PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 4-0: Κόκκινη καταιγίδα παρέσυρε τους Λονδρέζους

Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Άρσεναλ | 20 Νοεμβρίου 2021
Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Άρσεναλ | 20 Νοεμβρίου 2021 @2021 JON SUPER/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ πάτησε γκάζι από το 30' και μετά για εξαφανιστεί από τα μάτια της Άρσεναλ, με τους κόκκινους να θριαμβεύουν με 4-0 (βασικός ο Τσιμίκας που έπαιξε όλο το ματς) για την 12η αγωνιστική της Premier League και να μένουν κοντά στην κορυφή.

Τα δύο τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στην Premier League (εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Μπράιτον και εκτός έδρας ήττα με 3-2 από την Γουέστ Χαμ) πείσμωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την Λίβερπουλ, η οποία στην επιστροφή της στη δράση των εγχώριων πρωταθλημάτων μετά από τα ματς των εθνικών ομάδων ξέσπασε στην Άρσεναλ.

Απόδειξη το εκκωφαντικό 4-0 των κόκκινων απέναντι στους φορμαρισμένους Λονδρέζους (προέρχονταν από αήττητο σερί 10 αγώνων για όλες τις διοργανώσεις, με 8 νίκες και 2 ισοπαλιές), με τους Μανέ, Ζότα, Σαλάχ και Μιναμίνο να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα και να χαρίζουν στους κόκκινους μία σπουδαία νίκη στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Είναι εντυπωσιακό μάλιστα πως η Λίβερπουλ έχει πάρει τη νίκη και τις έξι τελευταίες φορές που έχει υποδεχτεί σε επίπεδο πρωταθλήματος τους κανονιέρηδες, σκοράροντας τουλάχιστον τρία γκολ σε κάθε ματς, ενώ συνολικά έφτασε τα 101 γκολ στην Premier League απέναντι στην Άρσεναλ, με τη μόνη ομάδα στην οποία έχει σκοράρει περισσότερα γκολ (105) να είναι η Νιούκαστλ.

Η επιτυχία της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ είχε μάλιστα και έντονο ελληνικό χρώμα, με τον Κώστα Τσιμίκα να είναι πολύ καλός ως αριστερός μπακ, αγωνιζόμενος από την αρχή μέχρι το φινάλε, έχοντας μία ωραία πάσα στον Σαλάχ στο πρώτο ημίχρονο που δεν κατέληξε σε γκολ αλλά και συμμετέχοντας στο τρίτο γκολ των κόκκινων.

Το ματς

Η Λίβερπουλ είχε τη μπάλα στα πρώτα 25 λεπτά αλλά ήταν εγκλωβισμένη απέναντι στην καλή αμυντική διάταξη της Άρσεναλ, για να έρθει όμως στο 29' η πρώτη καλή στιγμή, με τη διπλή απόκρουση του Ράμσντεϊλ στις προσπάθειες των Τιάγκο και Μανέ και να ακολουθήσει στο 32' ένας τρομερός καυγάς Κλοπ-Αρτέτα για να βάλει μπουρλότο στο ματς.

Τα αίματα άναψαν και ωφελημένη από αυτό το σκηνικό βγήκε η ομάδα του Γερμανού, που άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους μέχρι να πετύχει το γκολ. Στο 35' ο Σαλάχ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και πάσα του Τσιμίκα αλλά νικήθηκε από τον Ράμσντεϊλ και δύο λεπτά αργότερα ο Άγγλος κίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ, για να σπάσει όμως το ρόδι στο 39'.

Τότε που ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Μανέ πήρε τη σκαστή κεφαλιά, για να τη στείλει στην αριστερή γωνία και να γράψει το 1-0 με το 10ο συνολικά γκολ του στην Premier League μετά από ασίστ του δεξιού μπακ των κόκκινων.

Το γκολ έβαλε στη θέση του οδηγού τους κόκκινους, ωστόσο η φάση που έκρινε το ματς έλαβε χώρα στο 52'. Ο Ταβάρες έκανε τραγικό λάθος γυρίζοντας τη μπάλα προς τα πίσω και ο Ζότα δέχτηκε το δώρο, για να αποφύγει με περίτεχνη ενέργεια τους Γκάμπριελ και Ράμσντεϊλ και να κάνει το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε καλή ευκαιρία στο 65' να μειώσει και να ξαναβάλει την ομάδα του στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος (απέκρουσε με τα πόδια ο Άλισον), για να ακολουθήσει στη συνέχεια ομοβροντία που έδωσε θριαμβευτικό τόνο στην επικράτηση των γηπεδούχων.

Στο 73' οι παίκτες του Κλοπ έκρυψαν τη μπάλα και με λίγες επαφές (μία από αυτές η κεφαλιά του Τσιμίκα) την έφεραν στην αντίπαλη περιοχή για να κάνει το 3-0 ο Σαλάχ, ενώ στο 77' ο Μιναμίνο πανηγύρισε το τέταρτο και τελευταίο γκολ στο παιχνίδι, αξιοποιώντας ιδανικά ασίστ του Σαλάχ λίγα μόλις δευτερόλεπτα από την είσοδό του στο ματς.


Η συνέχεια ήταν απλά διαδικαστική, με τον Κλοπ να ρίχνει στο 84' τον 19χρονο Τάιλερ Μόρτον αντί του Τιάγκο για να του δώσει την παρθενική του συμμετοχή στην Premier League και το κοινό του Άνφιλντ να του χαρίζει ένα standing ovation.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο, Τιάγκο (84' Μόρτον), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (76' Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ, Ζότα (76' Μιναμίνο)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Παρτέι (84' Ελνένι), Λοκόνγκα (53' Μέιτλαντ-Νάιλς), Σμιθ-Ρόου, Σακά, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (67' Έντεγκααρντ)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Λέστερ - Τσέλσι 0-3

Γουότφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1

Άστον Βίλα - Μπράιτον 2-0

Νόριτς - Σαουθάμπτον 2-1

Νιούκαστλ - Μπρέντφορντ 3-3

Γουλβς - Γουέστ Χαμ 1-0

Μπέρνλι - Κρίσταλ Πάλας 3-3

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ