EURO 2020

Μαντσίνι: "Δύσκολο το ματς με την Ισπανία, είναι εκπληκτική τα τελευταία χρόνια"

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δίνει οδηγίες στους παίκτες της Ιταλίας στον αγώνα με την Αυστρία για τους "16" του Euro 2020
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δίνει οδηγίες στους παίκτες της Ιταλίας στον αγώνα με την Αυστρία για τους "16" του Euro 2020 @ 2021 BEN STANSALL/AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έσπευσε να προσγειώσει τους συμπατριώτες του ενόψει του ημιτελικού με την Ισπανία τονίζοντας πως η εθνική Ιταλίας δεν έχει ακόμα βρεθεί στον τελικό ενώ έκανε ειδική μνεία στον Τσίρο Ιμόμπιλε ελέω της κριτικής που δέχεται.

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2020 εις βάρος του Βελγίου δημιούργησε απίστευτη ευφορία στους φίλους της εθνικής Ιταλίας που κάνουν ήδη όνειρα τελικού και κατάκτησης του τροπαίου, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να σπεύδει όμως να ρίξει τους τόνους.

Αυτό το έκανε μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα (5/7) ενόψει του ημιτελικού με την Ισπανία στο "Γουέμπλεϊ", με τον "Μάντσιο" να αναφέρεται στις ιδιαιτερότητες της αυριανής αναμέτρησης με το σύνολο του Λουίς Ενρίκε.

"Η Ισπανία είναι διαφορετική ομάδα από το Βέλγιο αλλά θα έχουμε δυσκολίες. Με την Αυστρία ήταν δύσκολο επειδή ήταν το πρώτο νοκ-άουτ ματς και εξαιτίας της επιθετικότητάς τους.

Το ίδιο θα συμβεί και την Τρίτη αλλά θα είναι δύσκολο. Τα τελευταία χρόνια η Ισπανία είναι εκπληκτική, αν και τώρα έχει εμφανίσει αρκετούς νεαρούς.

Έχουν έναν εξαιρετικό τεχνικό και σπουδαίους παίκτες και θα χρειαστεί μεγάλο ματς για να φτάσουμε μέχρι τέλους", δήλωσε για την φούρια ρόχα ο Μαντσίνι, για να συμπληρώσει:

"Ο Λουίς Ενρίκε έχει κατακτήσει το Champions League με την Μπαρτσελονα αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Ρόμα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο υπό τις οδηγίες του και είναι σημαντικό για έναν τεχνικό πέρα από καλά αποτελέσματα οι ομάδες του να παίζουν και όμορφο ποδόσφαιρο".

Για την απουσία Ιταλών και Ισπανών εκδρομέων στο Λονδίνο ελέω της πανδημίας, υποστήριξε πως "είναι άδικο να μη βρίσκονται φίλοι των δύο ομάδων" ενώ για την κριτική που ασκείται στον Τσίρο Ιμόμπιλε, ξεκαθάρισε:

"Ο Ιμόμπιλε είναι για χρυσό παπούτσι, είναι μεταξύ των παικτών που έχουν τα περισσότερα γκολ τα τελευταία χρόνια. Και σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ή σε ένα Euro, εκείνος που δέχεται την περισσότερη κριτική, συνήθως κρίνει το τουρνουά..."

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ