ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Εθνικός Αστέρας-Παναθηναϊκός: 1-3

Ακόμη και με δέκα παίκτες ο ΠAO πέρασε εύκολα από την Καισαριανή (3-1 τον Εθνικό Αστέρα)

Οι παίκτες του Πεσέιρο με πολλά νέα πρόσωπα στην σύνθεσή τους καθάρισαν γρήγορα το ματς πετυχαίνοντας δύο γκολ με τον Μάντζιο (25’, 49’) και ένα με τον Ν’ Ντόι (20’). Οι φιλοξενούμενοι που έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 44’ λόγω της αποβολής του Ρομέρο, απώλεσαν και πέναλτι με τον Καραγκούνη (8’).
Για τους ερυθρόλευκους της Καισαριανής ο Μπενίσκος μείωσε σε 1-3 στο 66’ ενώ οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι με τους Βλαστέλη και Ν’ Ντόι. Πολλές κάρτες και μέτρια η διαιτησία του κ. Καλόπουλου και των βοηθών του.

Νέα πρόσωπα στις ενδεκάδες

Με αρκετά νέα πρόσωπα παρουσιάστηκαν στις συνθέσεις τους και οι δύο ομάδες αφού Μανίκας και Πεσέιρο θέλοντας να δώσουν ευκαιρίες και σε νέα πρόσωπα παρουσίασαν δύο ενδεκάδες με πολλές εναλλακτικές λύσεις από τα ρόστερ των δύο συλλόγων.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» με σύστημα 5-4-1 είχε ως μοναδικό προωθημένο τον Μαστρογιάννη, με τους Τζανετάκο και Λιόση να δίνουν λύσεις από τα άκρα.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Ζοσέ Πεσέιρο «ανακάτεψε» και πάλι την «τράπουλα», βάζοντας στο 4-4-2 τους Μάντζιο και Ν’ Ντόι στην επίθεση, τους Δημούτσο, Ρομέρο (άκρα) και Καραγκούνη, Σιμάο στην μεσαία γραμμή ενώ στην άμυνα έκαναν την επανεμφάνισή τους οι Γκούμας, Ενακαρίρε (κέντρο), Φύσσας και Νίλσον, με τον Μάριο Γκαλίνοβιτς να παίρνει θέση κάτω από την εστία του.

Αιφνιδιασμός με δοκάρι…

Οι Καισαριανιώτες απαλαγμένοι από το άγχος και παίζοντας ελεύθερα έδειξαν από τα πρώτα λεπτά ότι ήθελαν να αεπιλήσουν. Ετσι μετά από ένα δυνατό σουτ του Τζανετάκου στο 2’, το οποίο μπλόκαρε ο Γκαλίνοβιτς, ο Αστέρας στάθηκε άτυχος στην συνέχεια.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Βλαστέλης με ψιλοκρεμαστό σουτ είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κροάτη γκολκίπερ που ήταν εκτός θέσης αλλά στην συνέχεια η μπάλα πέρασε άουτ, φάση που ξεσήκωσε τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων».

Απάντηση με πέναλτι… χαμένο

Πριν την ολοκλήρωση του 10λεπτου, ο Καραγκούνης έκανε την σέντρα και ο Ν’ Ντόι ανατράπηκε από τους Τζανετάκο και Μαϊστρέλλη, με τον κ. Καλόπουλο χωρίς δισταγμό να σφυράει το πέναλτι για τους φιλοξενούμενους.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Καραγκούνης που νικήθηκε από τον Γκίτκο από τα έντεκα βήματα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και πάλι από τους οπαδούς του Αστέρα.

Μετά το πέναλτι και δοκάρι…

Στο 14’ οι παίκτες του Μανίκα απείλησαν με τον Τζανετάκο να σουτάρει δυνατά αλλά την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Στο 17’ η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε με ένα δοκάρι, όταν μετά από φάουλ του Καραγκούνη, η κεφαλιά του Ν’ Ντόι βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Ιδια φάση αλλά γκολ

Ότι δεν κατάφεραν από το πέναλτι ο Καραγκούνης και από την κεφαλιά στο δοκάρι ο Ν’ Ντόι, ο Σενεγαλέζος πήρε εκδίκηση λίγο αργότερα. Ηταν το 20’, όταν μετά φάουλ του Καραγκούνη ο Ν'Ντόι με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εθνικού Αστέρα, κάνοντας τους περίπου 1000 οπαδούς του Παναθηναϊκού να πανηγυρίσουν.

Σκόραρε ο Αστέρας αλλά δεν μέτρησε

Στο 22’ οι γηπεδούχοι σκόραραν αλλά το γκολ δεν ευτύχησαν να πανηγυρίσουν, αφού την σέντρα του Λιόση μέσα στην περιοχή ο Μαστρογιάννης πλάσαρε τον Γκαλίνοβιτς, αλλά το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε μιας και προήλθε από θέση οφ-σάιντ, σύμφωνα με την υπόδειξη από τον κ. Βασιλειάδη.

Απόλυτος συνδιασμός 0-2 και φινάλε με αποβολή

Τρία λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» μετά από συνδιασμό των Δημούτσο και Νίλσον, ο Σουηδός έκανε την σέντρα και από το σημείο του πέναλτι ο Μάντζιος με πλασέ νίκησε τον Γκίτκο για δεύτερη φορά, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στους «πράσινους».

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να ρίχνουν τους ρυθμούς τους ωστόσο εκτός από ένα απειλητικό σουτ του Αστέρα με τον Λιόση, το σημείο που στιγμάτισε το φινάλε ήταν η αποβολή του Ρομέρο με δεύτερη κίτρινη μετά από φάουλ στον Προβατίδη.

Ξεκίνημα με γκολ και ουσιαστικά τέλος

Μετά από ένα νέο απειλητικό σουτ του Τζανετάκου στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (47’), οι παίκτες του Πεσέιρο θέλησαν να «καθαρίσουν» το ματς. Ετσι, στο 49’ ο Ν’ Ντόι έκανε την ασίστ στον Μάντζιο, που με άνετο πλασέ πέτυχε το 0-3, δίνοντας το έναυσμα για νέους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων οπαδών.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων κ. Μανίκας θέλοντας να δώσει ανάσες στους παίκτες του έριξε στο ματς τον έμπειρο Μπενίσκο αλλά και τους Κουτσοκώστα, Μήτρου αλλάζοντας προς το καλύτερο και την εικόνα της ομάδας του. Την ίδια ώρα ο κ. Πεσέιρο αντικατέστησε τον Νίλσον με τον Σαριέγκι που αγωνίστηκε ως δεξί μπακ για πρώτη φορά.

Εσωσε ο Μάριο, σκόραρε ο Μπενίσκος

Στο 61’ ο Μαϊστρέλλης με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κουτσοκώστα, ανάγκασε τον Γκαλίνοβιτς σε εντυπωσιακή επέμβαση στο γάμα της εστίας του. Όμως λίγο αργότερα, δεν έγινε το ίδιο και με τον Μπενίσκο.

Πέντε λεπτά αργότερα, και πάλι μετά από σέντρα του Κουτσοκώστα, ο Μπενίσκος πήδηξε πιο ψηλά από τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και με κεφαλιά νίκησε τον Κροάτη γκολκίπερ, δίνοντας «αμυδρές» ελπίδες στην ομάδα της Καισαριανής, και τον ίδιο να πανηγυρίζει μπροστά στην κάμερα (αλά Μαραντόνα).

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια φυσιολογικό της κούρασης των φιλοξενούμενων (που θεώρησαν ότι το ματς είχε τελειώσει νωρίτερα) αλλά και της απειρίας των γηπεδούχων που δεν μπορούσαν να εκμεταλλευθούν την εδαφική τους υπεροχή.

Στο 81’ οι παίκτες του Μανίκα απώλεσαν άλλη μια ευκαιρία όταν μετά το κόρνερ του Προβατίδη, ο Αρβανιτίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Εθνικός Αστέρας (Γ. Μανίκας):

Γκίτκος, Αρχοντούλης (68’ Μήτρου), Μαϊστρέλλης, Τζανετάκος, Λιόσης (58’ Μπενίσκος), Σακελλαρίου (53’ Κουτσοκώστας), Προβατίδης, Βλαστέλης, Μαστρογιάννης, Αναστασιάδης, Βαζαίος

Παναθηναϊκός (Ζ. Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον (61’ Σαριέγκι), Φύσσας, Ενακαρίρε, Γκούμας, Σιμάο, Καραγκούνης (80’ Δάρλας), Δημούτσος, Ρομέρο, Μάντζιος, Ν’ Ντόι

Διαιτητής: Καλόπουλος Δ. (Θεσσαλονίκης)
Βοηθοί διαιτητή: Βασιλειάδης Λ. (Θεσ/κης) - Θανασακούδης Α. (Θεσ/κης)
Κίτρινες: Τζανετάκος, Μαϊστρέλλης, Βλαστέλης, Προβατίδης, Μαστρογιάννης, Αναστασιάδης / Ρομέρο (2), Φύσσας, Σιμάο
Κόκκινες: Ρομέρο































































TAGS ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ