ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κατά Λουκά...

Κατά Λουκά...
Βυντρα

Το SPORT 24 για τον Λουκά Βύντρα που από αποδιοπομπαίος τράγος έγινε σύνθημα στην εξέδρα(vds)

Τέσσερις μέρες μετά τα γενέθλιά του (5 Φεβρουαρίου) ο γεννημένος το 1981 στην Τσεχία, Λουκάς Βύντρα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην νίκη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, πετυχαίνοντας ΄τα δύο από τα τρία γκολ του "τριφυλλιού", γεγονός που ανάγκασε 30.000 οπαδούς στις εξέδρες να φωνάζουν "Λουκάς Βύντρα.... ΟΕΟΕΟΕΟΕ".
Σύνθημα αντίθετο με όσα έχει ακούσει από τους ίδιους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού εν καιρό, αφού οι αποδοκιμασίες είχαν γίνει συνώνυμο με τον Βύντρα τις προηγούμενες κυρίως χρονιές, αφού φέτος τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά.

Μια ζωή... στην αμφισβήτηση

Την δύσκολη χρονιά του 2004, μετά τα όσα είχαν γίνει στην Ριζούπολη, ο Παναθηναϊκός σε μια προσπάθεια να αλλάξει όσο μπορούσε το ρόστερ της ομάδας εκείνης... απέκτησε από τον Πανηλειακό τον Λουκά Βύντρα που κλήθηκε άμεσα να αλλάξει θέση (έπαιζε στόπερ και λίμπερο) αντικαθιστώντας με την φυγή του Γιούρκα Σεϊταρίδη την θέση του δεξιού μπακ με τους "πράσινους" οπαδούς να συσχετίζουν τους δύο παίκτες για την ποδοσφαιρική τους αξία, γεγονός λανθασμένο.

Από την κλάση και την σιγουριά που υπήρχε με την παρουσία του Γιούρκα Σεϊταρίδη... στην φοβία και την απογοήτευση που πρόσφερε σύμφωνα με την εξέδρα, ο Λουκάς Βύντρα, που δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη για όσα τους καταλογίζονταν κατά καιρούς.

Με το κεφάλι... σκυφτό

Ο Βύντρα ποτέ δεν μπόρεσε να γίνει ο αντικαταστάτης του Σεϊταρίδη, όμως ήταν στα χρόνια που φοράει την "πράσινη" φανέλα, ένα αναντικατάστατο κομμάτι της ομάδας. Μετά την παλιά "φρουρά" Γκούμας, Καραγκούνης, έρχεται ο ίδιος να αποτελεί ένα μέρος της ομάδας που από το 2004, δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει έναν τίτλο.

Ωστόσο, για όσους προπονητές πέρασαν ο Βύντρα ήταν μια από τις βασικές τους επιλογές... γεγονός που τον οδήγησε να είναι και ένας από τους παίκτες που υπολογίζει και ο Οτο Ρεχάγκελ στα πλάνα του για τον καταρτισμό της εκάστωτε αποστολής.

Ενα παιδί... που δούλευε μέχρι τώρα χωρίς να έχει τις καλύτερες επαφές με τα ΜΜΕ, που δεν προβάλεται με "ξεχωριστό" τρόπο προς τα έξω, ένας ποδοσφαιριστής που χωρίς πολλά λόγια, δουλεύει συνεχώς για να βελτιώνεται. Δεν είναι τυχαίο, όπως προααναφέραμε πως, τόσοι προπονητές οι οποίοι έχουν περάσει από την Παιανία, όλοι τον ξεκινούσαν σχεδόν πάντα ως βασικό.

Η εξουδετέρωση του Ροναλντίνιο... και η πρόταση των Γερμανών

Ο Λουκάς Βυντρα, ακόμα και τώρα για πολλούς είναι ο παίχτης που δεν έχει δικαίωσει τις συστάσεις που τον ακολουθούσαν με τον έρχομό του στην Παιανία, όμως ο ίδιος και κυρίως οι επτά (και ο Οτο) προπονητές του (όπως και άλλοι στον Παναθηναϊκό) θεωρούν ότι είναι ένα πολύτιμο "εργαλείο" στο γήπεδο.

Ενα "εργαλείο" που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του, προκειμένου να δίνει λύσεις στον ανασταλτικό τομέα και παράλληλα να βοηθάει όσο μπορεί επιθετικά. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου ότι πριν από λίγα χρόνια... το όνομά του είχε γίνει και πάλι "πρωτοσέλιδα" και είχε κάνει το γύρω της γης, όταν εξουδετέρωσε κυριολεκτικά τον Ροναλντίνιο της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, κάνοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του.

Δεν ήταν τυχαίο ότι πρόσφατα ηχούσαν οι γερμανικές "σειρήνες" της Στουτγκάρδης προκειμένου να εντάξουν τον διεθνή αμυντικό στο ενεργητικό τους. Και εκείνος επέμεινε και μάλιστα στις λιγοστές του δηλώσεις είπε μετά την ανανέωση του συμβολαίου του... "Δεν είναι μόνο τα λεφτά που μετράνε για να μείνεις σε μία ομάδα, είναι ότι εκτιμάς κάποιους ανθρώπους που σε βοήθησαν να έρθεις εδώ να ζήσεις μία ολόκληρη ζωή" προκαλώντας την έκπληξη πολλών.

Τα πρώτα του... γκολ

Στα στατιστικά αν ψάξει κάποιος θα δει ότι ο Λουκάς Βύντρα, που δεν έκανε δηλώσεις μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο είχε ένα τεράστιο χαμόγελο αποχωρώντας, πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, από την μέρα που έχει έρθει στο "τριφύλλι", αφού μέχρι τώρα έχει σκοράρει μονο μια φορά σε ευρωπαϊκό ματς των "πράσινων".
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης


Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3-0








































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ