PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Γουότφορντ ταπείνωσε με 4-1 την Γιουνάιτεντ, νίκη για Τζέραρντ στο ντεμπούτο του με την Άστον Βίλα

Οι παίκτες της Γουότφορντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Οι παίκτες της Γουότφορντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ @2021 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Η Γουότφορντ έκανε φύλλο και φτερό την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πανηγύρισε μία ιστορική νίκη με σκορ 4-1 στο "Vicarage Road" ενώ τρίποντο πήραν και οι Άστον Βίλα και Νόριτς στο ντεμπούτο των Τζέραρντ και Σμιθ στον πάγκο τους αντίστοιχα.

Η ποδοσφαιρική κόλαση στην οποία έχει παγιδευτεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ και καιρό δεν έχει τέλος, με την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να γνωρίζει την πέμπτη ήττα της στα επτά τελευταία παιχνίδια της στην Premier League, αυτή τη φορά με 4-1 στην έδρα της Γουότφορντ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Αυτή μάλιστα ήταν η πιο βαριά ήττα της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα απέναντι σε νεοφώτιστη ομάδα μετά από τον Σεπτέμβριο του 1989, όταν είχε συντριβεί τότε με 5-1 στο "Main Road" από τη συμπολίτισσα Σίτι.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ονειρεμένο για την Γουότφορντ και εφιαλτικό για την Γιουνάιτεντ, με την ομάδα του Σόλσκιερ να βλέπει τον Νταβίντ Ντε Χέα να κάνει μεν δύο αποκρούσεις σε εκτελέσεις πέναλτι μέσα σε λίγα λεπτά αλλά να πηγαίνει στα αποδυτήρια με δύο γκολ στην πλάτη.

Ο Ισπανός κίπερ κράτησε όρθια την ομάδα του στην εκκίνηση όταν απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Σαρ στο 7ο λεπτό και το δεύτερο του ίδιου παίκτη στο 11ο (διέταξε επανάλυψη της εκτέλεσης ο διαιτητής αφού είχαν μπει παίκτες και των δύο ομάδων στη μεγάλη περιοχή νωρίτερα από το προβλεπόμενο) όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Ρανιέρι τον εκτέλεσαν δις.

Στο 28ο λεπτό ο Κινγκ έγραψε το 1-0 με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής από ασίστ του Ντένις ενώ στο 44' ο Φεμένια τρύπησε την άμυνα των κόκκινων διαβόλων από τα δεξιά και ο Σαρ έκανε το 2-0 με δεξί διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ντε Χέα.


Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Σόλσκιερ έκανε διπλή αλλαγή με την είσοδο των Μαρσιάλ και Φαν ντε Μπέεκ, με τον Ολλανδό να τον δικαιώνει μειώνοντας σε 2-1 στο 50' με κεφαλιά (μετά από ασίστ του Ρονάλντο) και να ξαναβάζει την ομάδα του στο παιχνίδι.

Ωστόσο, λίγο μετά την πίεση που άσκησαν για την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν νέο πλήγμα, με τον Χάρι Μαγκουάιρ να βλέπει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών (62' 69') και να αποβάλλεται (πρώτη αποβολή στην καριέρα του με τη φανέαλ της Γιουνάιτεντ στο 121ο ματς με τους διαβόλους), για να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο 20λεπτο.

Το γεγονός αυτό έδωσε θάρρος στους γηπεδούχους του Ρανιέρι που κέρδισαν ξανά μέτρα στο γήπεδο και στο φινάλε εξέθεσαν για μία ακόμα φορά τις αμυντικές αδυναμίες του συνόλου του Σόλσκιερ ( μόλις δύο φορές το μηδέν πίσω στα 25 τελευταία για όλες τις διοργανώσεις) σκοράροντας δύο φορές μέσα στο εξάλεπτο των καθυστερήσεων.

Στο 92ο λεπτό ήταν ο Πέδρο εκείνος που έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του και ουσιαστικά καθάρισε το τρίποντο ενώ στο 90+6' ο Ντένις έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από βολέ του γκολκίπερ Φόστερ και με διαγώνιο σουτ εκτέλεσε τον Ντε Χέα για να γράψει το τελικό 4-1 και να φέρει σε ακόμα πιο δεινή θέση τον Σόλσκιερ.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Φόστερ, Κίκο, Κάθκαρτ, Ενκουλού (64' Τροστ-Εκόνγκ), Μασίνα, Σισοκό, Σαρ (68' Ερνάντες), Λούζα (77' Πέδρο), Κλέβερλι, Ντένις, Κινγκ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο (85' Νταλότ), ΜακΤόμινεϊ (46' Φαν ντε Μπέεκ), Μάτιτς, Σάντσο (90' Λίνγκαρντ), Φερνάντες, Ράσφορντ (46' Μαρσιάλ), Ρονάλντο

Νίκες για Τζέραρντ και Σμιθ στο ντεμπούτο τους

Στα υπόλοιπα απογευματινά ματς του Σαββάτου ξεχώρισαν αναμφίβολα οι νίκες των Άστον Βίλα και Νόριτς, με τους βίλανς να επικρατούν με 2-0 της Μπράιτον στο ντεμπούτο του Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο τους και τα καναρίνια (ο Τζόλης μπήκε αλλαγή στο 90' ενώ ο Γιαννούλης έμεινε στον πάγκο) να υποτάσσουν με 2-1 την Σαουθάμπτον και τον Ντιν Σμιθ να παίρνει έτσι άτυπη ρεβάνς από τους αγίους που πριν δύο εβδομάδες τον είχαν οδηγήσει ουσιαστικά στην πόρτα της εξόδου της Βίλα.

Η Γουλβς έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Γουέστ Χαμ με γκολ του Χιμένες και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα μετά από τρεις σερί επιτυχίες στην Premier League (πρώτη φορά οι λύκοι πέτυχαν τρεις σερί εντός έδρας νίκες στην κορυφαία κατηγορία μετά το 1980), ενώ γκολ και θέαμα είχαμε στις αναμετρήσεις Μπέρνλι - Κρίσταλ Πάλας και Νιούκαστλ - Μπρέντφορντ που αμφότερες έληξαν με το χορταστικό σκορ 3-3!

Οι καρακάξες μάλιστα δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν την παρθενική τους νίκη στο πρωτάθλημα ούτε στην 12η αγωνιστική (μοναδική ομάδα που δεν πανηγυρίσει τρίποντο), σε ένα ματς που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο τους ο Έντι Χάουι.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Άστον Βίλα - Μπράιτον 2-0

Νόριτς - Σαουθάμπτον 2-1

Νιούκαστλ - Μπρέντφορντ 3-3

Γουλβς - Γουέστ Χαμ 1-0

Μπέρνλι - Κρίσταλ Πάλας 3-3

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ