ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Master στις στημένες φάσεις ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ

Master στις στημένες φάσεις ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ
INTIME SPORTS

Η μεγάλη δύναμη του φετινού Ολυμπιακού είναι δίχως αμφιβολία οι στημένες φάσεις και τα όπλα του οι Χολέμπας και Μασάντο. Δείτε πόσα γκολ μπήκαν από στημένα, πόσο καιρό έχει να σκοράρει από οργανωμένη επίθεση και πόσα ματς δεν έχει σκοράρει από στημένα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους... (videos)

Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει ουδεμία σχέση με τον περσινό. Δεν είναι μόνο ο προπονητής ή οι ποδοσφαιριστές που έφυγαν και ήρθαν, αλλά και η συνολική εικόνα της ομάδας.

Δεν θα κρίνουμε αν οι Πειραιώτες παίζουν καλύτερα ή χειρότερα από πέρσι, όμως δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε το εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού.

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ καλώς ή κακώς δεν έχει καμία σχέση μ' αυτή του Ερνέστο Βαλβέρδε και οι "ερυθρόλευκοι" παρουσιάζουν μια διαφορετική φιλοσοφία που αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική, όχι όμως τόσο θεαματική.

Οι βασικές διαφορές είναι πως ο φετινός Ολυμπιακός παίζει κυρίως από τα πλάγια, δεν πιέζει από τόσο ψηλά και τόσο ασφυκτικά, ενώ μεγάλο όπλο του είναι οι στημένες φάσεις. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο αριθμός των τερμάτων που έχουν πετύχει οι παίκτες του Ζαρντίμ από στημένα και αυτό πιστώνεται στον Πορτογάλο τεχνικό.

Άλλωστε όπως λένε αρκετοί προπονητές, ένα μεγάλο ποσοστό των γκολ προέρχονται από στημένες φάσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οπότε είναι υποχρέωση τους να δουλεύουν πολύ στην προετοιμασία και στις προπονήσεις. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού φαίνεται πως το έχουν κατανοήσει και αυτό οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Τα δύο μεγάλα όπλα είναι δίχως αμφιβολία οι Χολέμπας και Μασάντο.

Ας δούμε λοιπόν κάποια επιτεύγματα και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Τις στημένες φάσεις:

  • Στο ματς του Σαββάτου με τον ΟΦΗ στο "Καραϊσκάκης", οι Νταμπλούχοι Ελλάδας σκόραραν και τις δύο φορές από στημένες φάσεις. Αυτό συνέβη για δεύτερο συνεχόμενο ματς, αφού και στο "Κλεάνθης Βικελίδης" τα τέρματα ξεκίνησαν από στημένα.
  • Το τελευταίο γκολ του Ολυμπιακού που δεν προήλθε από στημένη φάση ήταν στο Μονπελιέ το 2-1 του Μήτρογλου, ενώ στην Superleague ήταν με την Ξάνθη στις 20 Οκτώβρη.
  • Μονάχα ένα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει τελειώσει με τον Ολυμπιακό να σκοράρει από οργανωμένες επιθέσεις και όχι από στημένη φάση. Αυτό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την τρίτη αγωνιστική (2-1).
  • Στην Ευρώπη αντίθετα, υπάρχουν δύο ματς που ο Ολυμπιακός σκόραρε μόνο από οργανωμένη επίθεση αλλά βέβαια δεν νίκησε. Με την Σάλκε στο "Καραϊσκακης" και με την Άρσεναλ στο "Emirates". Σ' ένα ματς σκόραρε με στημένο και νίκησε!
  • Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει 14 φορές από στημένη φάση από τα συνολικά 26 γκολ που έχει πετύχει όλη τη φετινή σεζόν, ενώ στο πρωτάθλημα το ποσοστό είναι 13/22!

Αναλυτικά τα παιχνίδια και τα γκολ στην Superleague:

  1. Βέροια - Ολυμπιακός: 1-2 ( Το 1-2 του Μοδέστο ξεκίνησε από κόρνερ του Ιμπαγάσα).
  2. Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 4-0 (Το 1-0 του Σιόβα ξεκίνησε από φάουλ του Χολέμπας και το 2-0 του Τζιμπούρ από φάουλ του Μασάντο).
  3. ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-2 (Κανένα γκολ από στημένη φάση).
  4. Ολυμπιακός-Πανθρακικός 4-1 (Το 1-0 του Τζιμπούρ από κόρνερ του Ιμπαγάσα).
  5. Ατρόμητος - Ολυμπιακό 0-1 (Το 0-1 του Φουστέρ από φάουλ του Χολέμπας).
  6. Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (Το 1-0 από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας)
  7. Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 4-0 (Το 1-0 του Μανωλά από φάουλ του Μασάντο, το 2-0 του Χολέμπας από κόρνερ και 1-2 με τον Αμπντούν και το 3-0 του Τζιμπούρ από φάουλ του Χολέμπας)
  8. Άρης - Ολυμπιακός 2-2 (Το 1-1 από πέναλτι του Αμπντούν και το 2-2 του Χολέμπας από φάουλ του Μασάντο).
  9. Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-0 (Το 1-0 του Μήτρογλου από φάουλ του Μασάντο, το 2-0 από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μασάντο).

Αναλυτικά τα παιχνίδια και τα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ:

  1. Ολυμπιακός - Σάλκε 1-2 (Κανένα γκολ από στημένη φάση)
  2. Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-1 (Κανένα γκολ από στημένη φάση)
  3. Μονπελιέ - Ολυμπιακός 1-2 (Το 1-1 του Τοροσίδη από φάουλ του Χολέμπας)
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ