ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ματέους: "Αυτή η Λεβερκούζεν μού θυμίζει την Μπαρτσελόνα των Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα"

Ο πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Γερμανίας το 1990, Λόταρ Ματέους, σε συνέντευξη Τύπου στην Ινδία | 5 Δεκεμβρίου 2018
Ο πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Γερμανίας το 1990, Λόταρ Ματέους, σε συνέντευξη Τύπου στην Ινδία | 5 Δεκεμβρίου 2018 @2018 RAFIQ MAQBOOL/AP IMAGES

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν προκαλεί μόνο τον φόβο και τον τρόμο στους αντιπάλους τους αλλά και τον θαυμασμό όλων, με τον θρύλο του γερμανικού ποδοσφαίρου, Λόταρ Ματέους, να συγκρίνει την ομάδα του Αλόνσο με την Μπαρτσελόνα της εποχής Μέσι.

Η ομάδα που έχει κλέψει την παράσταση τη φετινή σεζόν στα τοπ πέντε ευρωπαϊκά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι δίχως δεύτερη σκέψη η Μπάγερ Λεβερκούζεν, με την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να είναι αήττητη εδώ και 38 διαδοχικά ματς (33 νίκες - 5 ισοπαλιίες) και να καλπάζει όχι απλά για έναν τίτλο αλλά για τρεις.

Στην Bundesliga είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί έχοντας +10 από την δεύτερη Μπάγερη με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν, στο Κύπελλο Γερμανίας είναι ήδη στα ημιτελικά ενώ στο Europa League βρίσκεται στα προημιτελικά.

Είναι μάλιστα τόσο όμορφο το ποδοσφαιρικό θέαμα που προσφέρουν οι ασπιρίνες, των οποίων το ρόστερ συνδυάζει την εμπειρία με τα νιάτα, ώστε ο θρύλος της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας, Λόταρ Ματέους, να τους βγάλει δημοσίως το καπέλο συγκρίνοντάς τους με την Μπαρτσελόνα της χρυσής εποχής του Μέσι.

"Παρακολουθώ το ποδόσφαιρό τους, την ταχύτητά τους, την ηρεμία τους με τη μπάλα στα πόδια... Και απλά διασκεδάζω.

Θα μπορούσα να μιλάω μισή ώρα για αυτούς. Μου θυμίζει την Μπαρτσελόνα του Ινιέστα, του Τσάβι και του Μέσι. Και όμως είναι η Μπάγερ Λεβερκούζεν", τόνισε αρχικά ο Ματέους για να προσθέσει:

"Για μένα, αυτή τη στιγμή, είναι η πιο δυνατή ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο. Δεν θέλω να την συγκρίνω με την Λίβερπουλ ή την Μάντσεστερ Σίτι αλλά η Λεβερκούζεν παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχω δει από την αρχή της σεζόν".

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ