ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Έρχεται και αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα

Μάντσεστερ Σίτι: Έρχεται και αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα

Η Μάντσεστερ Σίτι θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τον Independent και με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα μετά τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τις επόμενες δυο σεζόν λόγω παραβίασης των κανονισμών του FFP.

Η UEFA επέβαλε ποινή αποκλεισμού από την Ευρώπη για τις δυο επόμενες σεζόν στη Μάντσεστερ Σίτι και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του FFP με τους Πολίτες να προσφεύγουν στο CAS.

Η Premier League σύμφωνα με πηγές του Independent και του Sports Illustrated προσανατολίζεται στο να επιβάλλει ποινή αφαίρεσης βαθμών την τρέχουσα σεζόν στη Σίτι. Άλλωστε οι αρμόδιες επιτροπές της διοργανώτριας αρχής της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος είχαν εξετάσει πιθανές ποινές κι αυτή της αφαίρεσης βαθμών έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα.

Αντίθετα, η ποινή αποβολής από την Premier League δεν συγκεντρώνει πιθανότητες. Σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο, η ομάδα από το Μάντσεστερ δεν θα υποβιβαζόταν στην Championship, αλλά θα ξεκινούσε από τη League Two (τέταρτη τη τάξει αγγλική κατηγορία) σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς.

Η αφαίρεση βαθμών ουσιαστικά δεν έχει αντίκρισμα στη μάχη του τίτλου (η Λίβερπουλ περιμένει τη μαθηματική επιβεβαίωση κατάκτησής του) ή της παραμονής. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη ανοίγει όμως το δρόμο για το Champions League σε ομάδες όπως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Παναγιώτη Ρέτσου.

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ