PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ: Ο διαιτητής που εξόργισε τον Χάλαντ σφυρίζει κανονικά το Σέφιλντ - Λίβερπουλ

Ο διαιτητής Σάιμον Χούπερ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ για την Premier League | 3 Δεκεμβρίου 2023
Ο διαιτητής Σάιμον Χούπερ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ για την Premier League | 3 Δεκεμβρίου 2023 @2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Ο Σάιμον Χούπερ προκάλεσε τη μήνη των παικτών της Μάντσεστερ Σίτι με μία ακατανόητη απόφαση που πήρε λίγο πριν από το φινάλε του ματς με την Τότεναμ, ωστόσο θα σφυρίξει κανονικά το μεσοβδόμαδο ματς της Σέφιλντ με την Λίβερπουλ.

Το κυριακάτικο ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε παρακολουθήσει φέτος στις πρώτες 14 αγωνιστικές της Premier League, κάτι που πιστοποιεί και το τελικό 3-3, ωστόσο παρά το γεγονός πως οι παίκτες των δύο ομάδων προσέφεραν χορταστικό θέαμα στο κοινό, πρωταγωνιστής στο φινάλε έγινε και ο άρχοντας του αγώνα, Σάιμον Χούπερ.

Δυστυχώς ήταν αρνητικός, αφού έκοψε τους γηπεδούχους σε μία φάση που ήταν κοντά στο 4-3 στο 90+4', δίνοντας φάουλ στην αρχή της φάσης υπέρ του Χάλαντ και ενώ όφειλε να αφήσει το πλεονέκτημα από τη στιγμή που ο Νορβηγός είχε σηκωθεί αμέσως και είχε τροφοδοτήσει με εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Γκρίλις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Είναι σκληρό όταν ξαναβλέπεις τη φάση, ο διαιτητής αποφασίζει να σφυρίξει αφού έχει ήδη πει να συνεχιστεί το ματς. Μετά από την πάσα ακολουθεί το σφύριγμα, δεν καταλαβαίνω την πράξη του", τόνισε μετά το ματς ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Χάλαντ από την πλευρά του να απειλείται με τιμωρία από την FA για το ξέσπασμά του προς τον διαιτητή αλλά και την οργισμένη ανάρτηση που έκανε με το αθυρόστομο "wtf".

Επιπλέον, ο Χούπερ δέχτηκε διαδικτυακή επίθεση στα social media και έγινε στόχος ακόμη και θανατικών απειλών, κάτι που έκανε πολλούς να υποθέσουν πως η Premier League θα τον έβαζε για λίγο στην άκρη ώστε να τον προστατεύσει και να καταλαγιάσουν τα πάθη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τουναντίον, η Ένωση Διαιτητών Αγγλίας έκανε λόγο για ανθρώπινο λάθος και τον κάλυψε απόλυτα, με τα αγγλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει κάποια τιμωρία του και θα σφυρίξει κανονικά το βράδυ της Τετάρτης το Σέφιλντ - Λίβερπουλ για την 15η αγωνιστική, όπως είχε οριστεί αρχικά.

Σημειώνεται πως ο Χούπερ ήταν διαιτητής και στο πρόσφατο Τότεναμ - Λίβερπουλ που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τη γκάφα του στο γκολ του Λουίς Ντίας αλλά και στις δύο κόκκινες που είχε βγάλει στους Τζόουνς και Ζότα, ενώ είχε άσχημη βραδιά και στο "Ολντ Τράφορντ" νωρίτερα μέσα στη σεζόν όταν δεν είχε δώσει πέναλτι υπέρ της Γουλβς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησής της με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΟΤΕΝΑΜ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ