ΑΓΓΛΙΑ

Όνειρα Champions League για τη Σέφιλντ του Ρέτσου

Όνειρα Champions League για τη Σέφιλντ του Ρέτσου

Η UEFA επέβαλε ποινή αποκλεισμού στη Μάντσεστερ Σίτι για δύο χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γεγονός που αναπτερώνει τα όνειρα του Champions League για πολλές ομάδες της Premier League, όπως τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Απόφαση - βόμβα έσκασε για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία τιμωρήθηκε με δυο χρόνια αποκλεισμό από το Champions Leagueκαι πρόστιμο 30.000.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του FFP, γεγονός που φέρνει τα άνω κάτω στην Premier League.

O λόγος για την "αναστάτωση" φυσικά δεν είναι άλλος από τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης σεζόν, δεδομένου ότι με τον αποκλεισμό των Πολιτών μία θέση μένει ανοικτή.

Βάσει της βαθμολογίας η Σέφιλντ του Παναγιώτη Ρέτσου βρίσκεται στην 5η θέση με 39 πόντους και στην παρούσα φάση είναι η τέταρτη ομάδα που παίρνει το χρυσό "εισιτήριο" για το Champions League.

Ωστόσο, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς στο αγγλικό πρωτάθλημα και οι μνηστήρες της 5η θέσης είναι πολλοί. Στην 6η θέση βρίσκεται η Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο με 37 πόντους, ενώ ακολουθεί η Έβερτον του Αντσελότι με 36 πόντους, δύο ομάδες δηλαδή που ξεκίνησαν αρνητικά τη σεζόν.

Στη εξίσωση είναι επιπλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γουλβς του Ποντένσε, ομάδες που έχουν συγκεντρώσει 35 βαθμούς. Ωστόσο, ελπίδες διατηρεί ακόμη και η Άρσεναλ, η οποία βρίσκεται μεν στους 31 πόντους, αλλά με 12 αγωνιστικές να απομένουν τα πάντα είναι πιθανά.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ