PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον 3-0: Νίκη με σβηστές τις μηχανές και 2η θέση για τους πολίτες

Οι Ραχίμ Στέρλινγκ και Μπερνάρντο Σίλβα πανηγυρίζουν γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Έβερτον | 21 Νοεμβρίου 2021
Οι Ραχίμ Στέρλινγκ και Μπερνάρντο Σίλβα πανηγυρίζουν γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Έβερτον | 21 Νοεμβρίου 2021 @2021 JON SUPER/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε στο χορτάρι την ξεκάθαρη αγωνιστική ανωτερότητά της έναντι της Έβερτον επικρατώντας με 2-0 στο "Έτιχαντ", για να επιστρέψει στην 2η θέση και να μειώσει στο -3 από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Έναν όμορφο απογευματινό περίπατο πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής (21/11) η Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Premier League, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στην Έβερτον και το φινάλε να την βρίσκει να επικρατεί με το άνετο 3-0, που την επανέφερε στη 2η θέση της βαθμολογίας και στο -3 από την πρώτη Τσέλσι.

Το πρώτο μέρος βρήκε τους πρωταθλητές να έχουν συντριπτική υπεροχή όσον αφορά στην κατοχή μπάλας, ωστόσο χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 44' για να ξεκλειδώσουν την άμυνα των μπλε του Λίβερπουλ και αυτό έγινε με ένα γκολ χάρμα-ειδέσθαι, με τον Κανσέλο να βγάζει αριστουργηματική ασίστ (6η του φετινή σε 18 ματς με την Σίτι) και τον Στέρλινγκ να εκτελεί, για να υπογράφει το 1-0 στην 300η συμμετοχή του στην Premier League.

Το γκολ αυτό απλοποίησε το έργο των πολιτών που στο δεύτερο 45λεπτο διαχειρίστηκαν με εξαιρετικό τρόπο το ματς και όχι μόνο δεν ένιωσαν ουσιαστική απειλή από τους παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ αλλά βρήκαν δύο ακόμα γκολ.

Το 2-0 μάλιστα ήρθε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο στο 55ο λεπτό, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Ρόδρι εκτός περιοχής και εκείνος με ένα σουτ-ρουκέτα την έστειλε συστημένη στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Πίκφορντ (και τα 4 γκολ του στην Premier με την Σίτι είναι με προσπάθειες εκτός περιοχής).

Το τελευταίο ημίωρο του αγώνα δεν επεφύλασε την παραμικρή αλλαγή, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να κρατάει τα γκέμια και στο 86ο λεπτό να διαμορφώνει το τελικό 3-0 με τον Μπερνάρντο Σίλβα που έχει πλέον συμμετοχή σε 50 γκολ στην Premier League με τους γαλάζιους του Μάντσεστερ (25 γκολ, 25 ασίστ).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκουαρδιόλα έδωσε την ευκαιρία στον 19χρονο Κόουλ Πάλμερ να κάνει το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, ενώ την παρθενική του συμμετοχή με την Σίτι έκανε και ο Τζέιμς ΜακΑτί που πήρε τη θέση του Πάλμερ λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ (76' Ακέ), Κανσέλο, Σίλβα, Ρόδρι, Γκιουντογκάν, Στέρλινγκ, Πάλμερ (87' ΜακΑτί), Φόντεν (58' Μαχρέζ)

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Γκόντφρι, Κιν, Ντιν, Γκόρντον, Ντελφ (63' Ροντόν), Άλαν (90' Ονιάνγκο), Γκρέι (17' Ιγουόμπι), Τάουνσεντ, Ρισάρλισον

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Λέστερ - Τσέλσι 0-3

Γουότφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1

Άστον Βίλα - Μπράιτον 2-0

Νόριτς - Σαουθάμπτον 2-1

Νιούκαστλ - Μπρέντφορντ 3-3

Γουλβς - Γουέστ Χαμ 1-0

Μπέρνλι - Κρίσταλ Πάλας 3-3

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 4-0

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ