε κολλημένο στ' αποδυτήρια. Σκεφτόμαστε μόνο τον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Όπως λέμε εμείς στην Βραζιλία: "Σκεφτόμαστε αυτό πυο έχουμε τώρα και το άλλο όταν έρθει η ώρα του".

- Τι πιθανότητες δίνεις σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην μάχη του τίτλου;

" Και οι τρεις ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες, αφού διαθέτουν μεγάλους" .

- Για τα φάουλ υπάρχει εντολή απο τον προπονητή ή αποφασίζετε με Καραγκούνη και Ίβανσιτς ποιος θα τα εκτελεί;

" Πάνω απ' όλα είναι η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Δουλεύουμε πολύ στα "στημένα", αν είναι πιο μακριά παίρνω εγώ την πρωτοβουλία, αν είναι πιο κοντά το εκτελούν ο Καραγκούνης ή ο Ίβανσιτς επειδή είναι πιο τεχνίτες" .

- Σε 7 χρόνια γίνεται το Μουντιάλ στην πατρίδα σου. Θα ήθελες να είσαι στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας;

" Αυτό αποτελεί πάντα ένα όνειρο. Είχα την τύχη να είμαι στις μικρότερες Εθνικές ομάδες και να κάνω τα πάντα για να είμαι και στην Ανδρών. Θα είναι ακόμη καλύτερο αν είμαι και σε εκείνο το Μουντιάλ" .

- Θα θέλατε να πάρετε εκδίκηση απο την Ουρουγουάη;

" Το έχουμε ξεχάσει ήδη..."



Πεσέιρο: "Ειχαμε οργάνωση στο παιχνίδι μας"


Λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης ο Ζοσέ Πεσέιρο μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του για τα συμπεράσματα της αναμέτρησης με τον Εθνικό Αστέρα και την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος, στάθηκε στον τρόπο παιχνιδιού λέγοντας χαρακτηριστικά:

" Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι αντιμετωπίσατε την αναμέτρηση με σοβαρότητα. Σαφώς και ο αντίπαλός μας (Εθνικός Αστέρας ) θα μπορούσε να είχε προηγηθεί πρώτος. Θα πρέπει να συνεχίσουμε και από εδώ και πέρα κατακτώντας νίκες.

Στην αναμέτρηση ήταν θετικό ότι ακόμα μετά την αποβολή του Ρομέρο, είχαμε οργάνωση στο παιχνίδι μας

" είπε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός.

Με βασικούς ο Εκι... γυμναστήριο οι "κουρασμένοι"


Μεγάλωσαν περισσότερο τα χαμόγελα στην σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, χάρη στο Εζεκίελ Γκονζάλες. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός συμμετείχε στην βασική προπόνηση ανεβάζοντας φουλ ρυθμούς και μάλιστα για πρώτη φορά αγωνίστηκε με τους βασικούς ως δεξί χαφ. Ο κ. Πεσέιρο στην πρώτη του δοκιμή έδειξε την πρόθεση και την θέση που θα χρησιμοποιήσει προφανώς τον Έκι, όποτε κρίνει ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους παίκτες όσοι αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Εθνικό Αστέρα ακολούθησαν αποθεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Οι υπόλοιποι μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν παιχνίδι με χρήση μικρών τερμάτων.

Στην συνέχεια έκαναν ασκήσεις στις ταχύτητες, σουτ, πάσες και στην τακτική, ενώ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με ελεύθερο δίτερμα σε μικρό χώρο εκεί όπου χρησιμοποιήθηκε με τα ευχάριστα αποτελέσματα και ο Γκονζάλες.

Στα 2εκατ. ευρώ ο πρμ τίτλου

Τελικά οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποφάσισαν και συμφώνησαν με όμως πέντε κριτήρια στην πρόταση της διοίκησης για τα πριμ. Ετσι, οι ποδοσφαιριστές θα λάβουν 2 εκατομμύρια ευρώ σε πρίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος ενώ σε περίπτωση που η ομάδα περάσει και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα πάρει άλλα 1,5 εκατ. ευρώ., δείχνοντας τις διαθέσεις της διοίκησης.

Συγκεκριμένα θα λάβουν:

- για κατάκτηση πρωταθλήματος...

α) 60 ευρώ το λεπτό συμμετοχής για κάθε παίκτη. Το 60% θα εισπράξουν οι παίκτες με τη λήξη του πρωταθλήματος και το 40% αν περάσουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

β) Πριμοδότηση βαθμών: 600 ευρώ τον βαθμό για κάθε παίκτη, αν η ομάδα την ημέρα που τον κατακτάει είναι πρώτη, 450 ευρώ τον βαθμό αν η ομάδα είναι δεύτερη και 300 ευρώ τον βαθμό αν η ομάδα είναι από την τρίτη θέση και κάτω. Το 50% καταβάλλεται άμεσα, το 30% αν η ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα και το 20% αν η ομάδα συμμετάσχει του χρόνου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

- για δεύτερη θέση που οδηγεί σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ...

12 ευρώ το λεπτό συμμετοχής αν η ομάδα βγει δεύτερη και 30 ευρώ το λεπτό συμμετοχής μόνο αν περάσει στους ομίλους.

- για Κύπελλο ΟΥΕΦΑ...

Οι παίκτες μοιράζονται όλα τα έσοδα της ΠΑΕ από τη διοργανώτρια. Το 50% καταβάλλεται μετά την πρόκριση και το άλλο 50% μόνο αν κατακτηθεί το πρωτάθλημα. Το 100% θα πάρουν οι παίκτες μόνο αν περάσουν στον ημιτελικό.































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ