ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μάντζιος: "Το Κύπελλο και πρόκριση με Βιγιαρεάλ"

Μάντζιος: "Το Κύπελλο και πρόκριση με Βιγιαρεάλ"
Σπυρόπουλος, Βαβζίνιακ, Βύντρα, Μάντζιος, Παναθηναϊκός

Κύπελλο και πρόκριση στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ, στόχος για τον Μάντζιο. Βαβζίνιακ: "Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο Λουκάς". Με αγωνία το Δ.Σ. της Τρίτης. "Ερημη πόλη" η Παιανία

Μάντζιος: "Το Κύπελλο και πρόκριση με Βιγιαρεάλ"

Για τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αναφέρθηκε ο σκόρερ του ενός από τα τρία γκολ με τον ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Μάντζιος αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ.

- Που κρίθηκε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ;
" Ηταν αρκετά δύσκολο ματς, αλλά μας βοήθησε πολύ και ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο. Θέλαμε τη νίκη για να περάσουμε στην δεύτερη θέση. Ευτυχώς το καταφέραμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, πιέσαμε ψηλά και κάναμε εύκολο το παιχνίδι παίρνοντας ένα καλό σκορ".

- Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι διαθέτει πολλές δυνατότητες, αλλά έμεινε νωρίς εκτός τίτλου. Τι σκέφτεστε κοιτώντας πίσω;

" Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε την απαιτούμενη σταθερότητα σαν ομάδα. Σε κάποια ματς ήμασταν αρκετά καλοί και σε άλλα όχι. Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις σ' αυτό κι ελπίζουμε τουλάχιστον να μειώσουμε την διαφορά μέχρι το τέλος. Αυτός είναι ο στόχος, να μειώσουμε την διαφορά και ό,τι καλύτερο έρθει".

- Για το κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ που πλησιάζει ένα σχόλιο;

" Αυτοί και βέβαια είναι οι στόχοι μας. Το Κύπελλο, ένας τίτλος πάνω απ' όλα και να περάσουμε την Βιγιαρεάλ. Θα είναι δύσκολες αναμετρήσεις, αλλά έχουμε την δυνατότητα να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν καλή κι επειδή πλησιάζουν τα ευρωπαϊκά ματς θα μας βοηθήσει ψυχολογικά.

Το ίδιο θέλουμε και στη συνέχεια. Να παίξουμε καλά και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θα μας δώσουν ώθηση και για το πρώτο παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ

".

- Ησουν μέσα σε πολλές φάσεις στο ματς με τον ΠΑΟΚ, σκόραρες... Ποια είναι η προσωπική σου φιλοδοξία;
" Αυτό που θέλω είναι να παίζω και σε κάθε ματς, να βοηθάω με τα γκολ μου ή την παρουσία μου την ομάδα, ώστε ν' αποδίδει καλά και να κερδίζει. Τι άλλο;"

Βαβζίνιακ: "Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο Λουκάς"

Στην δεύτερη παρουσία του στο κέντρο της άμυνας, ο Γιακούμπ Βαβζίνιακ διατήρησε το μηδέν με την σημαντική βοήθεια, όπως τόνισε ο ίδιος ο Πολωνός, του συμπαίκτη του Λουκά Βύντρα.

" Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς,γιατί τώρα πλέον έχουμε τη 2η θέση. Κατά τη γνώμη μου και χωρίς να θέλω να μειώσω τονΠΑΟΚ, είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα απ' αυτόν. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε δύο καλές ευκαιρίες και γενικά δεν κινδυνέψαμε σχεδόν καθόλου από τον αντίπαλό μας. Εμείς είχαμε συνεχώς την κατοχή της μπάλας και ο ΠΑΟΚ δεν έκανε ούτε μία επικίνδυνη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοσή μας και τελειώσαμε το ματς με τον Λουκά. Όπου πήγαινε η μπάλα, ο Λουκάς ήταν εκεί. Ηταν πολύ σημαντική βραδιά για τον ίδιο, αλλά και για όλη την ομάδα. Ημασταν πολύ ανταγωνιστικοί και πήραμε αυτό που θέλαμε".

-Εχεις κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα, καθώςσε δύο παιχνίδια έχετε κρατήσει το «μηδέν»στην άμυνα.

" Είμαι χαρούμενος για το ξεκίνημα που έχωκάνει με την ομάδα, όμως το πιο σημαντικόγια μένα είναι η γνώμη του προπονητή μου.Είμαι πάντως πολύ ικανοποιημένος γιατί έχω παίξει σε δύο παιχνίδια στο κέντρο της άμυνας και δεν έχουμε δεχθεί γκολ. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ σ’ αυτό ο Λουκάς. Εχουμε πολύ καλή συνεργασία και επικοινωνία στην άμυνα".

Μίκαελ Νίλσον: "Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε και πρέπει να νικάμε"

Να επενδύσει ο Παναθηναϊκός πάνω στην νίκη επί του ΠΑΟΚ, για να υπάρχει καλύτερη συνέχεια στους στόχους που έχουν θέσει οι "πράσινοι" αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Μίκαελ Νίλσον.

-Πήρατε μία καλή νίκη με ευρύ σκορ...

" Ναι, ήταν μεγάλο το σκορ. Για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω ότι παίξαμε τόσο καλά σήμερα, τουλάχιστον όχι σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά και από την άλλη πλευρά δεν έπαιξε καθόλου καλά και ο ΠΑΟΚ. Τον περίμενα πιο δυνατό, αλλά τον πιέσαμε πολύ αποτελεσματικά.

Εμείς βρήκαμε τον τρόπο στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου με ένα κόρνερ και ένα φάουλ και ουσιαστικά τελειώσαμε το παιχνίδι. Στα τελευταία 15 λεπτά πέσαμε λίγο και τους δώσαμε ορισμένες ευκαιρίες χωρίς λόγο. Σε κάθε περίπτωση πάντως ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και εμείς αξίζαμε τη νίκη

".

-Αυτή η εμφάνιση σας κάνει να αισιοδοξείτε ότι το μέλλον της ομάδας σας μπορεί να είναι καλύτερο;

" Ελπίζω. Έχουμε ορισμένα πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και μπορούμε να "επενδύσουμε" πάνω της και να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια".

-Πλησιάζει το Τσάμπιονς Λιγκ σε δύο εβδομάδες. Πιστεύεις ότι βρίσκεται τη φόρμασας την κατάλληλη στιγμή για τα ματς με τη Βιγιαρεάλ;

" Ελπίζω. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον ΠΑΟΚ, η Βιγιαρεάλ είναι πολύ καλύτερη ομάδα και μας περιμένουν πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια εκεί. Πρέπει να παίξουμε και εμείς καλύτερα και θεωρώ ότι μπορούμε να το κάνουμε. Εχουμε δείξει στη συγκεκριμένη διοργάνωση ότι μπορούμε να κάνουμε καλά παιχνίδια και έχουμε υψηλές προσδοκίες γι’ αυτά τα ματς".

-Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Θέλετε τη... ρεβάνς για τους χαμένους βαθμούς του πρώτου γύρου;

" Ναι. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε και πρέπει να νικάμε. Δεν διαφέρει αυτό το ματς από τη λογική αυτή. Αλλά και από την άλλα, χάσαμε δύο φορές από τον Εργοτέλη, δεν επιτρέπεται να μην νικήσουμε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια και με τον Ηρακλή".

-Γιατί έχετε τόσο μεγάλη διαφορά, τόσες μεταπτώσεις στα παιχνίδια σας;

" Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ, δεν ξέρω τι να απαντήσω σ’ αυτό. Πρέπει σίγουρα να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο αυτά που δεν κάνουμε καλά και να αφοσιωθούμε σ’ αυτά που κάνουμε καλά".

-Υπάρχει κάτι νεότερο αναφορικά με το θέματης ανανέωσης του συμβολαίου σου;

" Δεν έχω κάτι νεότερο ακόμη. Περιμένω."

Τα σπουδαία την Τρίτη στο Δ.Σ.

Με ιδιαίτερη αγωνία σε ότι αφορά τις διοικητικές εξελίξεις αναμένεται το διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης στην "πράσινη" ΠΑΕ. Με πρωτοβουλία του κ. Δάβαρη εκ των μετόχων της ΠΑΕ θα γίνει κουβέντα γύρω από τις σχέσεις της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ειδικά μετά τα όσα προέκυψαν στην γιορτή για τα 100 χρόνια στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

"Ερημη" πόλη η Παιανία με 12 απουσίες

Το προαννήγειλε πρώτος ο Χενκ Τεν Κάτε και ευχήθηκε παράλληλα να επιστρέψουν άπαντες υγιείς. Ο λόγος για τους διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι 12 τον αριθμό απουσίαζαν από την σημερινή χαλαρή προπόνηση.

Ως έρημη πόλη... έμοιαζε η Παιανία, από την απουσία των διεθνών, αφού ο Ολλανδός τεχνικός δεν είχε στην διάθεσή του, τους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Βαβζίνιακ. Ίβανσιτς, Μουν, Σιμάο, Νίλσον, Καραγκούνη, Σπυρόπουλο, Σαλπιγγίδη, Βύντρα, Τζόρβα και Νίνη οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες.

Αυτό σημαίνει όπως είπε και ο τεχνικός του "τριφυλλιού" πως η προετοιμασία του αγώνα με τον Ηρακλή την Κυριακή θα έχει προβλήματα με τις απουσίες και με την ευχή πως δεν θα υπάρξει άλλο πρόβλημα με κάποιον τραυματισμό.

















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ